Τελευταία νέα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 2ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων – Παρέστη στον αγιασμό και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές Τα άπειρα «αν» της αυτοδυναμίας… Σε ρυθμούς ΔΕΘ το ΠΑΣΟΚ: Το σχέδιο για την «επόμενη ημέρα» και η επίθεση στο «σύστημα Μητσοτάκη» Συναυλία Ρέμου στη Θεσσαλονίκη: Προσφεύγει στη δικαιοσύνη η οικογένεια του γλύπτη του Μεγάλου Αλεξάνδρου Καβγάς μεταξύ οδηγών στην Πέτρου Ράλλη κατέληξε σε άγρια καταδίωξη – Ένας τραυματίας, πέντε προσαγωγές Η Εκκλησία δεν θα τιμήσει τον Αμβρόσιο, γιατί… προσβλήθηκε Στον αέρα χιλιάδες μαθητές με αναπηρία: Στρέφονται στην ιδιωτική αγορά για εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης Η Αλγερία διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις της με τα Εμιράτα – Το χρονικό του επεισοδίου Ακρίβεια: Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες στο μέτωπο της ενέργειας ζητά η Αθήνα-Προβληματισμός για “δύσκολο χειμώνα” λόγω Ορμούζ Γιώργος Μαζωνάκης: Τι λέει ο δικηγόρος για τη διαθήκη του γνωστού τραγουδιστή Τραγωδία στη Μεσσηνία: Νεκρός 60χρονος αγρότης – Καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του Το ΠΑΣΟΚ «βλέπει» ντέρμπι για τη δεύτερη θέση – Στο στόχαστρο ξανά ο Τσίπρας
Thepressproject.gr

Δούρου: «Η κυβέρνηση επιχειρεί να προσαρμόσει το Σύνταγμα στις πολιτικές της σκοπιμότητες»

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαδικασία και το περιεχόμενο της Συνταγματικής Αναθεώρησης εξαπέλυσε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, κατά την πρώτη της ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής.Η κα. Δούρου ξεκίνησε την παρέμβασή της αναφερόμενη στην απουσία της από τη δεξίωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη ημέρα «δεν μπορεί να συνυπάρχει με την παρουσία νοσταλγών της δικτατορίας, εκπροσώπων της ακροδεξιάς και αναθεωρητών της Ιστορίας».
Στη συνέχεια, συνέδεσε τη συζήτηση για την αναθεώρηση με πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, όπως οι καταγγελίες του Μάριου Σαλμά για την υπόθεση Novartis, η διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης και το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού.
Όπως είπε, η κυβέρνηση επιχειρεί να προσαρμόσει το Σύνταγμα στις πολιτικές της σκοπιμότητες.
Κλείνοντας, ανέφερε ότι μια προοδευτική συνταγματική αναθεώρηση πρέπει να ενισχύει τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τα κοινωνικά δικαιώματα, τη δημόσια παιδεία και τα δημόσια αγαθά. «Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη. Ούτε οι πολίτες σας έχουν εμπιστοσύνη», κατέληξε, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το Σύνταγμα απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...