Τελευταία νέα
Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στη league phase του Champions League ΑΕΚ: Σκόρπισε τη Λέφσκι στους… 4 ανέμους και προκρίθηκε πανηγυρικά στα αστέρια του Champions League [βίντεο] ΕΛΑΣ προς κυβέρνηση: «Κρεῖττον τὸ σιγᾶν», όταν οι γυναίκες δολοφονούνται Πίστη στον ΠΑΟΚ για πρόκριση μέσα στη Νορβηγία Axios: Ο συμβιβασμός της Meta υποδηλώνει την αποτυχία των ΗΠΑ να παρέχουν παιδική προστασία στο διαδίκτυο Ξεκινάει επαφές με τις παραγωγικές τάξεις ενόψει ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας – Στη ΓΣΕΒΕΕ το πρωί της Πέμπτης ΠΑΣΟΚ: «Τι δεν μας λένε για το ιδιωτικό χρέος» – Το «teaser» της Μ. Αποστολάκη πριν την εκδήλωση στο Σεράφειο [βίντεο] Κατεχόμενα: Γυναίκα ομολόγησε ότι σκότωσε τον άντρα της με 30 μαχαιριές Παναθηναϊκός: Ο Νίστρουπ εντόπισε τα λάθη του πρώτου ματς και ζητά τη νίκη-πρόκριση στην Τσεχία Βολιβία: Στη φυλακή ο γκουρού της Ακροδεξιάς για απόπειρα γυναικοκτονίας Τραυματίστηκε χειρίστρια jet ski ανοικτά του Πολυγύρου Χαλκιδικής Φονικές πλημμύρες στο Νεπάλ: Ώρες αγωνίας για τους εκατοντάδες αγνοούμενους – Τι οδήγησε στη βιβλική καταστροφή
Kosmoslarissa.gr

Θεσσαλονίκη: Ποινές φυλάκισης από 1 έως 4 χρόνια σε 13 κατηγορούμενους για την υπόθεση της «Εθνικιστικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης»

Σε ποινές φυλάκισης από 1 έως 4 χρόνια καταδικάστηκαν 13 άνθρωποι που είχαν παραπεμφθεί σε δίκη, ενώπιον τού μικτού ορκωτού δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, για συμμετοχή σε εγκληματική συμμορία, η οποία φέρεται να δρούσε υπό τον μανδύα ακροδεξιάς συλλογικότητας με την ονομασία «Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης».
Όλοι κρίθηκαν ένοχοι για πλημμεληματικές πράξεις, καθώς τα κακουργήματα που τους αποδίδονταν (κατά περίπτωση), όπως ληστεία και εμπορία ανθρώπων με στρατολόγηση ανηλίκων, δεν στοιχειοθετήθηκαν κατά τη δίκη στη Θεσσαλονίκη. Οι εφέσεις όλων αποφασίστηκε να έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα, με μία ποινή να αναστέλλεται και μία να μετατρέπεται σε χρηματική. Με την ίδια απόφαση αθωώθηκαν δύο άτομα. Τη δράση της συμμορίας με τον μανδύα ακροδεξιάς συλλογικότητας είχε αποκαλύψει πέρσι τον Μάιο η ΕΛ.ΑΣ., μετά από πολύμηνες έρευνες. 
Το κατηγορητήριο αφορούσε μεταξύ άλλων, επιθέσεις ενάντια σε άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, δύο ληστείες, βανδαλισμούς με ακροδεξιά συνθήματα σε σχολεία, σε γραφείο πολιτικού κόμματος κ.ά., κατά το διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2024 έως τον Μάρτιο του επόμενου έτους.
Ως μέλη της είχαν συλληφθεί συνολικά 28 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 13 ανήλικοι: Δύο εκ των ενηλίκων (29 και 25 ετών σήμερα), στους οποίους η δικογραφία απέδιδε «αρχηγικό» ρόλο, είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή (αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την ετυμηγορία του ΜΟΔ), ενώ στους υπόλοιπους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή/και θεραπευτικά μέτρα.
Οι δικαστικές Αρχές διαχώρισαν την υπόθεση ως προς τους ανήλικους που θα βρεθούν ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου ανηλίκων.

Πηγή newsit.gr
Το άρθρο Θεσσαλονίκη: Ποινές φυλάκισης από 1 έως 4 χρόνια σε 13 κατηγορούμενους για την υπόθεση της «Εθνικιστικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης» εμφανίστηκε πρώτα στο kosmoslarissa.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...