Τελευταία νέα
Financial Times: Ας απολαύσουμε την ιδιαίτερη στιγμή που η Ελλάδα μπορεί να συμβουλεύει τη Γερμανία Άννα Παπαδοπούλου για τις δηλώσεις της Σοφίας Βούλτεψη: «Κίνδυνος νομιμοποίησης του νεοναζισμού» Την Κυριακή η πολιτική κηδεία της Μαργαρίτας Παπανδρέου Μητσοτάκης: Συνάντησε στο Μαξίμου τον βασιλιά του Μπαχρέιν Κόντρα ΠΑΣΟΚ-Πλεύρη για την επικοινωνία του υπουργού με τον γιατρό του Μαζωνάκη Νίκαια: Φωτιά σε δομή υγείας – Τέθηκε υπό έλεγχο, δεν κινδύνευσαν ασθενείς Συλλυπητήρια Κ. Μητσοτάκη για θάνατο Μ. Παπανδρέου: Άφησε το δικό της αποτύπωμα στη δημόσια ζωή Δυστύχημα Τεμπών: Αποστολή του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα για την ασφάλεια και τις υποδομές Συνάντηση Μητσοτάκη με τον βασιλιά του Μπαχρέιν: Στο επίκεντρο επενδύσεις και οικονομική συνεργασία Εργαζόμενοι πολιτικής αεροπορίας: Απεργούν στις 9 Οκτωβρίου – «Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στην απαξίωση» Μητσοτάκης για Μαργαρίτα Παπανδρέου: Πορεύτηκε πάντα με διακριτικότητα και αξιοπρέπεια Θεώνη Κουφονικολάκου: Ο Κ. Μητσοτάκης μας ζητάει να συμφιλιωθούμε με το «και μη χειρότερα»
Efsyn.gr

Η επιστολή Παπαγεωργόπουλου σε Μητσοτάκη: «Είμαι εξιλαστήριο θύμα, δεν βρέθηκαν πουθενά τα 17 εκατ. ευρώ»

Στη δημοσιότητα έδωσε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, περίληψη της επιστολής που έστειλε πριν από είκοσι ημέρες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την ηγεσία του Αρείου Πάγου.
Ο ίδιος επιμένει στον ισχυρισμό πως η καταδίκη του για την υπεξαίρεση στα ταμεία του Δήμου ήταν αποτέλεσμα σκευωρίας, ενώ περιγράφει τον εαυτό του ως εξιλαστήριο θύμα.
«Πολλοί με ρωτούν τι έγραφα στην ανοικτή επιστολή που απηύθυνα προ 20ημέρου στον κ. Πρωθυπουργό και την Ηγεσία του Αρείου Πάγου. Για τον λόγο αυτό επανέρχομαι με περίληψη της επιστολής μου», αναφέρει ο ίδιος.
Υπενθυμίζεται ότι είκοσι χρόνια μετά την αποκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου της καταλήστευσης του δημοτικού ταμείου Θεσσαλονίκης, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος καλείται να καταβάλει στο δημόσιο ταμείο με τελεσίδικη απόφαση 8,2 εκατομμύρια ευρώ, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι είχε δημοσιονομική ευθύνη.
Ακολουθεί η περίληψη της επιστολής:
«Κύριε Πρωθυπουργέ
Θέλω να γνωρίζετε ότι είμαι θύμα ΣΚΕΥΩΡΙΑΣ και θύμα ΚΑΚΟΔΙΚΙΑΣ, όπως παρακάτω θα σας αποδείξω!
Η οδυνηρή εις βάρος μου απόφαση είναι η υπ αριθ. 469 της 14ης Ιουνίου 2018 του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ!
Στις σελίδες 196 και 197 η απόφαση αυτή αναφέρεται στον λογαριασμό (1542859) του Δημοτικού μου Συνδυασμού, ο οποίος είχε μόλις 10 καταθέσεις σε 7 χρόνια, συνολικού ύψους 266.883 ευρώ μαζί με τους τόκους, που Δικαστική Πραγματογνωμοσύνη έκρινε νομιμότατο και ο οποίος είχε διεύθυνση τον Δήμο Θεσσαλονίκης(!) όπου και τα γραφεία όλων των Συνδυασμών και με τον οποίο λογαριασμό στηρίξαμε τρεις νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις!
Αυτόν τον λογαριασμό ενοχοποίησε ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ και για να με καταδικάσει ισχυρίσθηκε το ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ, το οποίο μάλιστα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καν στην δικογραφία, ότι :
«Η ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΔΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ, ΣΤΟ ΟΤΙ ΜΠΗΚΑΝ 17.000.000 ευρώ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΘΕΝΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ (1542859 Τρ. Πειραιώς, σελ.73)»! Μέγα ΨΕΜΑ!
Απευθύνθηκα αμέσως στην Τράπεζα Πειραιώς η οποία μου απάντησε εγγράφως ότι :
«ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΑΣ 1542859 ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΣΤΕ ΩΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ, ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΙΣΤΩΣΗ 17.000.000 ευρώ ΜΕ ΜΙΑ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ»! Και εν συνεχεία ο λογαριασμός των 266.883 € !
Βόμβα! Πουθενά τα 17.000.000 ευρώ του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ!
Η εις βάρος του επί 12ετία Δημάρχου Θεσσαλονίκης κακοδικία, είχε αποκαλυφθεί πλήρως!
Εξιλαστήριο θύμα ο Παπαγεωργόπουλος! Από το 2018!
Συγχρόνως Κύριε Πρωθυπουργέ η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, την 15/2/2021, σε απάντηση της σε σχετικό ερώτημα του «Ευρωπαικού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΕΓΓΡΑΦΩΣ (σελ. 23) ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΨΕΥΔΕΣ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΠΕΡΙ 17.000.000 ευρώ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ και υπογράμμισε ότι στον λογαριασμό του Συνδυασμού μου είχαν σε 7 χρόνια κατατεθεί μόλις 259.791 €, ή 266.883 με τους τόκους ! Πλήρης η δικαίωση μου!
Εκτός βέβαια από την δική σας ενημέρωση για να έχετε πλήρη γνώση της περιπέτειας μου, παρακαλώ μετά την παραπάνω αποκάλυψη και συγχρόνως καταγγελία, να ζητήσουν ενημέρωση και ο σεβαστός νέος Εισαγγελέας και ο σεβαστός νέος Πρόεδρος του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.
Όταν διαπιστώσουν ότι πράγματι υπήρξε μία τελείως άδικη εις βάρος μου απόφαση από πλευράς Δικαιοσύνης, πιστεύω ότι θα αναλάβουν πρωτοβουλίες σύμφωνα με τις αρμοδιότητες τους.
ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΊ ΣΩΣΤΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!
Βασίλης Παπαγεωργόπουλος»

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...