Τελευταία νέα
Γεωργιάδης: Κατάντια η αίτηση του Πολάκη για ανάσυρση της δικογραφίας – «Α ρε Παύλο, κρίμα» ΕΛ.Α.Σ για φάρμακα κατ’ οίκον: «Το ερώτημα δεν είναι αν φτάνουν. Είναι πότε, σε τι κατάσταση, και σε πόσους» Νέες διευκρινίσεις από το Ισραήλ: Η «Ασπίδα του Αχιλλέα» θα έχει ελληνικό πηγαίο κώδικα Φ. Κουτεντάκης (ΕΛ.Α.Σ) : «Από πού θα έρθει η ανάπτυξη που υπόσχεται ο Μητσοτάκης;» O Δημήτρης Καλιαμπάκος στην «Εφ.Συν.»: «Μακάρι να μπορούσα να πω στους κατοίκους ότι δεν κινδυνεύουν» Στο Παρίσι ο Μητσοτάκης για τη διεθνή διάσκεψη κορυφής για το Διάστημα – Συνάντηση με Μακρόν και δείπνο στο Ελιζέ Μάνη: Σαράβαλο και το ασθενοφόρο που έστειλαν για αντικατάσταση – Έχει «γράψει» 460.000 χλμ. [εικόνες] Δύο χωριά της Βόρειας Εύβοιας ως ιδανικοί και οικονομικοί προορισμοί για τα Σαββατοκύριακα του Σεπτέμβρη Ισραήλ: Υπό ελληνικό έλεγχο ο πηγαίος κώδικας του αμυντικού θόλου 11η Σεπτεμβρίου: Στη δημοσιότητα αποκαλυπτικά  έγγραφα από τον Μαμντάνι – Τι απέκρυψαν οι Αρχές για τον τοξικό αέρα Στο Παρίσι αύριο ο Μητσοτάκης για τη Διάσκεψη Κορυφής για το Διάστημα- Συνάντηση με Μακρόν ΕΚΑΒ Ημαθίας – Δικαίωση για τους εργαζόμενους: Κατήγγειλαν on air έλλειψη ασθενοφόρων και τους έστειλαν όχημα
Thefaq.gr

Γ. Βαρουφάκης : «Πακτωλός χρήματος» επέστρεψε μετά τα μνημόνια στην ελληνική οικονομία, αλλά μέσω Μητσοτάκη πήγε σε λίγους – Τι είπε για ενδεχόμενες συνεργασίες

«Ανάπτυξη για λίγους, φτώχεια για τους πολλούς» το μήνυμα του Γιάνη Βαρουφάκη από την 90ή ΔΕΘ, με τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 να εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση και να κάνει λόγο για μια χώρα «δύο Ελλάδων».

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι 16χρονια μετά την «πτώχευση» του 2010 έχει επισυμβεί «η διχοτόμηση της χώρας σε δύο Ελλάδες» και επεσήμανε την «συντριπτική ανισότητα μεταξύ της Ελλάδας του 1/5 και της Ελλάδας των 4/5».Υπογράμμισε, ότι, σε αντίθεση με τις «μνημονιακές» κυβερνήσεις, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «είχε πρόσβαση σε πάρα πολύ χρήμα, το περισσότερο δανεικό» από τη δημοσιονομική χαλάρωση της πανδημίας και τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και πράγματι ένας «πακτωλός χρήματος» επέστρεψε μετά τα μνημόνια στην ελληνική οικονομία, αλλά αυτό οι πολλοί «δεν το είδαν στις τσέπες τους» και «ζουν ακόμα πιασμένοι στη μνημονιακή μέγγενη».
«Με τις δεκάδες δισεκατομμύρια, που πήγαν κατά 90%, όχι απλά στους ημέτερους, αλλά στους ημέτερους ολιγάρχες» συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Να, γιατί οι πολίτες ακούνε τη λέξη ανάπτυξη και κάνουν το σταυρό τους. Τρέχουν να κρυφτούν. Επειδή βλέπουν το χρήμα να ρέει πολύ πιο γάργαρο από ποτέ, αλλά δεν καταλαβαίνουν γιατί οι τσέπες τους είναι πιο άδειες από ποτέ».
Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι «η ψευδαίσθηση της ανάπτυξης, τελειώνει» και μόλις γίνει αυτό και τα κόμματα της κεντροαριστεράς θα «ξεμπροστιαστούν» γιατί θέλουν να προτείνουν «κάτι το φιλολαϊκό, χωρίς όμως να στεναχωρήσουν τους ιδιοκτήτες αυτής της χώρας, τους ολιγάρχες, τους κληρονόμους, τους διαπλεκόμενους». «Τα επιδόματα ρίχνουν απλά λάδι στη φωτιά» είπε ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζοντας ότι αντί να αναχαιτίζουν πυροδοτούν την ακρίβεια.
Ατζέντα που απαιτεί συνεργασίες
Ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε ότι το ΜέΡΑ25 προτείνει την «επανάκτηση» των περιουσιακών στοιχείων, των δημοσίων αγαθών και του «πλούτου» που αφαιρέθηκαν από την κοινωνία την τελευταία δεκαπενταετία, με 7+3 σημεία και σημείωσε ότι αυτή η ατζέντα αποτελεί προϋπόθεση για συνεργασίες με άλλα κόμματα, που, όπως είπε, δε βλέπει να υπάρχουν σήμερα στο πολιτικό σκηνικό με αυτή την κατεύθυνση. «Ο κ. Τσίπρας έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στην ολιγαρχία, τους έχει ορκιστεί στην τιμή του ότι δεν πρόκειται να τους αγγίξει τα περιουσιακά στοιχεία» είπε και πρόσθεσε ότι μια τέτοια συνεργασία με ένα κόμμα σαν και αυτό, ή με άλλα κόμματα της ίδιας αντίληψης, δε μπορεί να υπάρξει, επειδή «θα μετατρέψουν και μας σε μέρος του προβλήματος».
 
Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...