Η πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, «πάτησε like» σε είδηση για τον Αντώνη Σαμαρά, στην οποία ο πρώην πρωθυπουργός βάλλει σε βίντεο-ανάρτησή του εναντίον της κυβέρνησης, για το ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας και για τις ελληνοβουλγαρικές σχέσεις.
Πηγή: Instagram . Megatvnews
Η συγκεκριμένη ανάρτηση η οποία έγινε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega στο πλαίσιο της ειδησεογραφίας, παρουσίαζε μία αναλυτική βιντεο-ανάρτηση του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού, στην οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις πρόσφατες δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά την επίσκεψή της στη Βόρεια Μακεδονία Η κ. φον ντερ Λάιεν είχε δηλώσει: «Καλωσορίζουμε τη Βόρεια Μακεδονία με την ταυτότητα και τη γλώσσα της. Πιστεύουμε ότι η μακεδονική κουλτούρα και γλώσσα, μπορούν να κάνουν μόνο πιο πλούσια την Ένωσή μας».
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε επίσης στην επίσημη υποδοχή των οστών του τσάρου Σαμουήλ στη Βουλγαρία και στην επιστροφή 48 εκκλησιαστικών κειμηλίων στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι η χώρα θα έπρεπε να διεκδικήσει την επιστροφή του συνόλου των κλεμμένων θρησκευτικών θησαυρών από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Συνολικά μίλησε για «υποχώρηση» της ελληνικής πλευράς και είπε: «Δεν είναι αυτή η Ελλάδα».
Διαβάστε περισσότερα
Efsyn.gr
