Τελευταία νέα
Γ. Γεραπετρίτη στην Άγκυρα: Η «Γαλάζια Πατρίδα» δεν έχει έρεισμα στο Διεθνές Δίκαιο Μητσοτάκης: Οι ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή μπορεί να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για τον ελληνικό τουρισμό ΗΠΑ: Άδεια 30 ημερών για πρόσβαση στο ρωσικό πετρέλαιο Κωνσταντοπούλου για Τζαβέλλα και Δεμίρη: “Μπορούν να κινηθούν βουνά” στη μάχη για τις υποκλοπές Βενιζέλος: Η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και να αναλάβει πρωτοβουλίες Μετά του Αγίου Πνεύματος οι αποφάσεις Μητσοτάκη για τον νέο γραμματέα της ΝΔ – Ανοιχτό αν θα είναι βουλευτής ή εξωκοινοβουλευτικός Global Sumud Flotilla: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εξωτερικών [εικόνες – βίντεο] Βουλή: Επεισόδιο Άδωνι-Σαλμά για «στημένο διαγωνισμό» και ιδιωτικά συμφέροντα Παύλος Πολάκης μετά την διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Το πιο σύντομο ανέκδοτο ότι είμαι ανεξάρτητος βουλευτής» «Πράσινο φως» στο deal Μασούτης- Κρητικός: Τα 53 καταστήματα που εξαιρούνται Α. Παπαδοπούλου: Έχουμε φύγει από την εποχή όπου υπήρχε μόνο μία υπερδύναμη Οδηγός για τις Πανελλαδικές 2026: Πώς να διαχειριστείς τις τελευταίες ημέρες πριν τις εξετάσεις
Efsyn.gr

Διορία τριών μηνών από το ΣτΕ στην ΕΥΠ να στείλει το φάκελο για τις τηλεφωνικές υποκλοπές

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας δημοσίευσε σήμερα την υπ΄ αριθμ. 709/2026 απόφασή της με πρόεδρο τον Μιχάλη Πικραμένο και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Μαρλένα Τριπολιτσιώτη.
Mε την απόφαση αυτή το ΣτΕ ζήτησε από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) να στείλει τον υπηρεσιακό φάκελο της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη μέσα σε ένα τρίμηνο. Με την σημερινή δημοσίευση της εν λόγω απόφασης ξεκινάει το τρίμηνο μέσα στο οποίο η Ε.Υ.Π. οφείλει να ανταποκριθεί στην απόφαση του ΣτΕ.
Το κινητό τηλέφωνο του δημοσιογράφου είχε μολυνθεί με το παράνομο λογισμικό του Predator και ζήτησε από το ΣτΕ να ακυρωθεί: α) η από 1208/16.4.2025 πράξης του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.), με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα του να του γνωστοποιηθούν οι λόγοι για τους οποίους είχε επιβληθεί άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του και να τεθεί υπ’ όψιν του ο σχετικός υπηρεσιακός φάκελος, και β) η άρνηση της Ε.Υ.Π. να θέσει υπ’ όψιν της Α.Δ.Α.Ε. τον υπηρεσιακό φάκελο της άρσης απορρήτου των επικοινωνιών του αιτούντος, το δικαστήριο.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Πικραμένου (5.3.2026), είχε κρίνει σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, ότι πρέπει να αναβληθεί η έκδοση οριστικής απόφασης και να υποχρεωθεί η Ε.Υ.Π. να διαβιβάσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας εντός τριμήνου από την κοινοποίηση της απόφασης τον υπηρεσιακό φάκελο και κάθε άλλο στοιχείο, αν μάλιστα η Ε.Υ.Π. αντιτάξει ότι ο φάκελος και τα στοιχεία έχουν καταστραφεί, να γνωστοποιήσει στο ΣτΕ τη σχετική διάταξη και να προβεί σε ανασύστασή τους και διαβίβασή τους στο δικαστήριο.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...