Συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων πραγματοποίησε ο Τομέας Τουρισμού της ΕΛ.Α.Σ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας για τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον ξενοδοχειακό κλάδο, καθώς και για τις προτάσεις που έχουν ήδη υποβάλει προς την κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα ο Τομέας Τουρισμού της ΕΛ.Α.Σ. κατέγραψε τα αιτήματα και τις επισημάνσεις της Ομοσπονδίας.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.Α.Σ.:
Σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Τομέα Τουρισμού της ΕΛ.Α.Σ. με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), στο πλαίσιο των επαφών με τους θεσμικούς φορείς του ελληνικού τουρισμού.
Κατά τη συνάντηση είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε αναλυτικά για τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον ξενοδοχειακό κλάδο, καθώς και για τις προτάσεις που έχει ήδη υποβάλει η Ομοσπονδία προς την κυβέρνηση.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η φορολογική επιβάρυνση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση, το θεσμικό πλαίσιο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό, η πρόσβαση των μικρών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση, καθώς και ζητήματα παραχώρησης αιγιαλού.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών, στη διασφάλιση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού και στη διαμόρφωση ενός σταθερού και λειτουργικού περιβάλλοντος για τις τουριστικές επιχειρήσεις.
Ο ελληνικός τουρισμός έχει ανάγκη από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που θα λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας των επιχειρήσεων, τις ιδιαιτερότητες κάθε προορισμού και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Η κυβέρνηση οφείλει να εξετάζει ουσιαστικά τις τεκμηριωμένες προτάσεις των θεσμικών φορέων και να δίνει έγκαιρες & σαφείς απαντήσεις για τα ζητήματα που παραμένουν ανοικτά.
Ο Τομέας Τουρισμού της ΕΛ.Α.Σ. κατέγραψε τα αιτήματα και τις επισημάνσεις της Ομοσπονδίας, τα οποία θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο της επεξεργασίας των προγραμματικών του θέσεων.
Συνεχίζουμε τον ουσιαστικό διάλογο με τους φορείς και τους επαγγελματίες του τουρισμού, με προτεραιότητα τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την υποστήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, την προστασία της εργασίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη των τουριστικών προορισμών.
MARC: 30,4% η ΝΔ, 15,8 η ΕΛ.Α.Σ., “τσίμπησε” το ΠΑΣΟΚ στο 12,4%
