Τελευταία νέα
Αλέξης Τσίπρας: Ετοιμαζόμαστε να δώσουμε τη μάχη για να κυβερνήσουμε την επόμενη μέρα Τσίπρας: Ετοιμαζόμαστε να κυβερνήσουμε όχι με όρους διαχείρισης της φθοράς, αλλά με όρους ανατροπής της Απόδειξη αναξιοπιστίας Πλεύρης: Πρόκληση Τσίπρα να πάει πριν τον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, από την Κωνσταντοπούλου το περίμενα  Ακρίτα κατά Μαρινάκη: «Περιμένω να ανασκευάσει το συκοφαντικό του ψεύδος, διαφορετικά θα κινηθώ νομικά» Live η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στη Συνεδρίαση των Τομεαρχών της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης Κουτσούμπας: «5 Σεπτέμβρη όλοι και όλες στο πανελλαδικό-παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ» Ας πληρώνουμε σαν κορόιδα (σ)την Ελλάδα Συνεργάτες Μαρινάκη σε Ακρίτα: Δεν θυμάται τις δεκάδες τοξικές αναρτήσεις της; Γεραπετρίτης: Η Τουρκία αντιδρά, γιατί η Ελλάδα για πρώτη φορά έχει αναλάβει πρωτοβουλίες Επίσκεψη Αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης στην ατζέντα Τραγωδία στον Πύργο: Ηλικιωμένος έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα σε πηγάδι
Kosmoslarissa.gr

Θεσσαλονίκη: Ασυνείδητοι έβαψαν χελώνες με πορτοκαλί λαδομπογιά

Ένα σοκαριστικό περιστατικό κακοποίησης άγριων ζώων καταγράφηκε στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, όπου διασώστες εντόπισαν τέσσερις χελώνες βαμμένες με πορτοκαλί λαδομπογιά. Η ουσία θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη για την υγεία τους, καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο κέλυφός τους.
Η υπόθεση στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε μετά από καταγγελία πολιτών για πέντε χελώνες που βρίσκονταν σε αυλή σπιτιού. Μέλη της Ομάδας Διάσωσης και Επανένταξης Άγριων Ζώων έφτασαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι οι ιδιοκτήτες είχαν μεταφέρει τα ζώα από περιοχή που είχε πληγεί από πυρκαγιά, πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο τα προστάτευαν.
Οι διασώστες ενημέρωσαν τους ιδιοκτήτες ότι οι χελώνες είναι άγρια ζώα και πρέπει να ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Παράλληλα, εξήγησαν ότι η παραμονή τους σε κατοικημένες περιοχές μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους, καθώς ενδέχεται να μεταφέρουν βακτήρια, όπως η σαλμονέλα.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για την ενημέρωση του Δασαρχείου και την επανένταξη των πέντε χελωνών στη φύση, οι διασώστες εντόπισαν σε γειτονική αυλή ακόμη τέσσερις χελώνες, οι οποίες ήταν βαμμένες με πορτοκαλί λαδομπογιά.

Τα ζώα μεταφέρθηκαν άμεσα στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων, όπου δέχονται την απαραίτητη φροντίδα και καθαρίζονται από την τοξική ουσία.
Οι ειδικοί τονίζουν ότι η λαδομπογιά μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνη, επειδή το κέλυφος της χελώνας είναι ζωντανός ιστός και όχι ένα άψυχο περίβλημα.
Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ οι Αρχές αναζητούν τους υπεύθυνους για την κακοποίηση των ζώων.

Πηγή newsit.gr
Το άρθρο Θεσσαλονίκη: Ασυνείδητοι έβαψαν χελώνες με πορτοκαλί λαδομπογιά εμφανίστηκε πρώτα στο kosmoslarissa.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...