Τελευταία νέα
Πριονοκορδέλα Κασσελάκη για “Ευαγγελισμό”: Κυβέρνηση για VIP – Η ανθρώπινη ζωή μετριέται με τα αστέρια των ξενοδοχείων Πετσόκομμα! Γιατρός Παπανικολάου σε Γεωργιάδη για “Ευαγγελισμό” : «Λέει ψέματα, να τον μαζέψει ο Μητσοτάκης» «Ναι, το κράτος αλλάζει»: Τα δύο προεκλογικά σποτ της ΝΔ Συνέντευξη Μητσοτάκη στην ΕΡΤ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποχαιρετά τον σύντροφο Σπύρο Χαϊκάλη Ευρωεκλογές: Που θα γίνουν οι ανοιχτές συγκεντρώσεις των πολιτικών αρχηγών Δήλωση στήριξης του Κώστα Παπαδάκη στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δημοσκόπηση Alco: Οι πιο δημοφιλείς υπουργοί, οι αναποφάσιστοι και η απόφαση για το Μάτι ΑΝΤΑΡΣΥΑ: για τις ευρωεκλογές της 9/6/2024 Δημοσκόπηση ALCO: Έβγαλε την «χρυσή πεντάδα» της κυβέρνησης Οργισμένη ανάρτηση Πολάκη: Δεν έχει πάτο ο βούρκος που ρίχνετε τη χώρα – Μας λέτε κατάμουτρα ότι προηγούνται VIP Ο Μητσοτάκης με περικεφαλαία – Το χρονικό της «κωλοτούμπας του αιώνα» (βίντεο)

Η Κίνα καλεί τις ΗΠΑ να εργαστούν για την παγκόσμια ειρήνη

 Μάρτιος  19, 2022

Πρόεδρος-Xi-Jinping

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είπε σήμερα στον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, ότι και οι δύο χώρες πρέπει να συνεργαστούν για να σταθεροποιήσουν τις διμερείς τους σχέσεις και επίσης να εγγυηθούν την ειρήνη στον κόσμο.

Στην αρχή των συνομιλιών μέσω τηλεδιάσκεψης, ο αξιωματούχος υποστήριξε ότι και οι δύο δυνάμεις αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στις τρέχουσες προκλήσεις του πλανήτη.

«Η κρίση στην Ουκρανία είναι κάτι που δεν θέλουμε να δούμε. Αυτά τα γεγονότα μας δείχνουν και πάλι ότι οι χώρες δεν πρέπει να φτάσουν στο σημείο να συναντηθούν σε πεδίο μάχης. Η σύγκρουση και η σύγκρουση δεν είναι προς το συμφέρον κανενός και η ειρήνη και η ασφάλεια είναι αυτά που πρέπει να εκτιμά η διεθνής κοινότητα», είπε.

Ομοίως, ο Σι διευκρίνισε ότι ως μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και οι κύριες οικονομίες του κόσμου, η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να επαναπροσανατολίσουν τους δεσμούς τους στον σωστό δρόμο και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την επιδίωξη της παγκόσμιας ηρεμίας.

Οι ηγέτες πραγματοποιούν τη δεύτερη εικονική τους συνάντηση αυτή την Παρασκευή, μετά την άφιξη του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Πριν από λίγες ώρες, ένας κυβερνητικός αξιωματούχος είπε στους Global Times χωρίς να κατονομαστεί ότι ο Σι θα τονίσει στον Μπάιντεν τη θέση του Πεκίνου για τις σχέσεις με την Ουάσιγκτον και τη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Όπως τόνισε, ο αρχηγός του κράτους θα τονίσει ότι η Κίνα δεν θα δεχτεί ποτέ απειλές ή εξαναγκασμό σχετικά με την κρίση στην ευρωπαϊκή χώρα, καθώς και την απόφασή του να απαντήσει σε περίπτωση που ζημιωθούν τα συμφέροντά του.

Ο Σι θα παροτρύνει τον Μπάιντεν να τιμήσει τον λόγο του να μην επιδιώξει Ψυχρό Πόλεμο, να προσπαθήσει να αλλάξει το σύστημα της Κίνας, να δημιουργήσει συμμαχίες εναντίον της Κίνας, να υποστηρίξει την ανεξαρτησία της Ταϊβάν ή να προκαλέσει σύγκρουση, πρόσθεσε η πηγή.

Προηγουμένως, οι δύο πρόεδροι είχαν την πρώτη τους συνομιλία τον περασμένο Νοέμβριο και αυτή η συνάντηση έδωσε έναν συμβιβαστικό τόνο για να επιδιώξουν μια στροφή στις σχέσεις, αν και κάθε μέρος σημείωσε τις θέσεις τους σε ζητήματα υψηλών τριβών.

Με πληροφορίες από τον Διεθνή Τύπο.

Διαβάστε επίσης...