Νέα αναταραχή στο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη, με τη Μυρτώ Κοροβέση να παίρνει την πόρτα της εξόδου, καταγγέλλοντας ουσιαστικά την έλλειψη ξεκάθαρης πολιτικής γραμμής και τις συνεχείς αλλαγές πορείας. Μια ακόμη αποχώρηση που έρχεται να μεγαλώσει τα ερωτήματα για τη συνοχή και τη φυσιογνωμία του πολιτικού εγχειρήματος, την ώρα που ο ίδιος ο πρόεδρος φαίνεται να μην πτοείται ιδιαίτερα από τις εσωκομματικές φουρτούνες και συνεχίζει το καλοκαιρινό του πρόγραμμα από το Κάπρι μέχρι την Ίμπιζα.
Η Μυρτώ Κοροβέση ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τους «Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο», κάνοντας λόγο για μια απόφαση που προέκυψε ύστερα από «πολύ σκέψη και βαθύ προβληματισμό». Όπως ανέφερε, η επιλογή της αποτελεί «απόφαση συνείδησης», καθώς, όπως υποστηρίζει, θέλει να παραμείνει πιστή στις αρχές της και στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την πολιτική.
Η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής άφησε αιχμές για τη λειτουργία του κόμματος, αναφέροντας ότι η συγκεχυμένη πολιτική κατεύθυνση, αλλά και οι συνεχείς μεταβολές στη στρατηγική και τη στόχευση, αποτέλεσαν βασικούς λόγους για την αποχώρησή της.
Η εξέλιξη αυτή προστίθεται σε μια σειρά προβληματισμών γύρω από το εγχείρημα Κασσελάκη, το οποίο από την αρχή της πορείας του έχει βρεθεί αντιμέτωπο με εσωτερικές αναταράξεις, αλλαγές προσώπων και ερωτήματα για τη σταθερότητα της πολιτικής του ταυτότητας.
Η Κοροβέση είχε μόλις λίγες ημέρες πριν ορκιστεί βουλευτής Ανατολικής Αττικής, μετά την παραίτηση του Γιώργου Καραμέρου, καταλαμβάνοντας την έδρα ως δεύτερη επιλαχούσα του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ του 2023, καθώς ο πρώτος επιλαχών Χρήστος Σπίρτζης είχε αρνηθεί να την αναλάβει.
Παρά την αποχώρησή της, ευχαρίστησε τον Στέφανο Κασσελάκη για την εμπιστοσύνη που της έδειξε και τόνισε πως οι πολιτικές διαφωνίες δεν πρέπει να οδηγούν σε προσωπικές συγκρούσεις. Ωστόσο, η αποχώρηση ενός ακόμη στελέχους επαναφέρει στο προσκήνιο το ερώτημα αν το νέο κόμμα μπορεί να αποκτήσει σταθερή βάση ή αν θα συνεχίσει να δοκιμάζεται από εσωτερικές φυγόκεντρες δυνάμεις.
Διαβάστε περισσότερα
