Τελευταία νέα
Νέα Αριστερά: Ο Παπανώτας να παραιτηθεί ή να αποπεμφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ Μωραΐτης σε Κασσελάκη: Στέφανε, ο σταυρός που σχηματίστηκε είναι αυτός που κουβαλάμε εμείς που ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ για Διάσκεψη Our Ocean: Βάλτε τέλος στις εξορύξεις (και) στις θάλασσες και στους ωκεανούς κερδών και περιβαλλοντικής καταστροφής Η Νέα Αριστερά να ζητά να παραιτηθεί ή να αποπεμφθεί ο Δημήτρης Παπανώτας από τον ΣΥΡΙΖΑ Νάγια Γρηγοράκου: «Το ελληνόφωνο τραγούδι αξίζει και πρέπει να έχει τη στήριξη όλων μας» Στ. Κασσελάκης: Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΕΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μην λάβει χαρακτηριστικά περιφερειακής σύγκρουσης η κρίση στη Μ. Ανατολή «Πόλεμος» Νέας Δημοκρατίας και Κασσελάκη για το τρίπτυχο «Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια» Απάντηση του Νίκου Ρωμανού στον Στέφανο Κασσελάκη για τον Γιώργο Αυτιά: Η υποκρισία περισσεύει ΠΑΣΟΚ: Εντύπωση προκαλεί το πως συνυπάρχουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο Μπεκατώρου και Παπανώτας Ευαγγελία Λιακούλη: «SOS: Η Κυβέρνηση απειλεί τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού, ξεκινώντας από τη Θεσσαλία» Η αξιοπρεπής απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα στο unfair της Έφης Αχτσιόγλου: ” «Κοπτοραπτική» …Σκόπιμα απομόνωσαν τμήμα από μία παλιά μου δήλωση”

ΕΚ Πειραιά: Να ξηλωθεί ο μηχανισμός που ενημερώνει τους εργοδότες για τους ελέγχους του ΣΕΠΕ

Αύγουστος 06,2022

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πειραιά σημειώνει:

«Ως Διοίκηση κάναμε καθαρό ότι, με δεδομένη την ευθύνη όλων των κυβερνήσεων για την υποστελέχωση των υπηρεσιών ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας και την φιλότιμη προσπάθεια των εποπτών-επιθεωρητών να ανταποκριθούν στην πλειοψηφία τους, στο δύσκολο αλλά σημαντικό τους καθήκον, ζητήσαμε να διερευνηθούν άμεσα και εις βάθος οι συγκεκριμένες καταγγελίες ώστε να «ξηλωθεί» ο μηχανισμός που ενημερώνει τους εργοδότες για τους ελέγχους που διενεργούν οι επιθεωρητές. Να γίνονται πιο αυστηροί και τακτικοί έλεγχοι στην αγορά εργασίας και να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό στη βάση των αναγκών της περιοχής του Πειραιά. Τέλος, ζητήθηκε η στήριξη και η προστασία από την Υπηρεσία προς τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα όσων έχουν βγει μπροστά και καταγγέλλουν τα συγκεκριμένα γεγονότα. Να μην τους ασκηθεί βλαπτική μεταβολή στην εργασία τους ή πιέσεις για να μην κάνουν σωστά την δουλειά τους.

Από την πλευρά της Υπηρεσίας, ο Διοικητής και ο ΓΓ, αφού παραδέχθηκαν την υποστελέχωση των υπηρεσιών, δεσμεύτηκαν ότι θα διερευνήσουν το θέμα των καταγγελιών πιο επισταμένα και θα πάρουν τα απαραίτητα μέτρα. Το ζήτημα των προσλήψεων θα προσπαθήσουν να το λύσουν με το σύστημα της κινητικότητας των υπαλλήλων από άλλες δημόσιες υπηρεσίες(!) και όχι με νέες μόνιμες προσλήψεις. Μιας και με βάση τα στοιχεία που μας παρέθεσαν, θεωρούν επιτυχία ότι 1 στις 6 επιχειρήσεις ελέγχεται σήμερα.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά κάνει καθαρό προς όλες τις κατευθύνεις ότι πρακτικές που είναι ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων δεν γίνονται αποδεκτές. Το Εργατικό Κέντρο θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να είναι πραγματικό αποκούμπι των εργαζομένων ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για την εργατική τάξη».

Διαβάστε επίσης...