Τελευταία νέα
Ν. Ανδρουλάκης: Eπικίνδυνος o Mητσοτάκης, πρέπει να παραιτηθεί – Η πολιτική αλλαγή θα φέρει την κάθαρση και θα αποκαταστήσει το κράτος δικαίου Ν. Φαραντούρης: Και επίσημα στο ΠΑΣΟΚ ο ευρωβουλευτής – Η συνάντηση με τον Ν. Ανδρουλάκη Και επίσημα στο ΠΑΣΟΚ ο Φαραντούρης- Συναντήθηκε με τον Ανδρουλάκη Ανδρουλάκης: Όσοι και όσο ανέχεστε τη συμμορία του Μαξίμου που οργανώθηκε από Μητσοτάκη – Δημητριάδη είστε συνένοχοι Νικόλας Φαραντούρης: Και επίσημα στο ΠΑΣΟΚ ο ευρωβουλευτής – Η συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει αίτημα για Προανακριτική Επιτροπή Εκλογές: Τα δύο σενάρια για κάλπες, τέλη Οκτωβρίου ή τέλη Μαρτίου Σφοδρή επίθεση Πολάκη σε Παπασταύρου και Τσάφο: «Πράκτορες αμερικανικών και γερμανικών συμφερόντων» Μ. Θεμιστοκλέους: Την επόμενη εβδομάδα εκδίδεται η προκήρυξη για χίλιες μόνιμες θέσεις γιατρών ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση σε Flotilla: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι προσωπικά υπόλογος απέναντι στην Ιστορία» Ο Πολάκης αποκάλεσε τους Παπασταύρο-Τσάφο “πράκτορες αμερικανικών και γερμανικών συμφερόντων” Βουλή: Θετική γνωμοδότηση για τον διορισμό του Κυμπουρόπουλου ως προέδρου της ΕΑΠ και του Τσέκερη ως προέδρου στην ΕΕΒΤ
Newsauto.gr

Η Renault μπαίνει και στην παραγωγή drones

Η Renault αξιοποιεί την τεχνογνωσία της στην αυτοκινητοβιομηχανία για να συμβάλει στη δημιουργία γαλλικής βιομηχανίας drones, σε μια περίοδο αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων στην Ευρώπη.

Η Renault κάνει ένα απρόσμενο αλλά στρατηγικό άνοιγμα πέρα από τον χώρο του αυτοκινήτου, ανακοινώνοντας ότι θα συμμετάσχει στην ανάπτυξη της γαλλικής βιομηχανίας drones, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας.

Ο γαλλικός όμιλος, γνωστός για μοντέλα όπως το R5 και το Scenic, θα συνεργαστεί με την εταιρεία αεροναυπηγικής και αμυντικών συστημάτων Turgis Gaillard, ενώ το πρόγραμμα θα τελεί υπό την εποπτεία του γαλλικού υπουργείου Άμυνας.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής ανάπτυξης της Renault, Φαμπρίς Καμπολίβ, η εταιρεία προσεγγίστηκε από το υπουργείο Άμυνας πριν από λίγους μήνες, λόγω της εμπειρίας της στον βιομηχανικό σχεδιασμό, την παραγωγή και την εξέλιξη προϊόντων μεγάλης κλίμακας. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η βασική δραστηριότητα της Renault παραμένει η αυτοκινητοβιομηχανία.

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί σε ποια εργοστάσια της Renault στη Γαλλία θα γίνει η παραγωγή, καθώς προηγούνται διαβουλεύσεις με τα εργατικά σωματεία. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι εξετάζεται η μαζική παραγωγή σε μονάδες όπως του Cléon και του Le Mans, χωρίς όμως επίσημη επιβεβαίωση.

Σύμφωνα με γαλλικές πηγές, οι δύο εταίροι ενδέχεται να αναπτύξουν ένα τακτικό drone με άνοιγμα φτερών περίπου 10 μέτρων, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόστος, με στόχο ρυθμό παραγωγής έως και 600 μονάδες τον μήνα στο τέλος του πρώτου έτους λειτουργίας.

Η κίνηση της Renault έρχεται σε μια περίοδο όπου η Γαλλία αυξάνει τις στρατιωτικές της δαπάνες. Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει ζητήσει επιπλέον 36 δισ. ευρώ έως το 2030 για την αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων, μιλώντας για «αλλαγή κλίμακας» στην άμυνα της χώρας.

Ταυτόχρονα, όλο και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες και προμηθευτές στην Ευρώπη καλούνται να συμβάλουν στην παραγωγή αμυντικού εξοπλισμού. Εταιρείες όπως η Valeo συμμετέχουν ήδη σε συμμαχίες για την ανάπτυξη drones, ενώ άλλες, όπως η Fonderie de Bretagne, ετοιμάζονται να κατασκευάσουν εξαρτήματα για στρατιωτική χρήση.

Για τη Renault, η εμπλοκή στο πρόγραμμα drones αποτελεί μια απόδειξη ότι η τεχνογνωσία της αυτοκινητοβιομηχανίας μπορεί να βρει εφαρμογή και σε κρίσιμους τομείς πέρα από την αυτοκίνηση, χωρίς –όπως τονίζει η ίδια– να αλλάζει τον βασικό της προσανατολισμό.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Πως ήταν το 2025 για τη Volkswagen;

Ιστορικό ρεκόρ τιμών στις ΗΠΑ, με αιχμή τα αγροτικά

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Le Man θα τρέξει ο εφοπλιστής Κρίτων Λεντούδης

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...