Τελευταία νέα
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς κατήγγειλε στη Βουλή το “παλιό σύστημα”, λαμόγια και ΟΠΕΚΕΠΕ Άρση ασυλίας για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας Γιώργος Μαζωνάκης: Το μήνυμα στη γιατρό μία ημέρα πριν τον θάνατό του – «Δεν είμαι σε θέση να δίνω τέτοια ποσά» Πλάκα: Δραματικές περιγραφές μαρτύρων για την έκρηξη – «Ο φύλακας άγγελός μου με προστάτευσε» [βίντεο] Φωτιά σε πλοίο στη Μύκονο: Δραματική επιχείρηση κατάσβεσης, αγώνας δρόμου για τη ρυμούλκησή του [εικόνες – βίντεο] Συνάντηση Μητσοτάκη με στελέχη της Morgan Stanley- Στο επίκεντρο οικονομία, ενέργεια και πυρηνική ενέργεια Παύλος Πολάκης: Τέλος στο καθεστώς ασυλίας Γεωργιάδη, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΟΔΥ και «ημετέρων» Πρωταγωνιστής του Survivor στο κόμμα του Αντώνη Σαμαρά Σε πόλη της Σαξονίας το CDU αποδέχθηκε πρόταση του AfD να μην τοποθετούνται πλέον πλακίδια μνήμης για το Ολοκαύτωμα Επιστροφή δύο ενοικίων σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς και νοσηλευτές της περιφέρειας – Ποιοι και γιατί δεν πήραν όσα περίμεναν Δύο μήνες χωρίς ακτινοσκοπικό το ΠΑΓΝΗ – Ταλαιπωρία για τους ασθενείς και υποσχέσεις για επισκευή Μαρικάρμεν: Αχτίδα ελπίδας για την 87χρονη που έγινε σύμβολο της στεγαστικής κρίσης – Πώς μπορεί να επιστρέψει σπίτι της
Efsyn.gr

Δύο μήνες χωρίς ακτινοσκοπικό το ΠΑΓΝΗ – Ταλαιπωρία για τους ασθενείς και υποσχέσεις για επισκευή

Τις μεγάλες ελλείψεις υποδομών και εξοπλισμού που συνεχίζουν να επικρατούν στο ΕΣΥ φέρνει στο φως, η έλλειψη ακτινοσκοπικού μηχανήματος στο ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο, επί δύο ολόκληρους μήνες.
Όπως μετέδωσε το patris.gr το ακτινοσκοπικό μηχάνημα του ιδρύματος έχει παρουσιάσει βλάβη και βρίσκεται εκτός λειτουργίας εδώ και δύο μήνες, με αποτέλεσμα ασθενείς που χρειάζονται συγκεκριμένες εξετάσεις να πηγαίνουν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο – αυξάνοντας τον αριθμό των ασθενών τους οποίους εκείνο εξυπηρετεί, και κατά συνέπεια, τους χρόνους αναμονής.
Πρόκειται για την εξέταση ERCP, μια εξειδικευμένη ενδοσκοπική επεμβατική και διαγνωστική μέθοδο η οποία έχει ένδειξη σε παθήσεις που αναφέρονται κυρίως, το ήπαρ, τα χοληφόρα, τη χοληδόχο κύστη και το πάγκρεας. Οι ενδείξεις της ERCP στοχεύουν αφενός στη διάγνωση της πάθησης, και αφετέρου στην θεραπευτική της αντιμετώπιση.
Επίσης στο συγκεκριμένο μηχάνημα γίνονται και εξετάσεις βαριούχου υποκλυσμού. Είναι η απεικόνιση του παχέος εντέρου με ακτίνες Χ η οποία ονομάζεται επίσης, ακτινογραφία παχέος εντέρου. Η απεικόνιση γίνεται με τη χορήγηση σκιαγραφικής ουσίας που ανιχνεύει τις ανωμαλίες στο παχύ έντερο.
Μία από τις ασθενείς διαμαρτυρήθηκε στις διοικητικές υπηρεσίες του ΠΑΓΝΗ, γιατί ελλείψει του συγκεκριμένου μηχανήματος δεν μπορεί να κάνει την συγκεκριμένη εξέταση που της έχουν συνταγογραφήσει πουθενά στην Κρήτη, ούτε σε δημόσιο ούτε σε ιδιωτικό κέντρο.
Η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, Νάνσυ Τζαβάρα, σε δήλωσή της επιβεβαίωσε την έλλειψη. Όπως ανέφερε, έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση ότι η βλάβη αναμένεται να αποκατασταθεί σύντομα, ώστε το μηχάνημα να επανέλθει σε λειτουργία και να περιοριστεί η ταλαιπωρία των ασθενών που χρειάζονται τις συγκεκριμένες εξετάσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...