Τελευταία νέα
ΕΛΑΣ: Η Πολιτική Επιτροπή συνεδριάζει με διευρυμένη σύνθεση – Στο επίκεντρο οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα Αισιόδοξοι οι γιατροί μετά την επέμβαση του Πάπα Λέοντα: Σε αναμονή των ιστολογικών εξετάσεων Πιερρακάκης: Δεν είναι αντιφατική η αύξηση δαπανών με τη δημοσιονομική πειθαρχία-Καθησυχαστικός για νέα κρίση χρέους Θεσσαλονίκη: Θύμα απάτης από δήθεν λογιστές έπεσε 67χρονη – Της ξάφρισαν κοσμήματα αξίας 40.000 ευρώ Γαλλία: Σοκάρουν οι καταγγελίες για αστυνομική βία κατά μαθητών – «Τραύματα πολέμου», ξύλο και σεξουαλική παρενόχληση Χωρίς «αντίο» από τον Τασούλα φεύγει η Γκιλφόιλ – Δεν θα γίνει η εθιμοτυπική αποχαιρετιστήρια συνάντηση για τους απερχόμενους πρέσβεις «Δραχμάς δεν δίδω» Πιερρακάκης στο CNN για το ενδεχόμενο νέας κρίσης χρέους: «Δεν ανησυχούμε υπέρμετρα» Βούλα: Συνελήφθη καθηγητής μετά από καταγγελία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος μαθήτριας Παπαθανάσης: “Όποιος λέει πως η ακρίβεια λύνεται με μαγικό ραβδί, λέει ψέματα” Ευρωλίγκα: Δοκιμασίες για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό απέναντι σε Χάποελ και Μπαρτσελόνα Καρτερός σε Δουδωνή: Είσαι ψεύτης, ή μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας;
Efsyn.gr

Ερντογάν: «Η ιστορία ξαναγράφεται στην περιοχή μας» – Έκανε λόγο για τον «αιώνα της Τουρκίας»

Σε νέες δηλώσεις με γεύση αναθεωρητισμού προέβη ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.
Μία ημέρα μετά τη ανακοίνωσή του για την έναρξη της εποχής «της μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας» και σε μια χρονική περίοδο που Άγκυρα και Τελ Αβίβ έχουν ανεβάσει τη μεταξύ τους ένταση μετά το χτύπημα του IDF σε στρατιωτική αεροπορική βάση στη Συρία, ο Ερντογάν έκανε λόγο για τον «αιώνα της Τουρκίας» και για «μία Τουρκία χωρίς τρομοκρατία».
Μιλώντας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την 955η επέτειο της Μάχης του Μαντζικέρτ, ο Ερντογάν είπε πως «η Ιστορία ξαναγράφεται στην περιοχή μας» και υποστήριξε ότι «η Τουρκία διαμορφώνει την πορεία της Iστορίας μέσω των ευσυνείδητων αρχών και ειρηνικών πολιτικών της».
Συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «βρισκόμαστε εδώ μαζί σας στο Μαντζικέρτ, όπου σπάσαμε τη σκουριασμένη κλειδαριά του Βυζαντίου με το κλειδί της πίστης και ανοίξαμε την κύρια πύλη της Ανατολίας» και πρόσθεσε: «Όταν ξεκινάμε μια αποστολή, όταν ξεκινάμε ένα μονοπάτι, όταν αναλαμβάνουμε μια εργασία, δένουμε την ουρά του αλόγου μας», σημείωσε, εξηγώντας ότι με αυτόν τον τρόπο δηλώνεται η αποφασιστικότητα «πως ό,τι και να γίνει, δεν θα γυρίσουμε πίσω, ότι θα πάμε μέχρι το τέλος».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...