Τελευταία νέα
Το σχέδιο Τσίπρα για επαναφορά της 13ης σύνταξης – «Πνοή και στήριξη στους πιο αδύναμους» Μαρία Καρυστιανού: Εξώδικο για τη συμφωνία της Ιεράς Μονής Σινά Χρυσοχοΐδης: Ασφάλεια, Δημοκρατικό και Συνταγματικό Δικαίωμα για τους Πολίτες Η Ελπίδα για τη Δημοκρατία της Μ. Καρυστιανού στέλνει εξώδικο σε Μητσοτάκη, Γεραπετρίτη, Συμεών για τη Μονή Σινά Μαρία Καρυστιανού: Εξώδικο για την συμφωνία για τη Μονή Σινά Η Αθήνα είχε ένα «ανοιξιάτικο» Σάββατο και η Ερμού γέμισε κόσμο [βίντεο] Πεζεσκιάν για ΗΠΑ: «Οι δειλοί κατέστρεψαν την διαπραγμάτευση – Κάποιοι Ιρανοί πεινούν λόγω των κυρώσεων» Λιακούλη για άρθρο Φλωρίδη: Η Δικαιοσύνη βιώνει βαθιά κρίση επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας Ομιλία Μητσοτάκη στα εγκαίνια του νέου κτηρίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» Κηφισιά: Παράνομες «υπηρεσίες πάρκινγκ» σε νυχτερινά κέντρα – Πέντε συλλήψεις από την Αστυνομία Πατριάρχης Βαρθολομαίος και Πάπας Λέων συναντήθηκαν στο Βατικανό Basketgate: Στο μικροσκόπιο «ύποπτα» στοιχήματα και όσοι ωφελήθηκαν από αυτά – Ετοιμάζονται νέες συλλήψεις
Libre.gr

ΕΛΑΣ: “Η Πάολα Ρεβενιώτη ανήκει πλέον στην ιστορία των κοινωνικών αγώνων της χώρας”

«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε την Πάολα Ρεβενιώτη, εμβληματική μορφή του ελληνικού ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος, μια πρωτοπόρα τρανς αγωνίστρια, εκδότρια του ιστορικού περιοδικού Κράξιμο, δημιουργό, καταγραφέα της συλλογικής μας μνήμης,  μια γυναίκα που αφιέρωσε τη ζωή της στον αγώνα για αξιοπρέπεια, ορατότητα και ελευθερία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΛΑΣ.

Και προσθέτει:« Η Πάολα Ρεβενιώτη υπήρξε από εκείνες τις σπάνιες προσωπικότητες που, σε εποχές πολύ πιο σκοτεινές από τις σημερινές, τόλμησαν να υπάρχουν δημόσια, να μιλούν με το δικό τους όνομα, να διεκδικούν χώρο για όσους και όσες η κοινωνία ήθελε αόρατους/ες. Με τη δράση της, τις εκδόσεις, τα ντοκιμαντέρ, τη φωτογραφία και την αδιάκοπη παρουσία της στους κοινωνικούς αγώνες συνέβαλε αποφασιστικά στη διαμόρφωση της ιστορίας του ελληνικού ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος και στη διάσωση εμπειριών που διαφορετικά θα είχαν χαθεί από τη συλλογική μνήμη. Η Πάολα Ρεβενιώτη ανήκει πλέον στην ιστορία των κοινωνικών αγώνων της χώρας. Άφησε πίσω της ένα πολύτιμο πολιτικό, πολιτιστικό και ανθρώπινο αποτύπωμα, που θα συνεχίσει να εμπνέει όσες και όσους πιστεύουν ότι η δημοκρατία μετριέται από το πώς αντιμετωπίζει εκείνους που ιστορικά βρέθηκαν στο περιθώριο.

Για εμάς, που η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της δημοκρατίας, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, σε μια εποχή  που η ρητορική μίσους, ο σεξισμός, ο αντιφεμινισμός, η τρανσφοβία και οι επιθέσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα επανεμφανίζονται διεθνώς, αλλά και στη χώρα μας, η παρακαταθήκη της Πάολα Ρεβενιώτη αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Και πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τη μνήμη της δεν είναι μόνο να θυμόμαστε τους αγώνες που έδωσε, αλλά να συνεχίσουμε αυτούς που η ίδια άνοιξε: για τον αυτοπροσδιορισμό, τη σωματική αυτονομία, την ισότιμη πρόσβαση στην εργασία, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στη φροντίδα.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους της, στους φίλους και τις φίλες της, καθώς και σε ολόκληρη την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.»

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...