Τελευταία νέα
ΑΕΚ: Λευκή ισοπαλία κόντρα στη Λέφσκι Σόφιας – Στη Νέα Φιλαδέλφεια θα κριθεί η πρόκριση Η Λιβερία συνδράμει την ακροδεξιά πολιτική του Τραμπ: Θα δεχθεί έως 1.200 μετανάστες που απελαύνονται από τις ΗΠΑ Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν τον πόλεμο κατά του ΔΠΔ: Επέβαλαν κυρώσεις στην πρόεδρο του Δικαστηρίου και σε ανώτερο λειτουργό Λέσβος: Διασώθηκαν πέντε άτομα μετά τη βύθιση ερασιτεχνικού σκάφους Δούρου-Παππάς-Πολάκης κοντά στην επανένωση με τους kasselistas! Τουρκοκύπριος πρώην ευρωβουλευτής ζητά συγγνώμη για τις δολοφονίες Ισαάκ και Σολωμού – Τι απαντά η κόρη του Ισαάκ Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο Συμφώνησαν Μπαρτσελόνα με Ρόδρι, ολοκληρώθηκε η πιο μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού Το νέο «ναυάγιο» μεταξύ ΗΠΑ – Ιράν και οι απειλές του Τραμπ στο Ομάν έφεραν άλμα στις τιμές του πετρελαίου ”Καραγκιοζιλίκια” και για τα ”σκουπίδια” οι ανακοινώσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα παράνομα ”θαλάσσια πάρκα” της Τουρκίας Κύπρος: Πνίγηκε 27χρονος στη Λεμεσό – Έπεσε από καταμαράν στη θάλασσα για να βρει το κινητό του «Βόμβα» Washington Post: Το Πεντάγωνο εξετάζει μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στον Κόλπο
Efsyn.gr

Διπλό φονικό στο Αίγιο: «Καθαρό» από αποτυπώματα το μαχαίρι – Πήγε ξανά στο σπίτι της δολοφονίας ο 65χρονος

Το μαχαίρι της άγριας δολοφονίας στο Αίγιο Αχαΐας με θύματα μία 54χρονη μητέρα και τον 26χρονο γιο της, το οποίο εξετάστηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, μέχρι στιγμής δείχνει να είναι «καθαρό» από αποτυπώματα, όπως αναφέρουν οι αστυνομικές πληροφορίες.
Παράλληλα, τα πρώτα εργαστηριακά αποτελέσματα στον Ιταλό δείχνουν πως δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ, παρότι είχε προκαλέσει αίσθηση στους αστυνομικούς το γεγονός ότι μύριζε οινόπνευμα. Αναμένονται, πάντως, ακόμη και άλλα αποτελέσματα εξετάσεων που αναμένεται να διευκρινίσουν εάν εντοπίστηκε πυρίτιδα πάνω στον 65χρονο, αλλά και στοιχεία από τα σώματα των νεκρών.
Ξανά στο σπίτι για να δώσει διευκρινίσεις
Ο 65χρονος βρέθηκε σήμερα ξανά στο σπίτι όπου σημειώθηκε το διπλό φονικό. Εκεί τον μετέφεραν ξανά οι αρχές προκειμένου να δεχθεί νέα σειρά ερωτήσεων όσον αφορά τους δύο θανάτους. Ιταλός κατηγορούμενος και αστυνομικοί, έμειναν λίγη ώρα στο σπίτι στο Λόγγο Αιγίου και μετά αποχώρησαν. Με σκυμμένο το κεφάλι και γρήγορα βήματα, ο 65χρονος μπήκε στο βαν της αστυνομίας και απομακρύνθηκε από το σημείο.
Άλλο ένα εύρημα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της ΕΛΑΣ: Ένα laptop το οποίο βρισκόταν στο σπίτι που έγινε το φονικό. Πάνω στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή εντοπίστηκε δακτυλικό αποτύπωμα με αίμα της θανούσας.
Αρνείται κάθε εμπλοκή του
Ο 65χρονος Ιταλός στον οποίο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τη διπλή δολοφονία μητέρας και γιου στον Λόγγο Αιγίου, συνεχίζει να αρνείται τις κατηγορίες και αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή.
Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, αναμένουν τα αποτελέσματα και των υπόλοιπων εξετάσεων για να αποφασίσουν την απολογητική τους γραμμή, ωστόσο, εμμένουν στην αρχική τους θέση ότι ο 65χρονος δεν σκότωσε τη σύντροφό του και τον γιο της.

Η συνήγορος του κατηγορούμενου, Μαρία Ιατροπούλου, υπογράμμισε μιλώντας στο ΕΡΤnews ότι η δικογραφία παρουσιάζει σημαντικά κενά, τα οποία –όπως είπε– δεν επιτρέπουν ασφαλή συμπεράσματα. «Όταν αποδίδονται κατηγορίες για ανθρωποκτονία και μάλιστα δις, θα πρέπει να υπάρχουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που ισχυροποιούν την κατηγορία», τόνισε. Όπως εξήγησε, βασικά στοιχεία της έρευνας παραμένουν σε εκκρεμότητα, μεταξύ των οποίων τα αποτελέσματα για ίχνη πυρίτιδας στα χέρια του κατηγορούμενου και τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA.
«Λείπουν μέσα στη δικογραφία όλες εκείνες οι εξετάσεις που θα αποδείξουν αν πράγματι είναι αυτός ο δράστης», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, επανέλαβε ότι ο εντολέας της αρνείται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή, σημειώνοντας: «Σθεναρά αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στους θανάτους». Σύμφωνα με τη συνήγορό του, ο 65χρονος ζήτησε: να ενημερωθεί η ιταλική πρεσβεία και να επικοινωνήσει με την οικογένειά του στην Ιταλία, καθώς δεν έχει πρόσβαση στο κινητό του, το οποίο έχει κατασχεθεί.
Η κ. Ιατροπούλου κάλεσε σε αυτοσυγκράτηση, επισημαίνοντας: «Δεν μπορούμε να προκαταλάβουμε το αποτέλεσμα της έρευνας ούτε να είμαστε σίγουροι 100% για το ποιος είναι ο δράστης».
Που στρέφονται οι έρευνες
σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ευρήματα, οι ερευνητές εκτιμούν ότι αρχικός στόχος του δράστη ενδέχεται να ήταν ο 26χρονος. Ο νεαρός φέρεται να δέχθηκε πυροβολισμό εξ επαφής στον δεξιό κρόταφο με όπλο τύπου Φλομπέρ και στη συνέχεια πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι στον θώρακα. Η 54χρονη βρέθηκε νεκρή στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού, φέροντας περισσότερα από 20 τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο.
Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η γυναίκα να άκουσε τον πυροβολισμό και να έσπευσε να βοηθήσει τον γιο της, με αποτέλεσμα να δεχθεί και εκείνη τη φονική επίθεση. Κάτω από τη σορό της εντοπίστηκε μεγάλο μαχαίρι, ενώ κοντά σε ντουλάπα βρέθηκε το όπλο τύπου Φλομπέρ με πυροδοτημένο φυσίγγιο στη θαλάμη.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...