Τελευταία νέα
Οι πρώτοι υποψήφιοι στις προκριματικές για το ευρωψηφοδέλτιο – Όλα τα ονόματα Ο αλαζονικός Μητσοτάκης παριστάνει το θύμα διαπλοκής Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός αυξάνεται στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου – «Χθες οι πολίτες άκουσαν την αλήθεια για τα Τέμπη» Απόφαση – κόλαφος για την Εισαγγελέα: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Μίχος – Αθώα η μητέρα Καταπέλτης ο Βελόπουλος, έφερε αποδείξεις στη Βουλή για το μοιραίο βαγόνι με το ξυλόλιο Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Αύξηση 50 ευρώ που θα συμπαρασύρει τριετίες και επιδόματα Μητσοτάκης: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός Καραμανλής: Με κατηγορούν χωρίς να υπάρχουν κατηγορίες – Δεν ήταν εύκολη απόφαση να είμαι ξανά υποψήφιος Σταύρος Παπασταύρου – Γιάννης Μπρατάκος: Ο Κυριάκος θυσίασε τους σωματοφύλακές του Ολα πήγαν λάθος με τη συνάντηση Μπάιντεν Αυγέρη: «Εγκαλώ τον Καραμανλή για τα ανερυθρίαστα ψέματά του στην Εξεταστική – Ήξερε, είχε λάβει επιστολή για κίνδυνο σοβαρού συμβάντος» Στέφανος Κασσελάκης: Ορκίζεται αυτή την ώρα στη Θήβα

Δ. Τοσονίδου, Π. Παπανικολάου: Να πάρουν θέση Ε.Γ. και Γ.Σ. ΟΕΝΓΕ για τη μετάθεση της απεργίας στις 10 Ιούνη

Ιούνιος 02,2021

Δήλωση των εκπροσώπων του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή
στην ΕΓ της ΟΕΝΓΕ, Δέσποινας Τοσονίδου και Πάνου Παπανικολάου

Συνάδελφοι

Στις 19/5/21 το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ είχε αποφασίσει την προκήρυξη απεργίας στις 3/6/21 ως πρώτη απάντηση στο επικείμενο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Με αυτήν την απόφαση είχαν συνταχθεί πάρα πολλά σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα μεταξύ των οποίων και η ΟΕΝΓΕ με αναλυτική ανακοίνωση της ΕΓ που εκδόθηκε χθες 31-5-21 και την οποία υπερψηφίσαμε. Στην ανακοίνωση αυτή τονιζόταν πως η απεργία 3/6/21 αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο σταθμό στην πανεργατική μάχη που πρέπει να δοθεί για να ανατραπεί η αντεργατική καταιγίδα και επίσης τονιζόταν η ιστορία των αγώνων που έχουμε δώσει ως νοσοκομειακοί γιατροί ενάντια στην αντιδραστική διευθέτηση του χρόνου εργασίας που μεθοδεύεται επί χρόνια από την ΕΕ και από όλες ανεξαίρετα τις αστικές κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Αιφνιδιαστικά χθες 31/5/21 το μεσημέρι η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να ανατρέψει αντί για τις αντεργατικές ρυθμίσεις Χατζηδάκη την ίδια την απόφαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και να ματαιώσει την απεργία 3/6/21 συντασσόμενη με την ηγεσία Παναγόπουλου στην ΓΣΕΕ η οποία προκήρυξε απεργία για τις 10/6/21 και μάλιστα με απαράδεκτο πλαίσιο που αντιτίθεται μόνο σε «ορισμένες διατάξεις» του αντεργατικού νομοσχεδίου. Άλλωστε ήταν ευρέως γνωστό πως η κυβερνητική εργοδοτική ηγεσία της ΓΣΕΕ δεν θα συντασσόταν με την απεργία 3/6 μόνο και μόνο από το γεγονός πως είχε προγραμματίσει την συνεδρίασή της για 31/5 και όχι νωρίτερα. Αυτό όλες τις προηγούμενες μέρες το είχαν ως δεδομένο τα σωματεία, τα εργατικά κέντρα και οι ομοσπονδίες (μεταξύ των οποίων και η ΟΕΝΓΕ) που αποφάσιζαν την συστράτευσή τους για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας 3/6. Φυσικά το είχε ως δεδομένο και η ίδια η ΑΔΕΔΥ που καλούσε για 3/6 ήδη από 19/5.

Άρα η χθεσινή 31/5/21 αιφνιδιαστική απόφαση της ΕΕ ΑΔΕΔΥ με ψήφους των παρατάξεων ΔΗΣΥΠ (ΚΙΝΑΛ), ΔΑΣ-ΠΑΜΕ, ΕΑΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ να ακυρωθεί η απεργία 3/6/21 θεωρούμε πως είναι απαράδεκτη από όλες τις απόψεις. Και επί της ουσίας (υποβαθμίζει την σημασία του συγκεκριμένου κρίσιμου αγώνα ενώ θα μπορούσε να παραμείνει ως προειδοποιητική η απεργία 3/6 και να υπάρχει κλιμάκωση με νέα απεργία 10/6) αλλά και να και υποτάσσει το εργατικό κίνημα στις συμβιβαστικές ξεπουληματικές άσφαιρες λογικές της ηγεσίας της ΓΣΕΕ) και επί της διαδικασίας (αφού πραξικοπηματικά η ΕΕ ανατρέπει απόφαση του ΓΣ με την οποία ήδη είχε συνταχθεί πλήθος σωματείων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα). Θεωρούμε εξαιρετικά προβληματικό το ότι μόνο ο εκπρόσωπος των «Παρεμβάσεων» στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ διαφώνησε με αυτήν την μεθόδευση.

Καλούμε όλα τα μέλη της ΕΓ και του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ να πάρουν θέση για τα παραπάνω.

Διαβάστε επίσης...