Με σκληρό τρόπο σχολιάζει την έκθεση – κόλαφο του ΟΟΣΑ η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη, εξαπολύοντας σφοδρότατη επίθεση προς τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση.
Σε ανακοίνωση με τίτλο «οι “άριστοι” τελευταίοι των τελευταίων» η ΕΛΑΣ κατηγορεί τη «γαλάζια» παράταξη ότι έχει καταφέρει να φέρει τη χώρα στις τελευταίες θέσεις σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
Η Νέα Δημοκρατία δίνει μέρα με τη μέρα ένα νέο νόημα στην αριστεία.
Αφού τη συνέδεσε με τη διαφθορά, την αύξηση στη φτώχεια, τις διαδοχικές αποτυχίες στην εξωτερική πολιτική της χώρας και την πτώση του επιπέδου διαβίωσης των πολιτών, κατάφερε να εγκλωβίσει τη χώρα σε μία από τις τελευταίες θέσεις του ΟΟΣΑ ως προς το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών.
Στις χώρες του ΟΟΣΑ συνολικά, το πραγματικό εισόδημα αυξάνεται αλλά όχι στην Ελλάδα, επειδή η κυβέρνηση δεν έχει ούτε την πρόθεση αλλά ούτε και την ικανότητα να ανταποκριθεί. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών μειώθηκε κατά 3,6% σε τριμηνιαία βάση το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2026. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υποχώρηση μεταξύ των 21 χωρών για τις οποίες ήταν διαθέσιμα στοιχεία.
Συγχρόνως, ο εθνικός δείκτης για τον πληθωρισμό τον Ιούλιο, διαμορφώθηκε στο 3,4%, δείχνοντας ότι οι πληθωριστικές πιέσεις είναι ισχυρές στους τομείς της στέγασης, της ενέργειας, των μεταφορών και της εστίασης.
Έτσι, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο διακυβέρνησης η Νέα Δημοκρατία «κατάφερε» να φέρει τη χώρα στις τελευταίες θέσεις, μεταξύ άλλων:
στην αγοραστική δύναμη
στον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού
στην εμπιστοσύνη στους θεσμούς
στην ενεργειακή φτώχεια
στη στεγαστική επιβάρυνση
στις μη εξυπηρετούμενες ανάγκες υγείας.
Συγχαρητήρια στους άριστους της Νέας Δημοκρατίας. Θα βρίσκονται πάντα στις πρώτες θέσεις των χειρότερων κυβερνήσεων της Ευρώπης. Κάτι είναι κι αυτό…
Στη ΔΕΘ ο Τσίπρας στις 9 Σεπτεμβρίου – Πότε θα παρουσιάσει το οικονομικό πρόγραμμα της ΕΛΑΣ
