Τελευταία νέα
Σταύρος Παπασταύρου – Γιάννης Μπρατάκος: Ο Κυριάκος θυσίασε τους σωματοφύλακές του Ολα πήγαν λάθος με τη συνάντηση Μπάιντεν Αυγέρη: «Εγκαλώ τον Καραμανλή για τα ανερυθρίαστα ψέματά του στην Εξεταστική – Ήξερε, είχε λάβει επιστολή για κίνδυνο σοβαρού συμβάντος» Στέφανος Κασσελάκης: Ορκίζεται αυτή την ώρα στη Θήβα ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα στις προκριματικές για το ευρωψηφοδέλτιο Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σήμερα – Ανακοινώνεται αύξηση κατώτατου μισθού Καραμανλής: Ας μου φέρουν ένα χαρτί που να προειδοποιεί για μεγάλο δυστύχημα ΣΥΡΙΖΑ-Ευρωψηφοδέλτιο: Οι πρώτοι υποψήφιοι για τις προκριματικές εκλογές Αυτοί είναι οι πρώτοι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ που θα δώσουν τη μάχη για τις ευρωεκλογές Αυτοί είναι οι πρώτοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα δώσουν τη μάχη για τις ευρωεκλογές – Όλη η λίστα Καραμανλής για Τέμπη: «Έχω πολιτική ευθύνη και γι’ αυτό και παραιτήθηκα αμέσως – Είμαι στη διάθεση των Αρχών για εξηγήσεις» Γενέθλια και ορκωμοσία σήμερα για τον Στέφανο Κασσελάκη

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

07/12/20

Η Λαϊκή Ενότητα χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας που για μια φορά ακόμα έσπασαν τη χουντικής έμπνευσης, προκλητική απαγόρευση των συναθροίσεων και βγήκαν στο δρόμο για να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου που, 12 χρόνια πριν, έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Ε. Κορκονέα.

Λαϊκή Ενότητα -

Στο κέντρο της Αθήνας, στις γειτονιές, αλλά και σε πολλές πόλεις, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά και άλλες, χιλιάδες διαδηλωτές, πολιτικά κόμματα, οργανώσεις, συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητικές κινήσεις και συνδικαλιστικοί φορείς βγήκαν στο δρόμο και ένωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κυβερνητική καταστολή και στον αυταρχισμό.

Η Λαϊκή Ενότητα συμμετείχε σε συγκέντρωση, μαζί με Φοιτητικούς Συλλόγους, μαθητικές κινήσεις, φορείς και άλλες δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς στην οδό Πατησίων, τηρώντας απαρέγκλιτα τα υγειονομικά μέτρα και αμφισβητώντας στην πράξη την απαγόρευση.

Τα ΜΑΤ, οι ομάδες ΔΙΑΣ και οι εντεταλμένοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του υπουργού της βίας Χρυσοχοΐδη, επιτέθηκαν στη συγκέντρωση και επιχείρησαν να εγκλωβίσουν τους διαδηλωτές. Μάλιστα, προσπάθησαν να συλλάβουν στελέχη της ΛΑΕ στην είσοδο των γραφείων της. Σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν παραταγμένες αποκλείοντας την είσοδο των γραφείων και απειλώντας με προσαγωγές και επιβολή εξοντωτικών προστίμων. Καταγγέλλουμε την αδιανόητη πρακτική της πολιορκίας γραφείων πολιτικού κόμματος από τις δυνάμεις της αστυνομίας, που εντάσσεται στο όργιο αστυνομικής βίας που κυριαρχεί στο κέντρο της Αθήνας.

Από νωρίς το πρωί, αστυνομικές δυνάμεις ήταν παραταγμένες σε κάθε στενό, περαστικοί παρενοχλούνταν με ελέγχους και προσαγωγές, η περιοχή των Εξαρχείων θύμιζε στρατοκρατούμενο καθεστώς. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε αντιπροσωπείες πολιτικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων, αλλά και σε πολίτες που επιχείρησαν να προσεγγίσουν το μνημείο του Αλέξη για να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του. Έγιναν δεκάδες προσαγωγές πολιτών , στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά, στη μεταξύ αυτών πολλών συνδικαλιστών, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, στελεχών πολιτικών οργανώσεων, ενώ η αστυνομία πολιόρκησε και πολιτικό βιβλιοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, δεν δίστασαν να προσάγουν και δύο εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής! Από νωρίς το πρωί, ασφαλίτες ήταν τοποθετημένοι σε ταράτσες κτιρίων επιτηρώντας γραφεία πολιτικών οργανώσεων, τα οποία επιτηρούνταν επίσης από drones.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με πρόσχημα την πανδημία, επιχειρεί να οικοδομήσει αστυνομικό κράτος. Όμως, η ρητορεία της προστασίας από την πανδημία δεν πείθει πια κανέναν. Η ίδια κυβέρνηση που σήμερα καταστέλλει με αγριότητα ακόμα και μεμονωμένους πολίτες, αλλά και συγκεντρώσεις που τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία, ετοιμάζεται σε λίγες μέρες να ανοίξει τα εμπορικά κέντρα και στοιβάζει δεκάδες προσαχθέντες σε μικρά δωμάτια, χωρίς την τήρηση απολύτως κανενός μέτρου. Ο κυβερνητικός αυταρχισμός αποτυπώνεται καθαρά στην εικόνα των πραιτωριανών του Χρυσοχοΐδη που δεν δίστασαν να βεβηλώσουν το μνημείο για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, σκορπίζοντας με μένος και πατώντας τα λουλούδια που είχαν κατατεθεί εκεί, στη μνήμη του.

Ο κυβερνητικός αυταρχισμός πήρε ήδη την απάντησή του από τις χιλιάδες που διαδήλωσαν σήμερα, αλλά και στις 17 Νοέμβρη σε όλη την Ελλάδα. Η πολιτική της καταπάτησης και του εξευτελισμού κάθε δημοκρατικού, συνταγματικού δικαιώματος, της ακραίας καταστολής και του αυταρχισμού, της εγκατάλειψης του λαού στο έλεος της πανδημίας δεν θα περάσει. Θα βρει μπροστά της το τείχος των αγώνων του κοινωνικού κινήματος, του λαού και της νεολαίας.

Διαβάστε επίσης...