Η αμερικανική διπλωματία απέκτησε οικογενειακή συσκευασία. Πίτσας. Με έξτρα τυρί. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, νυν (αλλά για λίγο ακόμη) πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα, που της αρέσει, αχ πώς της αρέσει ο Αργυρός (και σ’ αυτόν αρέσει), ζητούσε από τον Ερικ Ντίτερς, χορηγό του Τραμπ και συνιδιοκτήτη αλυσίδας με πιτσαρίες, 100.000 δολάρια για να αποπληρώσει την πιστωτική της κάρτα.
Το δημοσίευμα συνδέει τις οικονομικές απαιτήσεις με υποσχέσεις πρόσβασης σε κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ο πιτσάκιας έδειξε τα μηνύματα. Ολα. Οπότε μιλάμε για μια νέα «πίτσα»: μαργαρίτα, πεπερόνι, με κάτι από Τραμπ σε βρώσιμο. Ο τελευταίος χρεώνεται έξτρα. Η πλευρά της Γκίλφοϊλ αρνείται την παρανομία, αμφισβητεί τα μηνύματα και υποστηρίζει ότι επρόκειτο για οφειλόμενες αμοιβές. Προφανώς θα εξεταστούν όλα. Το σίγουρο είναι πως ακόμα και η σάτιρα δυσκολεύεται να προλάβει την πραγματικότητα όταν μια πιστωτική κάρτα αποκτά εξωτερική πολιτική.
Το ωραίο με τους κήρυκες του «Πρώτα η Αμερική» είναι ότι οι προτεραιότητες φαίνονται καθαρά: πρώτα η American Express. Μετά η πίτσα. Και βλέπουμε για την Αμερική. Βρε την Γκίμπερλι… Πού να έβρισκε και χορηγό Τραμπ παγωτατζή! Εκεί πια θα ζητούσε να ξεχρέωνε το δάνειό της! Στις διεθνείς σχέσεις άλλωστε, όπως ακριβώς και στην πίτσα, σημασία δεν έχει ποιος τρώει και ποιος πληρώνει τελικά τον λογαριασμό. Με απλά λόγια, το διεθνές ρεζιλίκι που της κάναμε γονυκλισίες ως κράτος το έχουμε στο τσεπάκι.
Διαβάστε περισσότερα
Efsyn.gr
