Τελευταία νέα
ΝΔ: 52 χρόνια από την ιδρυτική διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή Πέθανε ο διακεκριμένος Ιστορικός Τέχνης Ντένης Ζαχαρόπουλος Πολιτική σύγκρουση για την ανισορροπία έμμεσων – άμεσων φόρων Στο ΠΑΣΟΚ εντάσσεται ο Ευάγγελος Αποστολάκης – Συνάντηση με Ανδρουλάκη τη Δευτέρα Πυρκαγιά στα Μεταξάτα Κεφαλονιάς: Επιχειρούν τρία εναέρια μέσα – 112 για εκκένωση οικισμών Στη δίνη της κακοκαιρίας παραμένει η Κρήτη – Τεράστιες καταστροφές, ανησυχία για τους οκτώ εγκλωβισμένους ΕΛ.Α.Σ κατά Μητσοτάκη: «Αντί για αγκαλιές με τον Νετανιάχου, δράση στον ΟΗΕ για τη Γάζα και τους Χριστιανούς» Ιωάννα Λαλιώτου της ΕΛ.Α.Σ: Το κόστος σπουδών αποκλείει νέους από τα περιφερειακά πανεπιστήμια Αλέξης Τσίπρας στο Μουσείο Γουλανδρή – Η επίσκεψη στην έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη και το βραβείο με τον Ζάεφ 2019-2026: “Γαλάζια μαργαριτάρια” αλαζονείας και κυνισμού υπουργών και βουλευτών Υεμένη: Μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση κατά των Χούθι – Οι αντάρτες λένε ότι έπληξαν εγκαταστάσεις της Saudi Aramco Θαλάσσιος συνωστισμός
Thefaq.gr

ΕΛ.Α.Σ κατά Μητσοτάκη: «Αντί για αγκαλιές με τον Νετανιάχου, δράση στον ΟΗΕ για τη Γάζα και τους Χριστιανούς»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή εξαπολύει ο Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΛ.Α.Σ, με αφορμή τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα. Καλεί την Αθήνα να αξιοποιήσει τη θέση της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την προστασία των αμάχων και των χριστιανικών πληθυσμών, ζητώντας παράλληλα ευρωπαϊκές και στοχευμένες κυρώσεις κατά της κυβέρνησης Νετανιάχου.

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα, που είχαν ως αποτέλεσμα πολλά θύματα, μεταξύ των οποίων δύο Ορθόδοξες γυναίκες, αποτελούν μία νέα απόλυτα καταδικαστέα ισραηλινή ενέργεια στο πολεμικό μέτωπο της Μέσης Ανατολής.
Η κυβέρνηση Νετανιάχου συνεχίζει ανεμπόδιστη την γενοκτονία στη Γάζα, ενώ η διεθνής κοινότητα έχει περιοριστεί στον ρόλο του παρατηρητή των εξελίξεων.
Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων στο Ισραήλ, καθώς και η επιβολή στοχευμένων κυρώσεων σε μέλη της κυβέρνησης Νετανιάχου, προκειμένου να τερματισθεί η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.
Παράλληλα, είναι απαραίτητο η Ελλάδα να αξιοποιήσει τη θέση της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να προωθήσει πρωτοβουλίες για την ειρήνη και την προστασία αμάχων. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΛΑΣ επανέρχεται στην πρότασή της για Διάσκεψη για την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή.
Αντί να αγκαλιάζει τον Νετανιάχου στη Νέα Υόρκη εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς, ο Πρωθυπουργός οφείλει να στηρίξει πρωτοβουλίες στο Συμβούλιο Ασφαλείας που να συνάδουν με τον ρόλο της Ελλάδας ως δύναμη ειρήνης ασφαλείας και διεθνούς δικαίου στην περιοχή. Οφείλει να πράξει τα μέγιστα προκειμένου να συνδράμει τους Χριστιανούς σε Δυτική Όχθη και Γάζα και να στηρίξει έμπρακτα το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...