Τελευταία νέα
«Ντόμινο» καθυστερήσεων στα δρομολόγια του προαστιακού λόγω φωτιάς δίπλα στις γραμμές Νίκος Σοφιανός: Κριτική στην κυβέρνηση για τις δηλώσεις Ντόκου και την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία Στέλιος Κούλογλου για το Pegasus: «Πίσω από την παρακολούθησή μου φαίνεται ελληνικός δάκτυλος» – Σοβαρές αιχμές για την υπόθεση Πολιτικό σύστημα σε αναβρασμό Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Σπάτα – Ήχησε το 112 Μισθοί Αρχιερέων: Θα παίρνουν από 3.270 έως 4.671 ευρώ – Ξεκινάει τον Αύγουστο η πίστωση Τι είναι εφικτό τελικά για τον Γκουτέρες; ΠΑΣΟΚ: Επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη για δηλώσεις συμβούλου του σχετικά με τα βαρέα και ανθυγιεινά Γερμανία: Χιλιάδες διαδηλωτές στην Ερφούρτη κατά του ακροδεξιού κόμματος AfD Επαναπροσέγγιση ΠΑΣΟΚ: Εξαιρετικά σοβαρό γεγονός η παρακολούθηση Κούλογλου με το λογισμικό Pegasus Έκρηξη αστυνομικής αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας: Στο 50% η αύξηση περιστατικών το 2025 – Σοβαρά ερωτήματα για την ΕΛ.ΑΣ.
Efsyn.gr

Ιράν: Υπό εξέταση η τελική απόφαση για συμφωνία με ΗΠΑ – Καταριανοί διαμεσολαβητές στην Τεχεράνη

Το Ιράν παραμένει σε φάση εσωτερικής αξιολόγησης για τη συμφωνία-πλαίσιο με τις ΗΠΑ, την ώρα που εντείνονται οι διπλωματικές διεργασίες και οι πληροφορίες για πιθανή επικείμενη υπογραφή μνημονίου κατανόησης.
Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο Fars, η Τεχεράνη δεν έχει λάβει ακόμη τελική απόφαση για τη συμφωνία-πλαίσιο, καθώς συνεχίζεται η εξέταση πολιτικών, νομικών και τεχνικών ζητημάτων από εμπειρογνώμονες και αρμόδιους αξιωματούχους.
Διαπραγματευτές από το Κατάρ μετέβησαν στην Τεχεράνη
Την ίδια ώρα, πηγή με γνώση της κατάστασης ανέφερε στο Reuters ότι Καταριανοί διαπραγματευτές μετέβησαν το πρωί στην Τεχεράνη στο πλαίσιο προσπαθειών για την οριστικοποίηση συμφωνίας με στόχο τον τερματισμό του πολέμου ΗΠΑ–Ιράν.
Την ίδια στιγμή, διεθνή μέσα μεταδίδουν ότι οι ηγέτες των ΗΠΑ και του Πακιστάν εκτίμησαν πως σήμερα μπορεί να υπογραφεί συμφωνία-πλαίσιο, αν και η ιρανική πλευρά εμφανίζεται επιφυλακτική ως προς το χρονοδιάγραμμα.
Τηλεδιάσκεψη ανάμεσα σε Τζέι Ντι Βανς και Μοχάμαντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ
Σύμφωνα με το i24news, εξετάζεται επίσης τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς και τον πρόεδρο του ιρανικού κοινοβουλίου Μοχάμαντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ, με αντικείμενο μνημόνιο κατανόησης που θα μπορούσε να οδηγήσει – όπως αναφέρεται – ακόμη και σε επαναλειτουργία του Στενού του Ορμούζ, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.
Συνεδριάζει το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ
Παράλληλα, το πολιτικό και διπλωματικό σκηνικό επιβαρύνεται από τις αντιδράσεις στο Ισραήλ, καθώς ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε το συμβούλιο ασφαλείας για να εξετάσει τους όρους της πιθανής συμφωνίας, μετά τις αναφορές περί προετοιμασίας υπογραφής μνημονίου μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης. Ισραηλινά μέσα μεταδίδουν ότι ανώτατοι αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχίες για τους όρους της συμφωνίας, ενώ ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ κάνει λόγο για «πλήρη αποτυχία» της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι το Ισραήλ οδηγείται σε δυσμενή θέση ασφαλείας.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...