Τελευταία νέα
Μηνύματα Μητσοτάκη στην Τουρκία από το Καστελόριζο – Ο γεωπολιτικός συμβολισμός της επίσκεψης και οι αντιδράσεις στην Άγκυρα Ο Μαρινάκης έπαθε Τζίμερο και προκαλεί σάλο: Να κόψουμε το επίδομα ανεργίας να το δώσουμε στις επιχειρήσεις !!! Γεωργιάδης: Θα συγκροτήσουμε επιτροπή που θα καθορίζει πώς δουλεύουν κέντρα όπως αυτό που επισκέφθηκε ο Μαζωνάκης Γιώργος Μαζωνάκης: Η στιγμή που το ασθενόφορο φτάνει στο ιατρείο για να παραλάβει τον τραγουδιστή [βίντεο] Η Le Figaro «ανακαλύπτει» τα βήματα του Ομήρου στο απρόσμενο νησί των Κυκλάδων Πρόκληση Παύλου Μαρινάκη: «Δεν πρέπει να υπάρχει επίδομα ανεργίας πάνω από δύο μήνες» Μητσοτάκης από Άνω Λιόσια: «Του χρόνου θα έχουμε ξεπεράσει τα 1.000 ανακαινισμένα σχολεία» Μπάσκετ: Επιμένουν στους επτά ξένους ΕΛΑΣ: Η στήριξη της εκπαίδευσης είναι επένδυση στα παιδιά μας και στο μέλλον της χώρας μας Φόρος στον μεγάλο πλούτο: Η Ουγγαρία νομοθετεί το 1%, ο Τσίπρας ανοίγει τη συζήτηση στην Ελλάδα Απάντηση ΥΠΟΙΚ στον Κουτεντάκη: «Για να φορολογήσεις τον πλούτο, πρέπει πρώτα να τον φέρεις στην Ελλάδα» Το σαμαρικό καρφί για τη «μέθη εξουσίας του κ. Μητσοτάκη»
Thefaq.gr

ΔΕΘ: Τα μηνύματα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τη Θεσσαλονίκη – Παππάς για οικονομία και συντάξεις, Δούρου για κοινωνική πολιτική και δικαιώματα

Σε μια περίοδο έντονων πολιτικών διεργασιών για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., η διήμερη παρουσία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνεται σήμερα με δύο σημαντικές παρεμβάσεις. Στη 1 το μεσημέρι ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Παππάς θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, ενώ στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η κεντρική πολιτική εκδήλωση, με ομιλήτρια την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Ρένα Δούρου. Από την περιοδεία, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αναμένεται να απουσιάσει ο Παύλος Πολάκης.

Ο Νίκος Παππάς έδωσε ήδη από χθες μια πρώτη εικόνα για το ύφος με το οποίο αναμένεται να κινηθεί στη σημερινή του τοποθέτηση. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», αναφέρθηκε στον δημοσιονομικό κανόνα και υποστήριξε ότι υπάρχουν περιθώρια ευελιξίας, χαρακτηρίζοντας ως ανακριβή τον ισχυρισμό ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για μέτρα όπως η 13η σύνταξη. Η συγκεκριμένη αναφορά ερμηνεύτηκε ως έμμεση αιχμή προς θέσεις που είχε εκφράσει μία ημέρα νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας.
Την ίδια ώρα, μήνυμα στήριξης προς τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στέλνει ο Φώτης Κουβέλης. Σε βιντεοσκοπημένη παρέμβαση που πρόκειται να προβληθεί στη σημερινή εκδήλωση, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό του κόμματος και υπερασπίζεται την προοπτική μιας σύγχρονης και ανανεωτικής Αριστεράς. Ο ίδιος τονίζει την ανάγκη για προοδευτικές πολιτικές που θα απευθύνονται στην κοινωνική πλειοψηφία, θα προστατεύουν το κράτος δικαίου και θα αντιπαρατίθενται στη Νέα Δημοκρατία και στα ακροδεξιά μορφώματα.
Στο μήνυμά του ο Φώτης Κουβέλης αναφέρεται ακόμη στις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι το κόμμα κατάφερε να διαψεύσει όσους προέβλεπαν τη διάλυσή του. Παράλληλα, καλεί τα μέλη και τα στελέχη να συνεχίσουν την πολιτική δράση και να παραμείνουν στην πρώτη γραμμή.
Κατά τη χθεσινή ημέρα, στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν σειρά επαφών και επισκέψεων στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή. Με ιδιαίτερο συμβολισμό πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στο Επταπύργιο, τον ιστορικό χώρο μνήμης του Γεντί Κουλέ. Εκεί κομματική αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές Γιάννης Αμανατίδης και Θεοδώρα Ακριώτου, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Γιάννη Καρλιάμπα.
Η Ρένα Δούρου, από την πλευρά της, είχε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Δ. Σκούτα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών που έχουν υποστεί βία, καθώς και για τη στήριξη που παρέχεται στα παιδιά τους.
Με αφορμή την επίσκεψη, η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην έξαρση των γυναικοκτονιών και στα φαινόμενα έμφυλης βίας και μισογυνισμού. Υπογράμμισε ότι το κόμμα βρίσκεται στο πλευρό των γυναικών που έχουν υποστεί κακοποίηση, αλλά και όσων αποφασίζουν να καταγγείλουν περιστατικά βίας.
Στο πλαίσιο των επαφών της στη Θεσσαλονίκη, η Ρένα Δούρου συναντήθηκε επίσης με τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας, με αντικείμενο ζητήματα που αφορούν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και την οικονομική δραστηριότητα.
Ο Νίκος Παππάς είχε από την πλευρά του συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας περιλαμβάνει για τη Ρένα Δούρου επίσκεψη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Εκεί αναμένεται να συναντηθεί τόσο με τη διοίκηση της ΔΕΘ όσο και με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...