Τελευταία νέα
Μέτρα για τους διασυνοριακούς εργαζομένους προτείνει η Κομισιόν Απάτη – μαμούθ στη Βοιωτία: Πώς απέσπασαν 400.000 ευρώ και κοσμήματα από ηλικιωμένη Οπυ Ζούνη: Εκθεση για μια εικαστικό πρωτοπόρο και μαχήτρια Προ των πυλών συμφωνία 9 εκατ. ευρώ του Ολυμπιακού για τον Μάριους Μουαντιλμαντζί Πολωνία: Ο Τουσκ επιμένει στον φόρο στα υπερκέρδη των πετραλαϊκών για μείωση των τιμών – «Αγκάθι» ο πρόεδρος της χώρας Μπρα ντε φερ κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ μετά τη δήλωση Πάνα για τις συνεργασίες και την ΕΛΑΣ Κακοποίηση βρέφους στα Χανιά: Θύμα και η 18χρονη μητέρα από 4 ετών – Τι αποκαλύπτει το Χαμόγελο του Παιδιού Ομιλία Μητσοτάκη την Τετάρτη στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση Οι ΗΠΑ παραδέχθηκαν για πρώτη φορά ότι έχουν αναπτύξει όπλα στο Διάστημα – Πώς απαντούν Κίνα και Ρωσία Η υπόθεση Μαζωνάκη στη Βουλή: Ερώτηση τεσσάρων βουλευτριών στον Άδωνι για τα παράνομα ιδιωτικά ιατρεία Κυβέλη Μάρδα (ΕΛ.Α.Σ): «Χαρισματικός και πολύ ευφυής ο Τσίπρας» – Η γνωριμία τους και το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς της Αρβανίτης για κρίση στη Θέουτα: Πολιτική αποσταθεροποίηση και έλλειψη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης
Efsyn.gr

Ερντογάν για Κυπριακό: Καμία διαδικασία επίλυσης χωρίς την αποδοχή των τουρκικών θέσεων για τους Τουρκοκυπρίους

Στις εξελίξεις γύρω από την Κύπρο αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην ‘Αγκυρα.
«Παρακολουθούμε προσεκτικά κάθε κίνηση των κύκλων που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις εντάσεις που επικρατούν στην περιοχή μας και επιδιώκουν να μετατρέψουν την Κύπρο σε μέρος νέων στρατιωτικών υποδομών και γεωπολιτικών υπολογισμών».
«Το ζήτημα της Κύπρου υπερβαίνει το πλαίσιο μιας τεχνικής συζήτησης για την κατανομή των διοικητικών αρμοδιοτήτων μεταξύ των δύο κοινοτήτων και αφορά στην αναγνώριση της κυριαρχικής ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος του τουρκοκυπριακού λαού», ανέφερε.
Ο Τούρκος πρόεδρος επανέφερε τη θέση της ‘Αγκυρας ότι καμία διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς την αποδοχή των τουρκικών θέσεων για τους Τουρκοκυπρίους.
«Καμία πρωτοβουλία που αγνοεί την κυριαρχική ισότητα των Τούρκων της Κύπρου, τα εγγενή δικαιώματά τους και τα νόμιμα συμφέροντά τους στην Ανατολική Μεσόγειο δεν μπορεί να οδηγηθεί σε επιτυχία», τόνισε ο Ερντογάν.
«Φυσικά, είναι γνωστό σε όλους ότι οι λύσεις που αποσκοπούσαν στο να καταδικάσουν τον τουρκικό πληθυσμό της Κύπρου σε καθεστώς μειονότητας απέτυχαν στο παρελθόν. Η ηρεμία στο νησί μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση», είπε.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...