Τελευταία νέα
Αυτά είναι τα νέα μέτρα στήριξης – Το πακέτο που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης Συμμετοχή της Ν.Κεραμέως στο διάλογο για εργασιακά θέματα στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ ΠΑΣΟΚ: «Γαλάζιο» κράτος με ρεκόρ μετακλητών υπαλλήλων Φλωρίδης σε Κοβέσι: Επίσπευση διαδικασιών σε υποθέσεις που εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα Συνάντηση Κοβέσι – Φλωρίδη: Όλα όσα συζήτησαν Γ.Ανδριανός: Νέο μοντέλο για την αγροδιατροφή με έμφαση σε ποιότητα και καινοτομία Αν και Θεσσαλονικιός ο Φάμελος δεν πήγε στο βιβλίο του Μπουτάρη αλλά στου Ρουπακιώτη! Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε 8 μέτρα στήριξης-Παρατείνεται η επιδότηση στο ντίζελ, αυξάνεται το ετήσιο επίδομα στους συνταξιούχους Live: Η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας 13 βουλευτών για τον ΟΠΕΚΕΠΕ Ν.Δένδιας: Στις ΗΠΑ σήμερα για επαφές με πανεπιστήμια και εταιρείες για drones, δορυφόρους και στρατιωτική καινοτομία Τζάκρη: “Ηθικός αυτουργός της διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας- Δεν θα πήγαινα στο κόμμα του” Νέα μέτρα στήριξης για ενοίκια, καύσιμα, επίδομα 300 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους και ρύθμιση οφειλών: Τα 8 μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης
Moneypress.gr

Επιστολική ψήφος: Πώς θα ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού στις επόμενες εκλογές

Με επιστολική ψήφο θα συμμετέχουν οι Έλληνες του εξωτερικού στις ερχόμενες εθνικές εκλογές καθώς η εθνική αντιπροσωπεία ενέκρινε με ευρύτατη πλειοψηφία, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.
Η απαραίτητη πλειοψηφία  των 201 βουλευτών διαμορφώθηκε τελικά από τις κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και από 13 ανεξάρτητους βουλευτές με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να αρνούνται για μια ακόμα φορά να διευκολύνουν τους εκτός επικράτειας εκλογείς να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Ειδικότερα τα άρθρα του Β’ Μέρους (13 έως 25) του σχεδίου νόμου που εισήγαγε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και αφορούν την επιστολική ψήφο ψηφίστηκαν από τους 156 βουλευτές της ΝΔ, 32 του ΠΑΣΟΚ και από τους 13 ανεξάρτητους: Χ. Κατσιβαρδά, Σ. Χρηστίδου, Θ. Τζάκρη, Μ. Μπουρχάν, Γ. Ασπιώτη, Κ. Μάλαμα, Γ. Πούλου, Αθ. Λινού, Ευ. Αποστολάκη, Μ. Χουρδάκη, Κ. Φλώρο, Π. Παρασκευαϊδη και από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Το άρθρο 13 που περιγράφει τον σκοπό της επιστολικής έλαβε επιπλέον την στήριξη της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Νίνας Κασιμάτη και των 5 βουλευτών της Πλεύσης Ελευθερίας.
Από την άλλη τα άρθρα του Α ΄Μέρους του σχεδίου νόμου που προτείνουν την δημιουργία νέας 3εδρικής περιφέρειας εξωτερικού εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία και θα ισχύσουν στις εκλογές που θα διεξαχθούν τουλάχιστον 18 μήνες μετά την πρώτη αναμέτρηση.
Πώς θα ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού;
Διαβάστε στο Lykavitos.gr
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...