Τελευταία νέα
Γ. Μουλκιώτης: Παταγώδης αποτυχία της Κυβέρνησης για την ΛΑΡΚΟ Το ΠΑΣΟΚ διαψεύδει τον Παππά για τα περί προσυνεννόησης επί της πρότασης δυσπιστίας Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στον τηλεοπτικό αέρα – «Εκπροσωπείς τον χυδαίο λαϊκισμό» – «Δείξε σεβασμό» Κωνσταντοπούλου σε Κ. Καραμανλή: «Μη γελάτε. Μας κουνάτε το κεφάλι. Θα μας κουνήσετε και το δάχτυλο στο τέλος» Live: Σήμερα η ψηψοφορία για την πρόταση δυσπιστίας – Τι θα πει ο πρωθυπουργός Live: Ολοκληρώνεται με τις ομιλίες των πολιτικών η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας – Γαλάζια προκλητικότητα κι αλαζονεία Σόου Φωτήλα κατά ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή: «Είστε κότες» Ντράπηκε η ντροπή: Όταν οι βουλευτές της ΝΔ καταχειροκρότησαν τον Κ. Αχ. Καραμανλή Το ΠΑΣΟΚ διαψεύδει τον Νίκο Παππά για τα περί προσυνεννόησης επί της πρότασης δυσπιστίας – «Φαντασιώσεις» LIVE Βουλή: Πρόταση δυσπιστίας – Τρίτη μέρα – Τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών – Ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία Ανακοινώνονται οι υποψήφιοι που θα «κονταροχτυπηθούν» για μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Γερουλάνος: «Όταν μία Κυβέρνηση δεν κοιτάζει με ειλικρίνεια τα λάθη της, «μπαζώνει» ενοχές»

Η Ρωσία έτοιμη να προσφέρει τα πιο σύγχρονα όπλα στους συμμάχους της

Αύγουστος 15, 2022

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα στην τελετή έναρξης της VIII έκδοσης του Διεθνούς Στρατιωτικού-Τεχνικού Φόρουμ Army-2022 ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να προσφέρει στους συμμάχους της τα πιο σύγχρονα όπλα.

Στις εναρκτήριες παρατηρήσεις, ο πρόεδρος τόνισε ότι τα ρωσικά όπλα είναι δεκαετίες μπροστά από τα ξένα ανάλογα τους, είναι πολύ ανώτερα στα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

«Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν πολλά υποσχόμενα σχέδια και συστήματα που είναι προσανατολισμένα στο μέλλον και που θα διαμορφώσουν τις ένοπλες δυνάμεις του αύριο», είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «όπλα υψηλής ακρίβειας και ρομποτική, συστήματα μάχης που βασίζονται στις νέες φυσικές αρχές».

Παράλληλα, ο αρχηγός του ρωσικού κράτους επεσήμανε ότι η χώρα του έχει πολλούς εταίρους που δεν υπακούουν στη Δύση, από αυτή την άποψη, τόνισε ότι «είναι Κράτη που δεν υποκύπτουν στο ηγεμονικό κάλεσμα», τόνισε.

Ο Πούτιν τόνισε επίσης ότι η Μόσχα υποστηρίζει την ευρύτερη δυνατή ανάπτυξη της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας και προέτρεψε να συνεχίσει να διεξάγει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τους συμμάχους. «Σκοπεύουμε να αναπτύξουμε ενεργά τους δεσμούς συνεργασίας για τη δημιουργία νέων όπλων και εξοπλισμού, να συνεργαστούμε με δίκαιους και ισότιμους όρους», είπε.

Από την άλλη, ο αξιωματούχος εξέφρασε «μεγάλες προοπτικές» σχετικά με «την εκπαίδευση και την επαγγελματική ανάπτυξη ξένου στρατιωτικού προσωπικού» στο ρωσικό έδαφος.

Μεταξύ άλλων θεμάτων, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι οι χώρες του κόσμου πρέπει να «αντιδράσουν σκληρά στις προσπάθειες παραποίησης της ιστορίας» και «να αντιταχθούν σε όλες τις μορφές νεοναζισμού, ρωσοφοβίας και ρατσισμού».

Υπό αυτή την έννοια, επέμεινε στους παρευρισκόμενους να μην ξεχάσουν τα διδάγματα της τρομερής τραγωδίας στην οποία οδήγησε τον ναζισμό την ανθρωπότητα τον εικοστό αιώνα.

Το Στρατιωτικό-Τεχνικό Φόρουμ Army-2022 εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα και θα διαρκέσει έως τις 21 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις του Patriot Fair Center, που βρίσκεται στα περίχωρα της Μόσχας, στο στρατόπεδο εκπαίδευσης Alabino, στο αεροδρόμιο Kubinka, καθώς και σε όλες τις στρατιωτικές περιοχές της Ρωσίας.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν στρατιωτικές αντιπροσωπείες από 72 χώρες, οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 289 εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός διεθνούς αντιφασιστικού συνεδρίου με στόχο την αντιμετώπιση της διαστρέβλωσης της ρωσικής στρατιωτικής ιστορίας και των χωρών της περιοχής.

Διαβάστε επίσης...