Παρά την επιτυχία του στο Παρίσι, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ παραδέχεται ότι το Wimbledon παραμένει το πιο απαιτητικό Grand Slam για τον ίδιο, αν και αισθάνεται πως φέτος είναι καλύτερα προετοιμασμένος.
«Οι περισσότεροι έχουν την εντύπωση ότι μόλις κατακτήσεις ένα Grand Slam, η ζωή σου αλλάζει με κάποιον τρόπο. Στην πραγματικότητα κατάλαβα ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο (γέλια).»
«Θα συνεχίσω να απολαμβάνω τα ίδια πράγματα εκτός γηπέδου, είτε αυτό σημαίνει να παίζω γκολφ με τους φίλους μου είτε να πηγαίνω την κόρη μου στη λέσχη δραστηριοτήτων της.»
«Αυτά τα πράγματα δεν αλλάζουν πραγματικά. Φυσικά νιώθω μια μεγάλη εσωτερική ικανοποίηση και αυτό είναι κάτι για το οποίο πάλεψα σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Πέρα από αυτό, όμως, η ζωή μου δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα. Όπως βλέπετε, μόλις δυόμισι εβδομάδες αργότερα βρισκόμαστε ήδη στο Wimbledon και προετοιμαζόμαστε για το επόμενο Grand Slam.»
Ο Γερμανός αναφέρθηκε και στο περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Halle, όταν ένας αισθητήρας παρακολούθησης της γλυκόζης τον οδήγησε σχεδόν σε λιποθυμία κατά τη διάρκεια του ημιτελικού με τον Τέιλορ Φριτς.
«Η εταιρεία διερευνά τι ακριβώς συνέβη και εξετάζει την κατάσταση. Χρησιμοποιώ αυτή τη συσκευή εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια και είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δυστυχώς συνέβη κατά τη διάρκεια ενός αγώνα τένις, όταν ήδη ήμουν σωματικά κουρασμένος.»
«Προφανώς, το επίπεδο της κόπωσης έγινε υπερβολικά μεγάλο για μένα. Ωστόσο, επαναλαμβάνω ότι αυτό συνέβη μόνο μία φορά μέσα σε περισσότερα από δέκα χρόνια. Αυτοί οι αισθητήρες εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά χρήσιμοι για έναν διαβητικό και κάνουν τη ζωή του πολύ πιο εύκολη.»
Παρότι δεν έχει καταφέρει ποτέ να προκριθεί στα προημιτελικά του Wimbledon, ο Ζβέρεφ πιστεύει πως η αυτοπεποίθηση που του έδωσε ο θρίαμβος στο Roland Garros μπορεί να αποτελέσει το «κλειδί» για μια καλύτερη πορεία στο γρασίδι του All England Club.
«Το Wimbledon ήταν πάντα το Grand Slam στο οποίο δυσκολευόμουν περισσότερο. Προσωπικά αισθάνομαι διαφορετικά φέτος. Έχω την αίσθηση ότι προετοιμάστηκα πολύ καλά για αυτό το τουρνουά. Νιώθω ότι παίζω πολύ καλό τένις αυτή την περίοδο. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να το δείξω μέσα στο γήπεδο, να το αποδείξω στους αγώνες. Από εκεί και πέρα, αυτό είναι το μόνο που μπορώ να ελέγξω και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν.»
WIMBLEDON LADIES’ DRAW | MEN’S DRAW | SCHEDULE (-2h)
The post Ζβέρεφ: «Το Wimbledon είναι το Grand Slam που δυσκολεύει περισσότερο» appeared first on Tennis24.
Διαβάστε περισσότερα
Tennis24.gr
