Τελευταία νέα
Νεπάλ: Αυξήθηκαν στους 584 οι νεκροί – Μάχη με τον χρόνο για τους αγνοούμενους, κίνδυνος νέων πλημμυρών Οργή Γερμανίας κατά Τραμπ για τις τιμές των καυσίμων: «Αυτός φταίει με τον ανεύθυνο πόλεμο που ξεκίνησε» Σαλαμίνα: Πέντε άτομα στο νοσοκομείο μετά από μπάνιο σε πισίνα παιδότοπου – Αναμεσά τους τρία παιδιά Μανιάτης προς Κομισιόν: «Κυρώσεις για τουρκικές παραβιάσεις στην Αλεξανδρούπολη» Αντίδραση Ολυμπιακού για το θέμα του Φαλ: «Φωτογραφική εγκύκλιος για τον παίκτη του Παναθηναϊκού» Ο Μαρινάκης κατά Ακρίτα: «Να ανακαλέσει την ανάρτησή της» – Απειλές μέσω συνεργατών με προσφυγή στη δικαιοσύνη Καστοριά: Περιοδεία της υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη – Στόχος ο τουρισμός όλο τον χρόνο Τουρισμός για όλους: Τα αποτελέσματα της α’ φάσης αναρτώνται σήμερα Παρασκευή Πειραιάς: Συνελήφθη ψυχολόγος για διακίνηση ναρκωτικών – Ο 41χρονος «συνεργάτης» και το σταθερό πελατολόγιο Αδ. Γεωργιάδης από το ΚΑΤ: Επένδυση 1,5 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση των κλινικών Ισχυρές αποχρώσες ενδείξεις σκανδάλου στη ΔΥΠΑ – Οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στην ευρωπαϊκή εισαγγελία Συνεχίζεται κι άλλο το μαρτύριο του καύσωνα – Η ανάρτηση Τσατραφύλλια για «Μαραθώνιο ζέστης»
Efsyn.gr

Δούκας για Γουδή: Ώρα να φτιαχτεί το Μητροπολιτικό Πάρκο – Αρμόδιοι φορείς και δήμος να συνεργαστούν χωρίς στεγανά

Την αναγκαιότητα να μετατραπεί σε Μητροπολιτικό Πάρκο, ο χώρος στην περιοχή του Γουδή στην Αθήνα μέσα στον οποίο βρισκόταν το Θέατρο Μπάντμιντον, ανέδειξε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος της πόλης Χάρης Δούκας, μετά την χθεσινή πυρκαγιά από την οποία καταστράφηκε ολοσχερώς το κτίσμα.
Όπως είναι γνωστό, το κτήριο έχει κριθεί κατεδαφιστέο από τo ΣτΕ ήδη από το 2012. Ωστόσο το θέατρο παρέμενε σφραγισμένο εδώ και αρκετά χρόνια, λόγω οικονομικών προβλημάτων της ιδιωτικής επιχείρησης που το είχε αναλάβει. Παρότι κατεδαφιστέο, κανείς αρμόδιος φορέας δεν είχε προχωρήσει τελικά στην κατεδάφιση, που ωστόσο έπρεπε να γίνει από τον Απρίλιο και μετά, με τη λήξη της τελευταίας σύμβασης παραχώρησης.
Εδώ και χρόνια, η Επιτροπή για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, σύλλογοι της περιοχής όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανω Αμπελοκήπων, δημοτικές παρατάξεις, συλλογικότητες κ.ά. ζητούν την κατεδάφιση του κτιρίου και τη δημιουργία πάρκου. Η επιτροπή ζητά τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου που θα αποτελεί υπερτοπικό πόλο πρασίνου, σύμφωνα με μελέτη του ΕΜΠ από το 1993.
⇒ Ο κ. Δούκας στην ανάρτησή του ανέφερε:
ΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ.
Η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή, ως βασικού πνεύμονα πρασίνου για όλο το Λεκανοπέδιο της Αθήνας, αποτελεί βασικό στόχο του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τους Δήμους Ζωγράφου και Παπάγου.
Προχωρήσαμε στην εκπόνηση πολεοδομικής μελέτης και σε προτάσεις έργων άμεσης παρέμβασης για την ανάδειξη του πυρήνα του Πάρκου και αντιμετώπισης των προβληματικών καταστάσεων στον χώρο.
Η καταστροφή του Μπάντμιντον -πέρα από τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ενόχων- επιβάλλει την αλλαγή στάσης εκ μέρους των αρμόδιων δημόσιων φορέων και την ουσιαστική συνεργασία τους με την Αυτοδιοίκηση, χωρίς στεγανά και αντιπαλότητες.
Το παράδειγμα της απόδοσης κτιρίου της περιοχής από το ΥΕΘΑ σε πολιτιστικές χρήσεις, δείχνει τον δρόμο της συνεργασίας προς όφελος των πολιτών.
Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.
Εμείς θα επιμείνουμε με τις συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις μας.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...