Τελευταία νέα
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Πήλιο – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις κατάσβεσης Ιράν: Νέο κύμα αμερικανικών επιθέσεων – «Στόχος να μη χτυπά η Τεχεράνη τα εμπορικά πλοία στο Ορμούζ» Ουκρανικό: Φονικές επιθέσεις απο Μόσχα και Κίεβο – Τουλάχιστον 14 νεκροί Μουντιάλ 2026: Ξέφρενο πάρτι στην Μαδρίτη για την κατάκτηση του τροπαίου από την Ισπανία [εικόνες-βίντεο] ΕΛ.Α.Σ.: 5+1 παρεμβάσεις για την Παιδεία, κάνουμε τη γνώση αξία και την παιδεία δικαίωμα για όλους Συντάξεις χηρείας: Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που καταργεί τις περικοπές Prorata: Τα δέκα ζητήματα που θα κρίνουν τις εκλογές ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Μετεξεταστέος στα οικονομικά, άριστος στις αλχημείες» Μητσοτάκης: Βάζει στο συρτάρι την πρόταση για το ασυμβίβαστο βουλευτή και υπουργού ΗΠΑ: Δικαστική απόφαση «φρενάρει» την εξαγορά της WBD από την Paramount Skydance Motor Oil: Εξαγοράζει το 50% της Nova ICT έναντι 60,5 εκατ. ευρώ ΚΚΕ κατά Μητσοτάκη: «Ζητά λευκή επιταγή για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής»
Efsyn.gr

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο 25χρονος για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της Βάγιας Νέστορα [βίντεο]

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε ο 25χρονος που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη για την εμπρηστική επίθεση σε πολυκατοικία όπου διαμένει η οικογένεια Νέστορα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η Βάγια Νέστορα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο 25χρονος οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί, ενώ η μεταγωγή του πραγματοποιήθηκε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα Δικαστήρια
Έξω από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται συγκέντρωση αλληλεγγύης στον 25χρονο από άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.
Για τη φονική επίθεση στην πολυκατοικία όπου διαμένει η οικογένεια Νέστορα έχουν ασκηθεί διώξεις για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, τρομοκρατική οργάνωση, έκρηξη, εμπρησμό, καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων, που περιλαμβάνει και την κατοχή εκρηκτικών.
Οι διώξεις δεν έχουν μέχρι στιγμής προσωποποιηθεί στους τέσσερις συλληφθέντες για την υπόθεση, κάτι που αναμένεται να γίνει κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας.
Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο 25χρονος που συνελήφθη τελευταίος, είναι φοιτητής και φέρεται να είχε εμπλοκή στην υπόθεση μέσω του διαμερίσματος που χρησιμοποιήθηκε ως ορμητήριο για την εμπρηστική επίθεση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 24χρονος ιδιοκτήτης του διαμερίσματος φέρεται να του είχε παραδώσει τα κλειδιά, τα οποία στη συνέχεια φέρεται να έδωσε στο ζευγάρι που κατηγορείται ότι τοποθέτησε τον εμπρηστικό μηχανισμό στην πολυκατοικία της οικογένειας Νέστορα.
Οι Αρχές φέρεται να έφτασαν στα ίχνη του 25χρονου μετά την απολογία του 24χρονου ιδιοκτήτη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες τον κατονόμασε ενώπιον των ανακριτικών Αρχών.
Μετά τη σύλληψή του, αστυνομικές δυνάμεις και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πραγματοποίησαν έρευνα στο διαμέρισμα όπου διέμενε το τελευταίο διάστημα, στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης. Κατά την έρευνα αναζητήθηκαν αντικείμενα, ψηφιακά πειστήρια και στοιχεία που ενδέχεται να συνδέουν τον 25χρονο με την επίθεση, αλλά και να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση πιθανών συνεργών.
Προφυλακιστέοι οι δύο για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της Βάγιας Νέστορα
Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι ο 29χρονος και η 26χρονη που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση η οποία κόστισε τη ζωή στη Βάγια Νέστορα. Προφυλακιστέος έχει κριθεί επίσης και ο 24χρονος ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε ως ορμητήριο.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από την έρευνα στο διαμέρισμα του 25χρονου κατασχέθηκαν usb και συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρονικών αρχείων, τα οποία αναμένεται να εξεταστούν από το Εγκληματολογικό.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...