Τελευταία νέα
«Νέα Αριστερά “καρφώνει” τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: Σε εντεταλμένη υπηρεσία ο κ. Τζαβέλλας «Γαλάζιοι» βουλευτές σε ανοιχτή γραμμή κριτικής: Ρωγμές στην ΚΟ της ΝΔ για το “επιτελικό κράτος” Αλέξης Τσίπρας: Ανατροπές στους φόρους – Μεγάλες φορολογικές ελαφρύνσεις για µεσαία τάξη και εργαζόµενους Μ.Χαρακόπουλος: Χρέος μας να μην απογοητεύουμε τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν Δημοσκόπηση Marc: “Κοστίζει” η ακρίβεια στην κυβέρνηση – Σταθερά δεύτερο το ΠΑΣΟΚ Κόντρα Μαρινάκη – ΠΑΣΟΚ με επίκεντρο τις ανεξάρτητες αρχές Αθηνά Λινού: Ανοικτό «παράθυρο» για ένταξη στο νέο κόμμα Τσίπρα – Τι δείχνει η δήλωσή της για τις πολιτικές εξελίξεις Θετική η Λινού σε ενδεχόμενη συμπόρευση με τον Τσίπρα Δημοσκόπηση Marc: Στο 32,2% η ΝΔ, δεύτερο με 13,5% το ΠΑΣΟΚ- Έντονη ανησυχία για την ακρίβεια Μήνυμα Γεωργιάδη για τις εκλογές με το βλέμμα στον παρελθόν: “Τον Μητσοτάκη και τα μάτια μας” Βουλή: Τη Δευτέρα αρχίζει η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τα κρυπτοστοιχεία και τις εναλλακτικές μορφές πληρωμής και επενδύσεων Μήνυμα Γεωργιάδη στον δρόμο προς τις εκλογές με «βουτιά» στο παρελθόν: «Τον Μητσοτάκη και τα μάτια μας»
Kosmoslarissa.gr

Ευρυτανία: Βρέθηκε σορός στο Βελούχι – Εξετάζεται αν ανήκει στον 74χρονο αγνοούμενο ορειβάτη

Μια σορός άνδρα εντοπίστηκε στο Βελούχι Ευρυτανίας και εξετάζεται αν ανήκει στον 74χρονο ορειβάτη τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από το περασμένο Σάββατο (21.02.2026).
Σύμφωνα με την ΕΡΤ η σορός βρέθηκε σε δύσβατο σημείο στο Βελούχι Ευρυτανίας και θα γίνει η ανάσυρσή της προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανήκει στον 74χρονο ορειβάτη. 
Από νωρίς το πρωί, drones της Πυροσβεστικής αλλά και ιδιωτών επιχειρούσαν από αέρος, ελέγχοντας συστηματικά χαράδρες και χιονισμένες πλαγιές για τον εντοπισμό του ορειβάτη. Παράλληλα, πεζοπόρα τμήματα κατευθύνονταν προς την «Ψηλή Κορφή», το σημείο όπου εντοπίστηκαν για τελευταία φορά ίχνη του αγνοούμενου. 
Στις έρευνες συμμετέχουν 25 πυροσβέστες από το Καρπενήσι, ειδικές ομάδες της 7ης, της 1ης και της 8ης ΕΜΑΚ, καθώς και ομάδα ΣμηΕΑ με drones. Παράλληλα, συνδράμουν το Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας, η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας-Αναρρίχησης, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και εθελοντές από την Ευρυτανία, την Αθήνα και την Πάτρα, ενώ στις επιχειρήσεις συμμετέχουν και εκπαιδευμένοι σκύλοι έρευνας και διάσωσης.
Υπενθυμίζεται ότι τόσο το βράδυ του Σαββάτου όσο και την Κυριακή οι επιχειρήσεις διακόπηκαν προσωρινά, καθώς η πυκνή ομίχλη και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν ασφαλή συνέχιση των ερευνών, αναγκάζοντας τα συνεργεία να επιστρέψουν στο χιονοδρομικό κέντρο.
Στην περιοχή βρίσκονται συγγενείς και φίλοι του 74χρονου, οι οποίοι κάνουν λόγο για έναν ιδιαίτερα έμπειρο ορειβάτη, με πολυετή δράση και πολλές αναβάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Πηγή newsit.gr
Το άρθρο Ευρυτανία: Βρέθηκε σορός στο Βελούχι – Εξετάζεται αν ανήκει στον 74χρονο αγνοούμενο ορειβάτη εμφανίστηκε πρώτα στο kosmoslarissa.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...