Τελευταία νέα
Ρένα Δούρου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι στην επόμενη Βουλή γιατί πρέπει να ακούγεται η φωνή της ανανεωτικής, ριζοσπαστικής Αριστεράς» Τα κλειδιά της βαρβαρότητας Τραπεζικός αποκλεισμός για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στην περιφέρεια – Ερώτηση Αποστολάκη για το κλείσιμο καταστημάτων και ΑΤΜ Το Ντιβάνι της Ημέρας: Το ψυχικό υπόβαθρο μιας ακροδεξιάς επίθεσης Live η παρουσίαση του νομοσχεδίου για το μπλόκο στα social media στους ανήλικους κάτω των 15 ετών Συνεργασία METLEN, Thales Alenia Space και Thales Hellas με στόχο τη συμμετοχή στο αμυντικό διαστημικό σύστημα τηλεπικοινωνιών Ελευσίνα: Τα τάγματα εφόδου μαχαιρώνουν ξανά – Παραφυάδα της Χρυσής Αυγής η Propatria των δύο δραστών Δήμας για μετροπόντικα στην Κυψέλη: «Δεν υπάρχει λόγος εκκένωσης των κτιρίων – Στόχος να αποτραπούν νέες καθιζήσεις» Ο Γιώργος Σιακαντάρης απαντά στον Θανάση Καρτερό Απάντηση Άννας Βίσση για έλεγχο ΑΑΔΕ: «Είμαστε απολύτως νόμιμοι – Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό» Ε.Ε.: Συνάντηση των ΥΠΕΞ στο Λουξεμβούργο μετά τις νέες «εκπλήξεις» Τραμπ στο Ουκρανικό – Τα θέματα στην ατζέντα Διαβούλευση για το νέο γήπεδο του Ολυμπιακού
Efsyn.gr

Ερντογάν: «Ξεκίνησε η εποχή της μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας – Οι γενοκτόνοι θα ηττηθούν»

Με απειλές, προειδοποιήσεις και ξεκάθαρα μηνύματα προς συγκεκριμένους παραλήπτες, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανήγγειλε την έναρξη της εποχής «της μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας».
Σε μια χρονική περίοδο που Τουρκία και Ισραήλ έχουν ανεβάζει τη μεταξύ τους ένταση μετά το χτύπημα του IDF σε στρατιωτική αεροπορική βάση στη Συρία, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, τονίζοντας πως «οι γενοκτόνοι θα ηττηθούν».
Όπως σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος, «η Συρία και το Ιράκ, αλλά και η ευρύτερη περιοχή μας, θα αποκτήσουν το κλίμα ειρήνης και σταθερότητας που επιθυμούν εδώ και χρόνια. Μαζί με την Τουρκία και τον τουρκικό λαό θα κερδίσουν όλοι οι αδελφοί λαοί της περιοχής μας. Γνωρίζουμε ποιοι ενοχλούνται από αυτό. Γνωρίζουμε ποιοι ανησυχούν. Σε αυτούς λέω: ό,τι κι αν κάνετε, δεν μπορείτε να μας απομακρύνετε από τον δρόμο μας. Δεν μπορείτε να εμποδίσετε τους Τούρκους, τους Κούρδους και τους Αραβες να αγκαλιαστούν ως αδελφοί».
Και πρόσθεσε σε ανάλογο ύφος: «Γνωρίζουμε πολύ καλά τι υπολογισμούς κάνετε. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι είδους παιχνίδια παίζετε. Γνωρίζουμε πολύ καλά αυτά τα βρώμικα χέρια που απλώνονται εναντίον μας, εναντίον της πατρίδας μας, εναντίον του λαού μας, εναντίον της αδελφοσύνης μας, της πίστης μας και της ειρήνης στην περιοχή μας. Αν ο καθένας έχει τους δικούς του υπολογισμούς, να είστε βέβαιοι ότι έχουμε κι εμείς τον δικό μας υπολογισμό και το δικό μας σχέδιο».
Ο Τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε ότι «θα ηττηθούν οι έμποροι του αίματος, οι καιροσκόποι που επωφελούνται από την τρομοκρατία, οι γενοκτόνοι που θέλουν να βυθίσουν την περιοχή μας στην αστάθεια» και συμπλήρωσε: «Νικήτρια θα είναι η πλευρά της ανθρωπότητας. Θα νικήσει η αδελφοσύνη. Θα νικήσουν η ειρήνη και η σταθερότητα. Νικητής θα είναι ο τουρκικός λαός, με τα 86 εκατομμύρια πολίτες του. Εχει χαράξει η εποχή της μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας. Ο αιώνας της Τουρκίας ξεκίνησε».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...