Τελευταία νέα
ΠΑΣΟΚ: Καταγγελίες για μονοπώλια και συγκεντρωτισμό στην ιδιωτική υγεία Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο έπεσε πάνω σε στάση – Τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες Βαθαίνει η ρήξη μεταξύ Ισραήλ και Βρετανίας με φόντο την κατάσταση στη Δυτική Όχθη «Βραχιολάκι» για υπόδικους σε υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας προανήγγειλε ο Χρυσοχοΐδης Ο Καραμανλής και το χιούμορ Μητσοτάκη για τα καπνά Το καυστικό σχόλιο του Δουδωνή για τη «συνομιλία» Μητσοτάκη – Τούνη: «Βλέπω το έχετε ρίξει στο lifestyle» Κώστας Τσουκαλάς για δηλώσεις Γιώργου Φλωρίδη: «Δεν επιτρέπεται οι υπουργοί να παίζουν με εθνικά θέματα» Qatargate: Στις 17 Σεπτεμβρίου η ψηφοφορία στη Βουλή για την άρση ασυλίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου Ευρωπαϊκά «εργαλεία» κατά της βραχυχρόνιας μίσθωσης ΕΟ ΚΚΕ: «Δεν ξέρει, δεν άκουσε» για μονοπώλια η Κομισιόν Προεκλογικό ρεσιτάλ κινδυνολογίας από Φλωρίδη: «Η χώρα βρίσκεται σε εθνική διακινδύνευση – Αν μείνει ακυβέρνητη, μην έχουμε αμφιβολία ότι θα έχουμε ντου από απέναντι» Φλωρίδης ένας επικίνδυνος υπουργός που κραδαίνει κινδυνολογία για επίθεση Τουρκίας αν…
Efsyn.gr

ΗΠΑ: Ο Τραμπ έκανε δώρο 45.000 δολάρια στη Νάταλι Χαρπ και άλλες δύο βοηθούς του Λευκού Οίκου

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσέφερε στην πανταχού παρούσα βοηθό του Νάταλι Χαρπ 45.000 δολάρια, ποσό που παρουσιάστηκε από εκείνη ως δώρο για το τέλος της χρονιάς στην τελευταία φορολογική της δήλωση, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Δύο άλλες συνεργάτιδες του Αμερικανού πρόεδρου, η Μάργκο Μάρτιν και η Τσάμπερλεν Χάρις, έλαβαν αντίστοιχα ποσά, σύμφωνα με την Washington Post, το πρώτο μέσο που δημοσιοποίησε χθες βράδυ τις πληροφορίες αυτές, τις οποίες μετέδωσαν επίσης το CNN, το Politico και η Wall Street Journal.
Επιπλέον, ο διευθυντής λειτουργίας του Οβάλ Γραφείου, Γουόλτ Νάουτα, έλαβε ένα δώρο 20.000 δολαρίων.
Η υπηρεσία Τύπου στον Λευκό Οίκο έσπευσε να υπερασπιστεί τη γενναιοδωρία του προέδρου.
«Ο πρόεδρος εδώ και καιρό συνηθίζει να κάνει χριστουγεννιάτικα δώρα σε πρόσωπα του περιβάλλοντός του, συμπεριλαμβανομένων κάποιες φορές εργαζομένων και συνεργατών», δήλωσε η υπηρεσία Τύπου σε ανάρτηση στο Χ.

Τα ποσά που δόθηκαν δεν έχουν καμία σχέση με «τα επίσημα καθήκοντα» των δικαιούχων και «κατά συνέπεια συνάδουν απόλυτα με τα ισχύοντα νομικά και δεοντολογικά πρότυπα», σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή.
Τα ποσά που έλαβαν η Νατάλι Χαρπ και οι δύο συνάδελφοί της αντιστοιχούν σε μπόνους 30% επί του ετήσιου μισθού τους.
Οι τρεις γυναίκες αμείβονται η καθεμία με 150.000 δολάρια κατ’ έτος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που κατέθεσε ο Λευκός Οίκος στο Κογκρέσο στις αρχές Ιουλίου.
Έχοντας συνεχή παρουσία στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ, η Νάταλι Χαρπ έγινε περισσότερο γνωστή φέτος το καλοκαίρι όταν ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, ο Τζον Όσοφ, αναφέρθηκε στη στενή τους σχέση, προκαλώντας έντονη οργή στο στρατόπεδο του πρόεδρου.
Το οργανόγραμμα του Λευκού Οίκου αναφέρει ην 35χρονη γυναίκα με τους επίσημους τίτλους της «ειδικής βοηθού» και της «εκτελεστικής βοηθού» του Ρεπουμπλικάνου προέδρου.
Η Τσάμπερλεν Χάρις εμφανίζεται ως «ειδική βοηθός», «εκτελεστική βοηθός» του προέδρου και «αναπληρώτρια διευθύντρια της λειτουργίας του Οβάλ Γραφείου», σύμφωνα με την έκθεση που υποβλήθηκε στο Κογκρέσο. Η Μάργκο Μάρτιν εμφανίζεται ως «ειδική βοηθός του προέδρου και σύμβουλος επικοινωνίας».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...