Τελευταία νέα
Αλέξης Τσίπρας: Παρέδωσα την Ελλάδα να πρωταγωνιστεί στην περιοχή και ο Μητσοτάκης θα παραδώσει Τουρκολιβυκό μνημόνιο Ευχαριστώ Λούλα σε Τσίπρα για τη στήριξή του ενόψει εκλογών: «Είμαστε μαζί σε αυτόν τον αγώνα» ΗΠΑ: Αστυνομικοί ανοίγουν πυρ κατά οχήματος, σκοτώνοντας βρέφος – Δικαιολογημένη η χρήση βίας, λέει η εισαγγελέας [βίντεο] Ανδρουλάκης: «Σοβαρή διπλωματική ήττα» για το τουρκολιβυκό – «Εξωτερική πολιτική χωρίς πυξίδα» Οι εργαζόμενοι στις πλατφόρμες δεν είναι αλγόριθμοι Προετοιμασία με νέα οπλικά συστήματα για την στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου Καλογερόπουλος – Τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Τον ήπιαμε», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ «Πολεμική» λιτότητα διαρκείας: 23 δις. ευρώ σε 7 χρόνια μόνο για την άμυνα Ρουμανία: Φωτιά σε δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη θάλασσα – Αγνοούνται επτά ναυτικοί Οι Naxatras στο Floyd: Όλες οι πληροφορίες για τη μεγάλη συναυλία Τέλος οι παραπλανητικές ταμπέλες Coca-Cola, Nestlé και Danone – Η ανακοίνωση της Κομισιόν Ελλάδα και Αίγυπτος ξεκινούν διαπραγματεύσεις για την επέκταση της ΑΟΖ
Thefaq.gr

ΕΛΑΣ: Ανάγκη για ένα σωφρονιστικό σύστημα που θα σέβεται την αξιοπρέπεια υπαλλήλων και κρατουμένων

Θεσμική συνάντηση του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ) με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.) πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αφορούν την Υπηρεσία, όπως ενδεικτικά η υποστελέχωση και η ανάγκη ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού μέσω νέων προσλήψεων, οι αυξημένες απαιτήσεις ασφαλείας που συνδέονται και με τον υπερπληθυσμό των κρατουμένων, καθώς και το σημαντικό ζήτημα της προτεινόμενης νομοθετικής ρύθμισης για την ένταξη της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης στα Σώματα Ασφαλείας και την υπαγωγή των στελεχών της στο ειδικό μισθολόγιο.
Από τον Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Συμπαράταξης επισημάνθηκε η αναγνώριση του ρόλου και της αποστολής των υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης, «οι οποίοι συμβάλλουν καθημερινά στην ασφάλεια των σωφρονιστικών καταστημάτων και τη θωράκιση της δημόσιας ασφάλειας».
Παράλληλα, διατυπώθηκε «η θέληση και η αποφασιστικότητα της ΕΛΑΣ για την ανάδειξη κάθε προβλήματος που απασχολεί τα εργασιακά και λοιπά δικαιώματα των υπαλλήλων», ενώ υπογραμμίστηκε η ανάγκη για ένα σωφρονιστικό σύστημα που θα σέβεται την αξιοπρέπεια υπαλλήλων και κρατουμένων και θα τηρεί πραγματικά το ευρωπαϊκό και εθνικό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των σωφρονιστικών καταστημάτων.
Επίσης, μεταξύ των μερών συμφωνήθηκε η καθιέρωση ενός σταθερού διαύλου επικοινωνίας για την ανάδειξη όλων των ζητημάτων που αφορούν την Π.Ο.Υ.Ε.Φ.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, από την ΕΛΑΣ, ο αρμόδιος τομεάρχης Μαρίνος Σκανδάμης και τα μέλη του Τομέα Χρήστος Δραγατάκης και Γεώργιος Γλυκόπουλος, ενώ από την Π.Ο.Υ.Ε.Φ. συμμετείχαν ο πρόεδρος Βασίλειος Κεφάλας και ο γενικός γραμματέας Γεώργιος Μαλανδράκης.
Ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη της ΕΛΑΣ συνεχίζει τις θεσμικές συναντήσεις του με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...