Τελευταία νέα
Δίκη Βαλυράκη: «Δεν έχουμε κάνει τίποτα, δεν κατέβηκα στο λιμάνι» – Απολογήθηκε ο πρώτος ψαράς Χατζηδάκης για Συνταγματική Αναθεώρηση: Η αντιπολίτευση καταψηφίζει ακόμη και τις προτάσεις για Σημαία και Γλώσσα Η βοήθεια της Ε.Ε. σε Ισπανία και Γαλλία για τις πυρκαγιές – Τι έστειλε η Ελλάδα ΠΑΣΟΚ για το Ταμείο Ανάκαμψης: Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία και για το διαδίκτυο και τη συνδεσιμότητα ΣΥΡΙΖΑ: Ο διορισμός διοίκησης στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο παραπέμπει σε κρατικό αυταρχισμό Παρίσι: Τρεις τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι – Συνελήφθη ένας ύποπτος, «ο Αλλάχ με διέταξε» [βίντεο] Μαρινάκης: Εθνική επιτυχία η απόφαση της UNESCO για τον Όλυμπο – Σύγχρονος και ασφαλής ο Ε65 Σύρος: Από μία μαχαιριά στον θώρακα η δολοφονία της 41χρονης διασώστριας Πυρκαγιά στην Αληθινή Ηρακλείου – Ήχησε το 112 [βίντεο] Κορινθία: Αναφορές για έκρηξη σε εργοστάσιο στα Εξαμίλια Μαρινάκης για μειώσεις στα καύσιμα: Όσο υπάρχουν ανάγκες και περιθώρια, θα παρεμβαίνουμε Τρίκαλα: Πυρκαγιά σε ψυχιατρική κλινική – Με εγκαύματα ένας τρόφιμος
Efsyn.gr

Επίθεση Πιερρακάκη σε ΠΑΣΟΚ και ΕΛΑΣ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: «Η αντίφαση είναι πια εκκωφαντική»

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και στην ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα, για τη στάση τους στο άρθρο 16 για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, έκανε από την Ολομέλεια ο Κυριάκος Πιερρακάκης.
Ξεκινώντας η τρίτη και τελευταία ημέρα συζήτησης στην Ολομέλεια, ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε στην ομιλία του:
«Η ΕΛΑΣ μας λέει πως δεν θα καταργήσει το νομοθετικό πλαίσιο, αλλά δεν θα ψηφίσει την αναθεώρηση του άρθρου 16. Το ΠΑΣΟΚ μας λέει ακριβώς το αντίθετο. Η αντίφαση είναι πια εκκωφαντική, αναμετράται με τις ίδιες της τις θέσεις η αντιπολίτευση», κατήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, τονίζοντας πως όσοι καταψήφισαν το νομοθετικό πλαίσιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ, επιχειρούν σήμερα να τοποθετηθούν απέναντι σε μια πραγματικότητα που έχει αλλάξει, ενώ την ίδια ώρα επικαλέστηκε συγκεκριμένη μελέτη, σύμφωνα με την οποία, η μεταρρύθμιση θα φέρει συνολικώς 10,2 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία.
Αναφερόμενος στην πρόταση της ΝΔ για το άρθρο 79, με την οποία εισάγεται η υποχρέωση ο κρατικός προϋπολογισμός να διασφαλίζει τη βιώσιμη δημοσιονομική λειτουργία, ο Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε πως «διασφαλίζεται ότι καμία κυβέρνηση δεν θα εξασφαλίσει το πολιτικό της παρόν, υποθηκεύοντας το οικονομικό μας μέλλον», λέγοντας πως η Ελλάδα δεν πρέπει να οδηγηθεί ποτέ ξανά σε μνημόνια.
Ιδιαίτερα στάθηκε στο νέο άρθρο 5Β, χαρακτηρίζοντας την τεχνητή νοημοσύνη μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής. Όπως ανέφερε, πρόκειται για μια τεχνολογία που υπόσχεται τεράστια άλματα στην ιατρική, την εκπαίδευση, την έρευνα, την παραγωγικότητα και τη δημόσια διοίκηση, αλλά ταυτόχρονα εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την εργασία, την ασφάλεια, την ενημέρωση, τη δημοκρατία και ακόμη και για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την αλήθεια.
Στην κρίση του Σώματος τίθενται απόψε προς ψήφιση αργά το απόγευμα , οι 33 διατάξεις του Συντάγματος προς αναθεώρηση, οι οποίες και αναμένεται να «περάσουν» με τις «γαλάζιες» ψήφους, δεδομένης της παντελούς απουσίας συναίνεσης από την αντιπολίτευση.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...