Τελευταία νέα
Καρυστινάκη: «Υγεία, παιδεία και ενέργεια αποτελούν για τον ΣΥΡΙΖΑ δημόσια αγαθά, όχι εμπορεύματα» Αφιερωμένο στη νέα γενιά το δεύτερο βίντεο Τσίπρα: «Ήρθαμε να σας ακούσουμε, όχι να σας καθοδηγήσουμε» Οι νέοι-ες τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Οι νέοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ – Όλα τα ονόματα ΣΥΡΙΖΑ: Νέο σχήμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα – Ποιοι αναλαμβάνουν τομεάρχες ΗΠΑ: Οκτώ εκατ. Αμερικανοί χωρίς υγειονομική κάλυψη, ελέω Τραμπ Τι διαφοροποιεί το πακέτο της φετινής ΔΕΘ-Τα κρίσιμα στοιχεία και ο ευρύτερος πολιτικός σχεδιασμός «Να σου ρίξει κι άλλο βιτριόλι»: Το εμετικό μήνυμα στην Ιωάννα Παλιοσπύρου και η απάντησή της ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι νέοι τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας – Τους τομείς Εξωτερικών και Άμυνας αναλαμβάνει η Ρένα Δούρου ΕΛ.Α.Σ.: Η νέα γενιά παίρνει το λόγο – Τα παιδιά νιώθουν οργή και βία Η Τουρκία «σκίζει» τον Χάρτη της Σεβίλλης και ξαναβάζει φωτιά στο Αιγαίο Μέση Ανατολή: Κίνδυνος νέας ελληνικής εμπλοκής – Στο τραπέζι η μεταφορά Patriot σε Κρήτη και Διδυμότειχο
Efsyn.gr

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ρευματοκλοπών με δράση από το 2017 – Παρενέβαινε και σε ψηφιακούς μετρητές [βίντεο]

Σοβαρή υπόθεση οργανωμένης ρευματοκλοπής εξιχνίασαν οι αρχές, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου.
Όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, έχουν διαπιστωθεί τουλάχιστον 105 περιπτώσεις παράνομων παρεμβάσεων σε μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ η έρευνα δείχνει ότι ορισμένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα ενδέχεται να δραστηριοποιούνταν ήδη από το 2017.
Οι παρεμβάσεις δεν φαίνεται να ήταν σε όλες τις περιπτώσεις συνεχείς, καθώς κάποιοι από τους κατηγορούμενους φέρονται να προχωρούσαν σε περιοδικές αλλοιώσεις των μετρήσεων, ενώ άλλοι είχαν πιο σταθερή δράση.

Πέντε συλλήψεις
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, εκ των οποίων τα τρία φέρονται να είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με την κ. Δημογλίδου, δεν έχει διαπιστωθεί εάν πρόκειται για πιστοποιημένους ηλεκτρολόγους ή άλλους εξειδικευμένους επαγγελματίες. Φαίνεται, ωστόσο, ότι διέθεταν τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις για να παρεμβαίνουν στους μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας.
Από τη δράση τους φέρεται να ωφελούνταν ιδιοκτήτες κατοικιών αλλά και επιχειρήσεων, καθώς οι παράνομες παρεμβάσεις είχαν ως αποτέλεσμα να μην καταγράφεται η πραγματική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και, κατά συνέπεια, να καταβάλλονται μειωμένα ποσά για ηλεκτρικό ρεύμα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στη δικογραφία περιλαμβάνονται όχι μόνο φυσικά πρόσωπα αλλά και νομικά πρόσωπα, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις η ρευματοκλοπή φέρεται να πραγματοποιούνταν προς όφελος επιχειρήσεων. Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. σημείωσε μάλιστα ότι ανάμεσα στους εμπλεκόμενους βρίσκονται και γνωστές επιχειρήσεις.
Γιατί πρόκειται για σοβαρή υπόθεση
Η κ. Δημογλίδου υπογράμμισε επίσης ότι η υπόθεση αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα λόγω της φερόμενης δυνατότητας των δραστών να παρεμβαίνουν ακόμη και σε ψηφιακούς μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις.
Όπως εξήγησε, σε πολλές περιπτώσεις οι σχετικές πληροφορίες φτάνουν στις Αρχές μέσω του ΔΕΔΔΗΕ, όταν εντοπίζονται ύποπτες αποκλίσεις στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Οι αποκλίσεις αυτές γίνονται ακόμη πιο εμφανείς όταν αφορούν επιχειρήσεις που εμφανίζουν σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση με προηγούμενες χρονικές περιόδους.
Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί με ακρίβεια ο τρόπος δράσης της οργάνωσης και το πλήρες εύρος της ζημίας που προκλήθηκε από τις παράνομες παρεμβάσεις στους μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...