Tennis24.gr

Ζενγκ: «Η Αθήνα έχει μια μοναδική σύνδεση με το χρυσό μετάλλιό μου»

Με νίκη συνδύασε την πρεμιέρα της στο Athens Open η Κινγουέν Ζενγκ, η οποία επικράτησε της Ισπανίδας Τζέσικα Μπούζας Μανέιρο (Νο62, Νο5 του ταμπλό) με 7-5, 6-1, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.
Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Παρισιού χρειάστηκε να ξεπεράσει την αντίσταση της Ισπανίδας στο πρώτο σετ, πριν επιβάλει πλήρως τον ρυθμό της στο δεύτερο, δείχνοντας από νωρίς πως αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί του τουρνουά.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης, η 23χρονη Κινέζα μίλησε στο Tennis24, εκφράζοντας την ικανοποίησή της τόσο για την εμφάνισή της όσο και για την πρώτη της εμπειρία στην Ελλάδα.
«Είμαι χαρούμενη που απολαμβάνω ξανά το τένις»
Η Ζενγκ στάθηκε στο υψηλό επίπεδο του αγώνα, τονίζοντας ότι η αντίπαλός της την πίεσε ιδιαίτερα, κυρίως στο πρώτο σετ.
«Νιώθω υπέροχα μετά τον αγώνα. Πιστεύω ότι σήμερα έπαιξα καλό τένις, αλλά και η αντίπαλός μου αγωνίστηκε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Έχει πολλά δυνατά στοιχεία στο παιχνίδι της και δεν ήταν εύκολο για μένα στον πρώτο γύρο.
Όπως έχω πει και στο παρελθόν, είμαι χαρούμενη που επέστρεψα στα γήπεδα και μπορώ απλώς να απολαμβάνω ξανά το τένις.»
«Η Αθήνα έχει μοναδική σύνδεση με το χρυσό μετάλλιό μου»
Η χρυσή Ολυμπιονίκης δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για την πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα, συνδέοντας μάλιστα την Αθήνα με τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας της.
«Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα και η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την Αθήνα. Είναι μια πόλη με τεράστια ιστορία. Κέρδισα το χρυσό μετάλλιο στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες και εδώ γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Νομίζω ότι υπάρχει μια μοναδική σύνδεση και είμαι πραγματικά χαρούμενη που αγωνίζομαι εδώ.»
«Υπέροχη ατμόσφαιρα για μια νέα διοργάνωση»
Η Κινέζα τενίστρια αναφέρθηκε και στο Athens Open, εκφράζοντας θετικές εντυπώσεις από την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι στο Stadion Sports Center.
«Είναι η πρώτη χρονιά του τουρνουά και η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν πραγματικά υπέροχη. Το απόλαυσα πολύ.»
Στο 2ο γύρο της διοργάνωσης η 23χρονη Ζενγκ θα αντιμετωπίσει την Έλενα Μίτσιτς που κέρδισε το βράδυ της Δευτέρας τη Ματούλα.
ATHENS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE
The post Ζενγκ: «Η Αθήνα έχει μια μοναδική σύνδεση με το χρυσό μετάλλιό μου» appeared first on Tennis24.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...