Τελευταία νέα
Λαύριο: «Θα σου λιώσω το κεφάλι» – Μαρτυρίες σοκ για τον 32χρονο, σοβαρά τραυματισμένο το ζευγάρι Politico: Σε ετοιμότητα η Ε.Ε. για την «επόμενη μέρα» του Μερτς – Τα τρία σενάρια που εξετάζονται Μητσοτάκης από Πιερία: «Δεν υπάρχει καμία ξεχασμένη περιοχή – Όλοι θα έχουμε ίδιες ευκαιρίες» Η WSJ επανέρχεται για την Γκιλφόιλ: Ερευνα ζητούν οι Δημοκρατικοί – Αντιδράσεις σε Ελλάδα και Ρουμανία Πειραιάς: Δεμένα έως τις 20:00 τα πλοία – Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων «Ο κόσμος ανάποδα»: Επιτέλους, ένα ντοκιμαντέρ για την Εύα Στεφανή ΕΜΠ: Μειωμένοι έως 93% οι πόροι της Σχολής Μεταλλειολόγων – Έκκληση για άμεση χρηματοδότηση Επιμένει ο Συρίγος για τη διπλή υποχώρηση της Ελλάδας στην Κάσο: «Δεν παίρνω τίποτα πίσω» K. Μητσοτάκης: Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες θα έχουν ίδιες ευκαιρίες Νίκος Ταχιάος: Στην Κυψέλη δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους και δεν θα πληρώσουν ούτε ευρώ – Ο κ. Τσίπρας δεν είναι κατάλληλος για μαθήματα ενσυναίσθησης Τριήμερο με βροχές, καταιγίδες και 9 μποφόρ – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα NYT: Ρωσικό σχέδιο για να παγώσει η Ουκρανία τον χειμώνα – Επιθέσεις σε τρία στάδια
Thefaq.gr

Ελληνικό: Αθλητισμός με το… αζημίωτο – 17,7 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια για 12 χρόνια

Ζητήματα σχετικά με το οικονομικό κόστος αλλά και τους όρους πρόσβασης στις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Ελληνικό θέτει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ), μετά τα εγκαίνια του αθλητικού πάρκου, στα οποία συμμετείχαν η κυβέρνηση, η Περιφέρεια Αττικής και η LAMDA Development.

Στο επίκεντρο της ανακοίνωσης βρίσκεται η συμφωνία της Περιφέρειας Αττικής για τη χρήση μέρους των εγκαταστάσεων. Όπως υποστηρίζει ο ΣΥΠΑ, προβλέπεται ετήσιο μίσθωμα ύψους 1.477.000 ευρώ για διάστημα 12 ετών, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 17.724.000 ευρώ.
Ο Σύλλογος επισημαίνει παράλληλα ότι η συγκεκριμένη μίσθωση δεν καλύπτει το σύνολο του αθλητικού πάρκου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τμήμα των εγκαταστάσεων έχει δοθεί για αξιοποίηση σε Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες, καθώς και σε άλλους ιδιώτες.
Με ιδιαίτερα επικριτικό τόνο, ο ΣΥΠΑ συνδέει τη σημερινή αξιοποίηση του χώρου με την προηγούμενη ιδιοκτησιακή κατάσταση της έκτασης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για δημόσια γη που πέρασε σε ιδιωτική εκμετάλλευση. Παράλληλα, εκφράζει την αντίθεσή του στο γεγονός ότι, όπως αναφέρει, δημόσιοι πόροι κατευθύνονται στη μίσθωση αθλητικών υποδομών από ιδιώτη επενδυτή.
Τα ερωτήματα που θέτει ο Σύλλογος αφορούν τόσο το ύψος της δαπάνης όσο και το κατά πόσο οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις θα είναι πραγματικά προσβάσιμες στους πολίτες, δεδομένου ότι ένα μέρος τους έχει παραχωρηθεί για διαφορετικές μορφές αξιοποίησης.
διαβάστε επίσης:
Σγουρός – Ιωακειμίδης συμφωνούν με τα λεφτά που «μοιράζει» ο Χαρδαλιάς στο Λατσέϊκο;
Ντροπή! Η Περιφέρεια χρυσώνει τον Λάτση

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...