Τελευταία νέα
Γεραπετρίτης: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνυποσχετικό με Τουρκία – Εκτός συζήτησης ζητήματα κυριαρχίας Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της «Ελληνικό Μετρό» Χρήστος Καραδήμας μετά τις ρωγμές σε σπίτια της Κυψέλης Ζαχαριάδης: Κυβέρνηση και ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ να αναλάβουν τις ευθύνες τους για αποκατάσταση της ασφάλειας στην Κυψέλη ΕΛΑΣ: Η ΝΔ ή θα αποπέμψει τον «μαρτυριάρη» Μαρινάκη ή επιβεβαιώνει ότι πάει προς κατάργηση του επιδόματος ανεργίας Μητσοτάκης από Καστελόριζο: «Την επόμενη 4ετία πρέπει να κλείσουμε όλα τα μέτωπα» Κυβερνητικές πηγές κατά Κουτεντάκη της ΕΛΑΣ: Μπορεί να έχει έρθει το επόμενο Νόμπελ Οικονομίας και να μην το έχουμε καταλάβει Δύο χρόνια από το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ – Συγκέντρωση στη Λάρυμνα με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα ΕΛ.Α.Σ: Ο «μαρτυριάρης» κ. Μαρινάκης θα αποπεμφθεί από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ ή θα παραμείνει στην θέση του επιβεβαιώνοντας τις προθέσεις της Κυβέρνησης για κατάργηση του επιδόματος ανεργίας; G20: Ο Ζελένσκι δηλώνει έτοιμος για συνάντηση με τον Πούτιν – Δεν έχει αποφασίσει ο Ρώσος πρόεδρος εάν θα πάει στο Μαϊάμι Θανάσης Καλλιντέρης: Από έναν δίσκο με ραπανάκια σε ένα μεγάλο πετυχημένο όραμα στα πιάτα των καλύτερων σεφ Όλα έτοιμα για το 4ο Αγοραφοβικό Φεστιβάλ – Το πρόγραμμα εμφάνισης Ρόδος: Συνελήφθη 43χρονος για διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης
Thefaq.gr

Ζαχαριάδης: Κυβέρνηση και ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ να αναλάβουν τις ευθύνες τους για αποκατάσταση της ασφάλειας στην Κυψέλη

Σφοδρή παρέμβαση του Κώστα Ζαχαριάδη μετά την παραίτηση του προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, με τον επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» να θέτει στο επίκεντρο τις καταγγελίες για τις εργασίες της Γραμμής 4 στην Κυψέλη και να ζητά πλήρη διαφάνεια, τεχνικούς ελέγχους και συγκεκριμένες εγγυήσεις ασφαλείας πριν από οποιαδήποτε επανεκκίνηση του έργου. Όπως υποστηρίζει, οι μετρήσεις των τεχνικών συμβούλων των κατοίκων καταγράφουν καθιζήσεις έως και τετραπλάσιες του ορίου ασφαλείας, ενώ υπάρχουν ενδείξεις βλάβης σε φέροντα στοιχεία κτιρίων.

Η παραίτηση του προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ αποτελεί σημαντική εξέλιξη. Ο συλλογικός αγώνας των κατοίκων, με τη συνδρομή και του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, έχει αναδείξει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος με τις εργασίες του μετρό στην Κυψέλη. Η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, αλλά και το αρμόδιο Υπουργείο που έχει κατ’ εξοχήν την ευθύνη του έργου, δεν μπορούν να κρύβονται πια πίσω από πρακτικές παραπλάνησης και υποβάθμισης του θέματος. Οι αρχικοί καθησυχαστικοί ισχυρισμοί του παραιτηθέντος, μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, περί μη βλάβης στον φέροντα οργανισμό των πολυκατοικιών, έχουν πια δώσει τη θέση τους στην παραδοχή του αρμόδιου Υπουργού για ανάγκη παρεμβάσεων στατικής ενίσχυσης και στην έκθεση των τεχνικών συμβούλων των κατοίκων που διαπιστώνει καθιζήσεις έως και τετραπλάσιες του ορίου ασφαλείαςκαι σαφείς ενδείξεις βλάβης σε φέροντα στοιχεία. Οι αστοχίες στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της Γραμμής 4 στην Κυψέλη είναι πια προφανείς.
Είναι πλέον μονόδρομος η ανταπόκριση της Εταιρείας στις δίκαιες διεκδικήσεις των κατοίκων, των πραγματογνωμόνων και των νομικών εκπροσώπων τους. Η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ οφείλει να διαβιβάσει όλα τα δεδομένα και τις μετρήσεις που ζητούν οι ανεξάρτητοι μελετητές για να αξιολογήσουν έγκυρα τους κινδύνους. Οφείλει να συνδράμει σε μια αξιόπιστη και διαφανή διαδικασία προσδιορισμού των λόγων που οδήγησαν στο πρόβλημα, καθώς και των αναγκαίων μέτρων ενίσχυσης του εδάφους και των άλλων ενεργειών που απαιτούνται πριν τη συνέχιση του έργου. Μόνο όταν υπάρξουν οι απαραίτητες γεωστατικές μελέτες για την περιοχή και οιαναθεωρήσεις τους, μόνο όταν έχουμε συγκεκριμένες τεχνικές εγγυήσεις και όχι προφορικές και μακροσκοπικές εκτιμήσεις, μπορεί το έργο να συνεχίσει με ασφάλεια.
Η Ανοιχτή Πόλη θα στηρίξει, με τις δυνάμεις της, τον αγώνα των κατοίκων για μια καθημερινότητα χωρίς φόβο. Η εμπιστοσύνη και το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της Κυψέλης πρέπει να αποκατασταθούν πλήρως, πριν την οποιαδήποτε σκέψη για επανεκκίνηση του έργου.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...