Τελευταία νέα
Πένθος για τον Δημήτρη Πιατά: Πέθανε η σύζυγός του Λέλα – Το ανακοίνωσε ο Βούρος μετά την παράσταση ΥΠΕΞ για 81 χρόνια ΟΗΕ: Σημαντικότητα της Προσήλωσης στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας Γκιουλέρ: Η Αίγυπτος θα κέρδιζε 15.000 τ. χλμ. με συμφωνία θαλάσσιων ζωνών με την Τουρκία – Τι είπε για Ελλάδα Συνεργασία Ελλάδας και Νορβηγίας για την Καταπολέμηση της Παραπληροφόρησης Στη «σέντρα» όλο το ελληνικό μπάσκετ: Σαρωτικοί έλεγχοι σε παράγοντες και διαιτητές από την Αρχή για το Μαύρο Χρήμα Νίκος Δένδιας: Επικοινωνία με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων μετά την επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στην Ιορδανία Ο Βαγγέλης Τσάπας «σπάει» τη σιωπή του – O βασικός μάρτυρας στην υπόθεση που ταράζει το ελληνικό μπάσκετ – «Ό,τι κατέθεσα είναι πέρα για πέρα αληθινό» «Σερβία ή μαφία;»: Οι φοιτητές επιχειρούν να ανατρέψουν τον Βούτσιτς «Φλέβα διαφθοράς» στη Δικαιοσύνη: Θύελλα αντιδράσεων για τη δημόσια παρέμβαση του αντιεισαγγελέα ΑΠ και αδελφού του Γ. Φλωρίδη ΕΛΑΣ για Μονή Σινά: Σοβαρές οι ευθύνες της κυβέρνησης – Να δημοσιοποιηθεί η συμφωνία Άκης Σκέρτσος: Υπάρχουν αναλογίες μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας; Μαρία Λεπενιώτη: «Αλίμονο αν η διαφθορά γίνει κανονικότητα» – Αιχμές για Predator και υποκλοπές, τι είπε για Τσίπρα

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδοτεί τη δημιουργία του νέου Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Αγίου Όρους

31/08/2026

Νέο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο θα αποκτήσει το Άγιον Όρος με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής απόφασης από την Περιφερειάρχη Αθηνά Αηδονά.

Το νέο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες μοναχών και προσκυνητών και θα χρηματοδοτηθεί μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με 3,4 εκ. ευρώ.

Η λειτουργία του Ιατρείου θα γίνει με ευθύνη της 4ης ΥΠΕ και η στέγασή του προβλέπεται με την ανέγερση κτιρίου στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.

Όπως τόνισε η κ. Αηδονά, «σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την 4η ΥΠΕ χρηματοδοτούμε την ανέγερση ενός νέου κτιρίου, εντός του Αγίου Όρους, προκειμένου να δημιουργηθεί μια αναγκαία μονάδα δημόσιας υγείας, η οποία θα αποδειχθεί πολύτιμη τόσο για τη μοναστηριακή κοινότητα, όσο και για τα εκατομμύρια των επισκεπτών του Αγίου Όρους ετησίως. Είναι ένα έργο – παρακαταθήκη για την Αθωνική Πολιτεία, που έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην υγειονομική φροντίδα και περίθαλψη. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στέκεται διαχρονικά αρωγός στο Άγιον Όρος με σημαντικά έργα, που αφορούν στην προστασία της αρχιτεκτονικής, πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς, στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των ιερών μονών, στην ενίσχυση των υποδομών και στη δημιουργία νέων, που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των μοναχών και την εμπειρία των προσκυνητών».

Το νέο κτίριο, που θα στεγάσει το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αγίου Όρους, θα είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το αρχιτεκτονικό και φυσικό περιβάλλον του Αγίου Όρους και θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν γι’ αυτό. Το κτίριο αναπτύσσεται σε δύο υπόγειες στάθμες επιφάνειας 400 τ.μ. η κάθε μία και μία υπερκείμενη υπέργεια πτέρυγα επιφάνειας 150 τ.μ. Έχουν ληφθεί υπόψη οι ιδιαιτερότητες του τόπου, που απαιτούν τη χρήση ειδικών υλικών για την εναρμόνιση του κτιρίου με το δομημένο περιβάλλον. Η επιφάνεια του οικοπέδου στο οποίο θα ανεγερθεί το κτίριο είναι 697,66 τ.μ.

Διαβάστε επίσης...