Τελευταία νέα
Αιχμαλωτίστηκε ο «άτακτος» λύκος της Αττικής – Εξετάζεται αν είχε κάνει την επίθεση κατά περιπατητή στο Κρυονέρι Ελλάδα και ΗΠΑ «δεσμεύθηκαν να ενισχύσουν το εμπόριο και τις αμυντικές τους σχέσεις» – Τι αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν  Ενοχλήθηκε ο Μάρκο Ρούμπιο από ερώτηση για το δημοσίευμα της WSJ για τη Γκίλφοϊλ Η Ελλάδα στο επίκεντρο της αμερικανικής στρατηγικής – Το μήνυμα Ρούμπιο από την Αθήνα και η συνάντηση με Μητσοτάκη Δείπνο προς τιμήν του Μάρκο Ρούμπιο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας -Γεραπετρίτης: «Ο υπουργός είναι φίλος της Ελλάδας» Αντιπολίτευση κατά κυβέρνησης για Ρούμπιο: «Πώς υπηρετούμε το Διεθνές Δίκαιο με την εμπλοκή μας στον Κόλπο; – Η Πνύκα “ντεκόρ” για ακροδεξιές απόψεις» Στη Χαλκιδική την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης- Το πρόγραμμά του Η γαστρεντερίτιδα «θερίζει» στο Ρέθυμνο – Εξετάζεται σύνδεση με την ποιότητα νερού μετά τις πλημμύρες Ρούμπιο : Αντί διάψευσης του δημοσιεύματος της WSJ για Γκιλφόϊλ έξω φρενών είπε : ”Δεν απαντώ σε τέτοιες ερωτήσεις” CNN: Οι φοιτητικές διαδηλώσεις ανέδειξαν την κρίση χρέους στη Γαλλία που απειλεί να επεκταθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη Κικίλιας: Επενδύσεις σε λιμάνια και μαρίνες για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας Δείπνο με «άρωμα Ελλάδας» για τον Μάρκο Ρούμπιο μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Τι περιλαμβάνει το μενού
Newsit.gr

Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου για τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ρούμπιο – Στο επίκεντρο άμυνα, ενέργεια και γεωπολιτικές εξελίξεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, με τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και την περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάρκο Ρούμπιο, το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση με όσα συζητήθηκαν ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Όπως αναφέρεται, Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάρκο Ρούμπιο αντάλλαξαν επίσης απόψεις για τις εξελίξεις σε Ουκρανία, Ιράν, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Marco Rubio.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε το ιστορικά υψηλό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, καθώς και η αμοιβαία βούληση για την περαιτέρω εμβάθυνση και διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας στην άμυνα και την ασφάλεια, την ενεργειακή ασφάλεια, το εμπόριο, τις επενδύσεις, την τεχνολογία, τη ναυτιλία, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, ως αξιόπιστου εταίρου και συμμάχου, με κομβικό ρόλο για την ασφάλεια εταίρων και συμμάχων σε μια συγκυρία μεγάλων γεωπολιτικών ανακατατάξεων και αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα στάθηκε στο πλευρό των εταίρων του Κόλπου, ενώ επανέλαβε την προσήλωση της Ελλάδας στην ασφάλεια και την ελευθερία της ναυσιπλοϊας, η οποία, άλλωστε, αποδεικνύεται στην πράξη, καθώς η χώρα μας συμμετέχει με πλοία στην ευρωπαϊκή επιχείρηση EUNAVFOR ASPIDES στην Ερυθρά Θάλασσα.

Δείτε εδώ live όλες τις εξελίξεις από την επίσκεψη του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα.

Ακόμη, ανταλλάγησαν απόψεις για ζητήματα και έργα συνδεσιμότητας που ενισχύουν την ενεργειακή ασφάλεια και την περιφερειακή συνδεσιμότητα.

Συζητήθηκαν ακόμη οι τελευταίες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στην Ουκρανία, το Ιράν, τη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο.

Επιπλέον, εξήραν τον ρόλο της ελληνικής κοινότητας στις ΗΠΑ ως γέφυρας κατανόησης και φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Στη συνάντηση από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν: ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, η Υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβης Κατερίνα Νασίκα, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, πρέσβης Αντώνης Αλεξανδρίδης και η Διευθύντρια του Γραφείου Διεθνούς Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Αριστοτελία Πελώνη.
To άρθρο Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου για τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ρούμπιο – Στο επίκεντρο άμυνα, ενέργεια και γεωπολιτικές εξελίξεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...