Τελευταία νέα
Παρουσιάστηκε η στρατηγική της κυβέρνησης για την Οδική Ασφάλεια με Drive Safe… Ανδρουλάκης από Ρέθυμνο: «Οι πυροσβέστες πάνε το πρωί στη δουλειά τους και δεν γνωρίζουν αν θα γυρίσουν σπίτι» Το «καλάθι» Μητσοτάκη για τη ΔΕΘ: Στοχευμένα μέτρα για ευάλωτους, ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους UEFA: Οι 55 ομοσπονδίες θα μποϊκοτάρουν το Μουντιάλ, εάν η FIFA πουλήσει μερίδιο σε ιδιώτες Απίστευτες εικόνες από τη Θέουτα: Χιλιάδες μετανάστες περνούν πεζή στην Ισπανία και πανηγυρίζουν [βίντεο] Μεγάλη γκάφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έδειξε σε διεθνές συνέδριο χάρτη της Αφρικής τελείως… μπερδεμένο Εικόνες ντροπής στη Ρόδο: Έδεσε σε αγροτικό γαϊδουράκια με σχοινιά και τα έσερνε [βίντεο] Το «τελευταίο μίλι» για το Κυπριακό Το βαρύ πυροβολικό Εκάς οι βέβηλοι! Συνάντηση Μητσοτάκη – Δούκα την Παρασκευή στο Μαξίμου Ο Μανώλης Μητσιάς τραγούδησε ξανά τον «Γιάννη τον Φονιά» – Στον Επικούριο Απόλλωνα στην Ηλεία [βίντεο]
Efsyn.gr

Εξέγερση στις φυλακές Θήβας μετά το θάνατο κρατούμενης

Εξέγερση πραγματοποιήσει αυτή την ώρα στις τρεις από τις πέντε πτέρυγες των γυναικείων φυλακών Ελεώνα στη Θήβα, μετά τον θάνατο κρατούμενης από παθολογικά αίτια.
Κρατούμενες καίνε στρώματα διαμαρτυρόμενες για την παντελή έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και την έκθεση της ζωής τους σε μόνιμο κίνδυνο.
Όπως καταγγέλλουν στην «Εφ.Συν», ενώ έχουν αιτηθεί συνάντηση με τη διοίκηση των φυλακών προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήματα τους, αντί για διάλογο εισπράττουν κλειστές πτέρυγες και άρνηση από την υπηρεσία.
«Από τύχη έχει πεθάνει μόνο μια γυναίκα», λένε χαρακτηριστικά εξηγώντας πως υπάρχει αδιαφορία για την υγεία τους καθώς δεν υπάρχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με γυναίκες ιδιαίτερα μεγάλης ηλικίας που δεν έχουν κάποιον να τις φροντίζει να κινδυνεύουν καθημερινά.
Παράλληλα οι κρατούμενες καταγγέλλουν πως τους δίνουν γεννόσημα φάρμακα και αυτά σε μικρότερες ποσότητες από όσο χρειάζεται ενώ παρά το γεγονός ότι κάνουν αιτήσεις προκειμένου να τις εξετάσουν γιατροί κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει γιατί… γιατρός δεν υπάρχει!
«Σε συνθήκες υπερπληθυσμού δεν υπάρχει καμία περίθαλψη, δεν υπάρχει γιατρός! Γυναίκες παθαίνουν μολύνσεις από τα τσιμπήματα κοριών και είναι με τουμπανιασμένα πόδια δύο μήνες», καταγγέλλουν.
Την ίδια ώρα οι καταγγελίες για τις συνθήκες που επικρατούν σχεδόν σε όλες τις φυλακές της χώρας οι οποίες είναι ασφυκτικά γεμάτες, αυξάνονται με τον καύσωνα να κάνει τη διαβίωση ακόμα πιο δύσκολη.
Υπερπληθυσμός, καύσωνας, χωρίς νερό, χωρίς φάρμακα και γιατρούς είναι μόνο τα βασικά προβλήματα που καλούνται να βρίσκονται αντιμέτωποι οι κρατούμενοι καθημερινά με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής να σφυρίζει αδιάφορα.
Όπως καταγγέλλεται σε κείμενο διαμαρτυρίας από τις φυλακές Τρικάλων, που όμως αντικατοπτρίζει σχεδόν το σύνολο των καταστημάτων κράτησης «εν μέσω του σφοδρού καλοκαιρινού καύσωνα που πλήττει τη χώρα οι κρατούμενοι στις φυλακές Τρικάλων έχουμε πρόσβαση σε νερό ελάχιστες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τις υπόλοιπες ώρες το νερό είτε ρέει με το σταγονόμετρο είτε δε ρέει καθόλου».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...