Τελευταία νέα
Εξώδικο της εταιρείας «Ανδρος Beach Ε.Ε.» στην «Εφ.Συν.» και η απάντηση του συντάκτη ΠΑΣΟΚ: «Αν το 2010 ψηφίζαμε ό,τι και ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Πιερρακάκης θα ήταν υπουργός της δραχμής» Ακυρώνει όλες τις καλοκαιρινές συναυλίες του ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου λόγω προβλήματος υγείας Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Τεράστια ζήτηση για τα vouchers ΟΦΗ: Νέα πρόκληση με ήσυχο κεφάλι Φωτιά σε πυλωτή πολυκατοικίας στο Ψυχικό Θεσσαλονίκη: Έβαλαν καρφιά σε μουριά, άνοιξαν με τρυπάνι κορμούς – Βανδαλισμοί για να ξεραθούν τα δέντρα Τελευταίο αντίο στον Στέφανο Μάνο – Ποιοι έδωσαν το «παρών» στην κηδεία [εικόνες] Δήμος Αθηναίων: Αρχίζουν οι εγγραφές παιδιών με voucher στους βρεφονηπιακούς Η Χίλαρι Κλίντον εύχεται στον Μπιλ για τα 80ά γενέθλιά του με σπάνιες φωτογραφίες από το παρελθόν ΣΥΡΙΖΑ: Οι νέοι τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Καρυστινάκη: «Υγεία, παιδεία και ενέργεια αποτελούν για τον ΣΥΡΙΖΑ δημόσια αγαθά, όχι εμπορεύματα»
Efsyn.gr

Θεσσαλονίκη: Έβαλαν καρφιά σε μουριά, άνοιξαν με τρυπάνι κορμούς – Βανδαλισμοί για να ξεραθούν τα δέντρα

Μεσημέρι Κυριακής, 16 Αυγούστου, διανομέας φαγητού που κινείται στην περιοχή του Βαρδάρη παρατηρεί, στην άδεια λόγω του καλοκαιριού Θεσσαλονίκη, έναν άνδρα να καρφώνει με μανία και κρατώντας κρουστικό δράπανο μεγάλα καρφιά στον κορμό μίας μουριάς που είναι φυτεμένη στη συμβολή των οδών Σαπφούς με Αναγεννήσεως.
Με το κινητό του τηλέφωνο καταγράφει τις ύποπτες κινήσεις του δράστη, ο οποίος αφού ολοκλήρωσε τον βανδαλισμό αποχώρησε από το σημείο, ενημερώνει το «100», ενώ έχοντας εργαστεί κατά το παρελθόν ως συμβασιούχος υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης επικοινωνεί και με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Αστικού Πρασίνου και Πανίδας, Βασίλη Διαμαντάκη, στον οποίο προωθεί τις ανάλογες φωτογραφίες.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης που έσπευσαν για αυτοψία στο σημείο διαπίστωσαν πως τα καρφιά, μήκους 20 εκατοστών, είναι τελικώς βιδωμένα στον κορμό της μουριάς και δεν μπορούν να βγουν καθώς θα προκληθεί ζημιά στο δέντρο. Για τον λόγο αυτό, αποφάσισαν να τοποθετήσουν έναν κόκκινο πολτό που χρησιμοποιείται για την επούλωση των πληγών των κορμών. Παράλληλα, αύριο, Παρασκευή, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος θα καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης, ώστε να εντοπιστεί ο δράστης.
«Δεν μπορώ να εξηγήσω τον λόγο για τον οποίο κάποιος να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση. Σίγουρα ήθελε να ξεραθεί το δέντρο και να πληγωθεί το πράσινο», δηλώνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος κ. Διαμαντάκης. Άλλωστε ο συγκεκριμένος βανδαλισμός της μουριάς έρχεται λίγες ημέρες μετά την πρωτοφανή πράξη αγνώστων που άνοιξαν τρύπες με τρυπάνι στους κορμούς άλλων δύο δέντρων, στην οδό Βενιζέλου, και διοχέτευσαν σε αυτά άγνωστη ουσία, με αποτέλεσμα να ξεραθούν.

Βανδαλισμοί με χλωρίνη, αλάτι και τσιμέντο
Και τα παραπάνω δεν είναι τα μόνα περιστατικά που έχουν καταγραφεί ως βανδαλισμοί από την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης. Χοντρό αλάτι, χλωρίνες, χημικά καθαριστικά, απόνερα πολυκατοικιών ακόμη και τσιμέντο έριξαν στις ρίζες των δέντρων, ασυνείδητοι πολίτες, προκειμένου να τα «πεθάνουν».
Εκτιμάται πως κάθε χρόνο 80-100 δέντρα ξεραίνονται σε όλες τις γειτονιές από τέτοιου είδους ενέργειες δημοτών. «Κυνηγάμε τους ασυνείδητους… Είναι μία διαρκής μάχη. Κάποιοι δεν τα θέλουν τα δέντρα και μετράμε απώλειες λόγω βανδαλισμών. Όσο όμως κάποιοι επιμένουν για να ξεραθούν, τόσο εμείς θα φυτεύουμε», συμπληρώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Διαμαντάκης.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...