Τελευταία νέα
Μητσοτάκης: «Οι αρχηγοί όταν δεν πηγαίνουν καλά, πρέπει να κάνουν στην άκρη για να έρθει κάποιος άλλος» ΠΑΣΟΚ: «Ο κ. Μητσοτάκης που δεν “πράσσειν άλογα”, να μην ξεχνάει τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του» Αναδρομικά και… αγύριστα σε συνταξιούχους Η Φανί Αρντάν στο Μεσολόγγι – Θα απαγγείλει ποίηση στον Κήπο των Ηρώων Γκράβα: Έντονη ανησυχία για την οσμή αερίου, στο σημείο κλιμάκιο μηχανικών – «Φοβόμαστε μη γίνουμε Βιολάντα» [βίντεο] «Κομμένοι» οι πρωταγωνιστές του δημοσιεύματος της WSJ από το “κάδρο” του Μάρκο Ρούμπιο – Στα «δίχτυα» της σκανδαλοθηρικής Daily Mail η Κίμπερλι Γκίλφοιλ Θεώνη Κουφονικολάκου: Καμία ανοχή στη βία λεκτική ή σωματική, καμία σεξιστική συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή Διαγραφή Κωνσταντόπουλου ζητά η ΕΛΑΣ Γεραπετρίτης για δημοσίευμα WSJ: Περιττό να κληθεί στο ΥΠΕΞ η Γκιλφόιλ – Δεν τέθηκε θέμα πίεσης ή απειλής Με τη ΝΔ κάτω από 25% ο Μητσοτάκης αποχωρεί Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι αλιείς – Αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις, θα επανέλθουν O Γεραπετρίτης δεν θα ζητήσεις εξηγήσεις από την Γκίλφοϊλ για το δημοσίευμα της WSJ – «Μου αρκούν οι διαβεβαιώσεις Παπασταύρου»
Paron.gr

ΕΛ.Α.Σ.: Φεύγει κι άλλο ογκολογικό φάρμακο από την Ελλάδα

Φεύγει κι άλλο ογκολογικό φάρμακο από την ελληνική αγορά, με τον Τομέα Υγείας της ΕΛ.Α.Σ. να εκπέμπει σήμα κινδύνου για την πρόσβαση των ασθενών στις απαραίτητες θεραπείες.

Συνοπτικά

Νέα Απόσυρση: Φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού αποσύρεται από την ελληνική αγορά, ενώ παραμένει διαθέσιμο στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Συνεχόμενο Φαινόμενο: Τουλάχιστον τέσσερις ογκολογικές θεραπείες έχουν αποσυρθεί τους τελευταίους μήνες.
Αίτημα ΕΛ.Α.Σ.: Έκκληση προς την πολιτεία για εγγύηση της θεραπευτικής αγωγής και αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης.

Διαβάστε την αναλυτική κάλυψη παρακάτω…

Ακόμη ένα καινοτόμο ογκολογικό φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού αποσύρεται από τη χώρα μας, εγείροντας έντονο προβληματισμό για το μέλλον της φαρμακευτικής κάλυψης στην Ελλάδα. Όπως καταγγέλλει ο Τομέας Υγείας της ΕΛ.Α.Σ., δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, καθώς τους τελευταίους μήνες έχει προηγηθεί η απόσυρση τουλάχιστον τεσσάρων ογκολογικών θεραπειών.
Αγωνία για τους ασθενείς που μένουν πίσω
Οι αποσύρσεις αφορούν κρίσιμες θεραπείες, όπως φάρμακα για τον μεταστατικό καρκίνο του παχέος εντέρου και για αιματολογικούς καρκίνους. Πρόκειται για σκευάσματα που συνεχίζουν να κυκλοφορούν κανονικά στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά όχι πια στην Ελλάδα.
Πίσω από τις ειδήσεις αυτές βρίσκονται άνθρωποι και ογκολογικοί ασθενείς που βλέπουν τη θεραπεία τους να γίνεται αβέβαιη. Η συνέχεια μιας ογκολογικής αγωγής αποτελεί ζήτημα ζωής και δεν μπορεί να τίθεται υπό διαπραγμάτευση.
Τα αίτια της φυγής των καινοτόμων θεραπειών
Σύμφωνα με επιστημονικούς φορείς, οι διαδοχικές αποσύρσεις είναι αποτέλεσμα πολιτικών που πιέζουν το κόστος του φαρμάκου σε ακραίο βαθμό, χωρίς παράλληλη αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης. Αυτό το περιβάλλον οδηγεί στο να μην φτάνουν ποτέ στη χώρα μας δεκάδες νέα αντικαρκινικά φάρμακα.
Ο Τομέας Υγείας της ΕΛ.Α.Σ. καλεί την πολιτεία να αναλάβει την ευθύνη της, εξασφαλίζοντας εγγύηση συνέχειας για κάθε ασθενή που λαμβάνει αγωγή και διαμορφώνοντας μια συνολική πολιτική που δεν θα αντιμετωπίζει την υγεία ως κόστος προς συμπίεση, αλλά ως θεμελιώδες δικαίωμα.

Ακολουθήστε το paron.gr στο Google News
➜

Ακολουθήστε το paron.gr στο MSN
➜

The post ΕΛ.Α.Σ.: Φεύγει κι άλλο ογκολογικό φάρμακο από την Ελλάδα appeared first on ΤΟ ΠΑΡΟΝ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...