Τελευταία νέα
Μήνυμα Γεωργιάδη στον δρόμο προς τις εκλογές με «βουτιά» στο παρελθόν: «Τον Μητσοτάκη και τα μάτια μας» Κ.Βελόπουλος: Έχουμε μια εθνικά επικίνδυνη κυβέρνηση Δημοσκόπηση Marc: Στο 32,2% ανέβηκε η ΝΔ, θετική η αξιολόγηση για Μητσοτάκη Υποκλοπές: Καταπέλτης η αντιπολίτευση για κυβέρνηση και Κ. Τζαβέλλα ΠΑΣΟΚ για υποκλοπές: Βαρύτατα εκτεθειμένη η κυβέρνηση, όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της συγκάλυψης Δημοσκόπηση Prorata: Πτώση της ΝΔ στο 24,5% – Ο Αλέξης Τσίπρας στο 24%. Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλας υπέγραψε την παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη Μπούγας: Υπήρξε κενό ασφαλείας στο Εφετείο – Θα γίνουν διορθώσεις Η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη, όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της συγκάλυψης.  Λινού: Θετική στην προοπτική συνεργασίας με Αλέξη Τσίπρα Κ.Τσουκαλάς: Το ψέμα έχει γίνει δεύτερη φύση στους παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου Αγριος καβγάς Μαρινάκη με Τσουκαλά
Kosmoslarissa.gr

«Η Σκοτεινή Πλευρά του Φεγγαριού» με τον φακό του Τάσου Καρακούλια στον Μύλο

Την ατομική φωτογραφική έκθεση του Τάσου Καρακούλια με τίτλο «Η Σκοτεινή Πλευρά του Φεγγαριού» εγκαινίασαν χθες Παρασκευή στον εκθεσιακό χώρο του Μύλου του Παππά, η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων.Η έκθεση αποτελεί ένα φωτογραφικό σχόλιο πάνω στην πόλη και τον άνθρωπο, εστιάζονταςστις αφανείς, παραμελημένες όψεις του αστικού τοπίου ως αντανάκλαση εσωτερικών, συχνάαποσιωπημένων, ανθρώπινων καταστάσεων. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι πίσω όψεις των πολυκατοικιών — χώροι οικείοι και ταυτόχρονα αγνοημένοι, που γίνονται αποδεκτοί χωρίς αντίσταση όχι από αδιαφορία, αλλά λόγω μιας σιωπηρής εξοικείωσης. Η φθορά, οι πρόχειρες παρεμβάσεις και οι ρωγμές λειτουργούν ως οπτικά ίχνη μιας συλλογικής εμπειρίας, αποτυπώνοντας πλευρές της ανθρώπινης ύπαρξης που συνήθως παραμένουνστο περιθώριο.​Ο τίτλος της έκθεσης αξιοποιεί τον συμβολισμό του φεγγαριού για να υπογραμμίσει αυτή τηδιττότητα. Όπως το φεγγάρι αποκαλύπτει μόνο τη φωτισμένη του πλευρά, αφήνοντας τηνάλλη αθέατη αλλά υπαρκτή, έτσι και η πόλη — και ο άνθρωπος — συγκροτούνται τόσο απότο ορατό όσο και από το κρυμμένο. Η έκθεση προτείνει μια ανάγνωση της αστικήςπραγματικότητας όπου το παραγνωρισμένο δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά αναπόσπαστοστοιχείο της ταυτότητάς της.

Πολυάριθμοι ήταν οι επισκέπτες της έκθεσης που γέμισαν τον χώρο του Μύλου. Το κοινό ένθερμο και έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον για τα έργα του καλλιτέχνη.Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Ιανουαρίου 2026 και θα είναι επισκέψιμη από Δευτέρα έωςΣάββατο, 10:00–22:00 (Κυριακή κλειστά).

Βασίλης Τσουλούφης, kosmoslarissa.gr
Το άρθρο «Η Σκοτεινή Πλευρά του Φεγγαριού» με τον φακό του Τάσου Καρακούλια στον Μύλο εμφανίστηκε πρώτα στο kosmoslarissa.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...