Τελευταία νέα
«Η κατάστασή του είναι σταθερή» – Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Γιώργο Μυλωνάκη Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Γιώργος Μυλωνάκης είναι γερός οργανισμός θα τα καταφέρει – Εκλογές μετά τη ΔΕΘ δεν θεωρούνται πρόωρες Το Luben ξεφτιλίζει τον Λαζαρίδη (βίντεο) Ανδρουλάκης: Ζητά εκλογές για να «προλάβει» Μητσοτάκη και Τσίπρα Μαρινάκης: Ο Μυλωνάκης είναι δυνατός, θα κερδίσει τις μάχες- Σύντομα κοντά μας Μαρινάκης για Μυλωνάκη: Ο χρόνος πάγωσε λίγο πριν τις 9 το πρωί – Eίναι δυνατός, ήδη βγήκε νικητής στην πρώτη μάχη Διαμαντοπούλου: Την εποχή των μνημονίων άσπρισαν τα μαλλιά μου σε μια νύχτα από το άγχος ΣΥΡΙΖΑ: Οι υποκλοπές και το Κράτος Δικαίου δεν πάνε μαζί Γ.Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα συνεισφέρει στην ανθρωπιστική βοήθεια για το Σουδάν Ευάγγελος Αποστολάκης τέλος για τον Αλέξη Τσίπρα Γ.Μυλωνάκης: Δεύτερη επίσκεψη Μητσοτάκη στον «Ευαγγελισμό» Νέα θύελλα στην υπόθεση Λαζαρίδη: Οταν παραιτήθηκε τη θέση του κατέλαβε η σύζυγός του
Thepressproject.gr

Η πρώτη αντίδραση των αγροτών μετά τις δηλώσεις Τσιάρα: «Τα τρακτέρ θα παραμείνουν στα μπλόκα ακόμα και αν πάμε στην Αθήνα για διάλογο»

Εκ μέρους των αγροτών, ο Σωκράτης Αλειφτήρας σχολίασε τις δηλώσεις του Υπουργού Κώστα Τσιάρα σχετικά με τα αιτήματα των παραγωγών.Όπως σημείωσε, «το πρώτο θετικό είναι ότι, ενώ τις προηγούμενες ημέρες η κυβέρνηση δεν αναγνώριζε την ύπαρξη προβλήματος στον πρωτογενή τομέα και δήλωνε δημόσια ότι δεν γνωρίζει ποια είναι τα αιτήματά μας, σήμερα παρέχει απαντήσεις».
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι απαντήσεις αυτές παραλείπουν κρίσιμα ζητήματα: «Δεν υπάρχει καμία αναφορά στο αφορολόγητο για το αγροτικό πετρέλαιο, που αποτελεί κόκκινη γραμμή και διαχρονικό αίτημα των μπλόκων. Δεν αναφέρεται η τιμή της κιλοβατώρας και ούτε γίνεται αναφορά στους κτηνοτρόφους που, λόγω ευλογιάς, έχασαν τα κοπάδια τους και μένουν χωρίς εισόδημα».
Όσον αφορά τα υπόλοιπα αιτήματα, ο κ. Αλειφτήρας τόνισε ότι «το εμβόλιο αποτελεί τη μοναδική λύση, ενώ για την αποκατάσταση του εισοδήματος, τα χρήματα θα προέλθουν από τα αδιάθετα κονδύλια της βασικής ενίσχυσης και από τα ποσά που θα επιστραφούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ».
Καταλήγοντας, ανέφερε ότι οι αγρότες εξετάζουν προσεκτικά την απάντηση του Υπουργού και θα αποφασίσουν αν θα κατευθυνθούν στην Αθήνα για διάλογο, συνεχίζοντας όμως τον αγώνα τους με κλειστούς δρόμους για το καλό της κοινωνίας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Τσιάρας είχε δηλώσει πως «η κυβέρνηση εξετάζει τα αιτήματα των αγροτών με βάση τις ανάγκες τους, τις αντοχές της οικονομίας και το ευρωπαϊκό πλαίσιο», και γνωστοποίησε ότι υπάρχει περιθώριο για νέες παρεμβάσεις για τη μείωση του κόστους παραγωγής, τη μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, ρυθμίσεις για το αγροτικό πετρέλαιο, αλλαγές στον κανονισμό του ΕΛΓΑ και ενίσχυση στους κτηνοτρόφους.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...