Τελευταία νέα
Βουλή: Η νέα σύνθεση των Δικαστικών Συμβουλίων για τις υποθέσεις Καραμανλή και Τριαντόπουλου ΕΛ.Α.Σ κατά της κυβέρνησης για την ακρίβεια: «η αισχροκέρδεια έχει ονοματεπώνυμο, φτάνει πια με την εξαπάτηση» Η πανσέληνος του Ιουλίου σε 4 μαγευτικά σημεία της Ελλάδας [εικόνες] Ελληνικό ΥΠΕΞ: Χαιρετίζει την επανέναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό Νέες απειλές Τραμπ κατά του Ιράν: «Είναι η σειρά μας να τους χτυπήσουμε» Πάρος: 4 συλλήψεις για τη φωτιά – Δήμαρχος, αντιδήμαρχος, εργολάβος, οδηγός απορριματοφόρου AtmoHub: Παρακολούθηση του καπνού από τις πυρκαγιές σε Κρήτη, Λέσβο και Τουρκία – Ποιες περιοχές αναμένεται να επηρεαστούν Πυρά Κασσελάκη στην κυβέρνηση για τoυς νεκρούς πυροσβέστες: «Η λέξη “ήρωας” δεν είναι άλλοθι για τις κρατικές ελλείψεις» ΣΥΡΙΖΑ: Συγκροτεί Περιφερειακές Εκλογικές Επιτροπές – Νέα περίοδος πολιτικής δράσης και εκλογικής ετοιμότητας Το «μπαμ» έγινε: Ο Φρανσίσκο στον Παναθηναϊκό Αποδοκιμασία κατά Άδωνη στη Λήμνο: «Τα χέρια μας είναι καθαρά» – Πώς απαντά ο υπουργός Υγείας [βίντεο] Ο Θανάσης Αυγερινός αποχώρησε από υπεύθυνος επικοινωνίας του κόμματος Καρυστιανού
Thefaq.gr

ΕΛ.Α.Σ κατά της κυβέρνησης για την ακρίβεια: «η αισχροκέρδεια έχει ονοματεπώνυμο, φτάνει πια με την εξαπάτηση»

Για «επικοινωνιακό φιάσκο» και εμπαιγμό των πολιτών κατηγορεί την κυβέρνηση η ΕΛΑΣ, βάζοντας στο στόχαστρο τις συνεχείς ανατιμήσεις στα καύσιμα και τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στα social media.

Η ανάρτηση της ΕΛ.Α.Σ
Οι πολίτες βιώνουν μια αβάσταχτη καθημερινότητα και ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να τους εμπαίζει με κυριακάτικα παραμύθια στα social media.
Την ώρα που η ακρίβεια γονατίζει νοικοκυριά, επαγγελματίες και μεταφορές, οι «εθελοντικές» συμφωνίες με τα διυλιστήρια αποδεικνύονται αυτό που ήταν από την πρώτη στιγμή. Ένα επικοινωνιακό φιάσκο.
Τα στοιχεία είναι αμείλικτα.
Αμόλυβδη: Από 1,978€ στις 14 Ιουλίου, έσπασε το φράγμα των 2 ευρώ φτάνοντας στα 2,020€ στις 28 Ιουλίου (+4,2 λεπτά).
Diesel κίνησης: Από 1,863€, εκτοξευθηκε στα 2,049€ (+8,6 λεπτά, δηλαδή αύξηση +9,98%).
Η δήθεν «έκπτωση» των διυλιστηρίων όχι μόνο δεν έφτασε ποτέ στην αντλία, αλλά εξανεμίστηκε σε χρόνο ρεκόρ, αφήνοντας τις τιμές ακόμα πιο ψηλά. Κι αντί για ουσιαστική παρέμβαση σε όλα τα στάδια παραγωγής, μεταφοράς και πώλησης των υγρών καυσίμων, ο πρωθυπουργός τώρα τάζει νέες επιδοτήσεις από τα λεφτά των ίδιων των φορολογουμένων.
Η αισχροκέρδεια έχει ονοματεπώνυμο. Φτάνει πια με την εξαπάτηση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (@myelas.gr)

Η κυριακάτικη ανάρτηση Μητσοτάκη
«Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή δυστυχώς γίνονται ολοένα και πιο ανησυχητικές μετά τη νέα κλιμάκωση των συγκρούσεων και την κατάρρευση της εκεχειρίας μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν. Κανείς δεν μπορεί σήμερα να προβλέψει πού μπορεί να οδηγήσει αυτή η κρίση, ούτε ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της στις διεθνείς τιμές της ενέργειας και, τελικά, στο κόστος ζωής. Η χώρα μας δεν μπορεί να επηρεάσει όσα συμβαίνουν εκτός των συνόρων της.Προσπαθούμε όμως να περιορίσουμε όσο γίνεται τις συνέπειές τους για τους πολίτες. Ήδη εφαρμόζεται η μείωση κατά 10 λεπτά στην τιμή της βενζίνης και κατά 5 λεπτά στην τιμή του diesel που χρηματοδοτείται από τα διυλιστήρια. Επιπλέον, αποφασίσαμε το κράτος να καλύψει μια επιπλέον μείωση στο πετρέλαιο κίνησης για ολόκληρο τον Αύγουστο με ακόμη 10 λεπτά ανά λίτρο, ώστε η συνολική έκπτωση να φτάσει τα 15 λεπτά. Πρόκειται για μια στοχευμένη παρέμβαση ύψους 30 εκ. ευρώ που αποσκοπεί όχι μόνο στη στήριξη των επαγγελματιών και των μεταφορών, αλλά και στον περιορισμό των ανατιμήσεων που μεταφέρονται σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα. Να είστε σίγουροι και σίγουρες ότι, στο μέτρο των δυνατοτήτων της οικονομίας μας, στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την κοινωνία απέναντι σε κάθε εξωτερική δοκιμασία, χωρίς υπερφίαλες υποσχέσεις, αλλά με πράξεις».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...