Τελευταία νέα
Δείρε τον για το αυγό, να μη σου πάρ’ την κότα… Αλέξης Τσίπρας: Χόρεψε το Bella Ciao στους δρόμους του Παρισιού (Βίντεο) Τεράστια ουρά για το Αρχαιολογικό Μουσείο και τον Κέντριτζ Ο Νίκος Ανδρουλάκης συναντήθηκε με τη viral γιαγιά φίλαθλο του Παναθηναϊκού στην περιοδεία του στην Πελοπόννησο Σελίδες για τη γενιά του Πολυτεχνείου Νέες Διοικητικές Τοποθετήσεις στους «Δημοκράτες» του Κασσελάκη Διονύσης Τεμπονέρας: Διεκδικούμε να ζούμε σαν άνθρωποι (Βίντεο) Επικοινωνία Γεραπετρίτη με Κόμπο με φόντο την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου και τη NAVTEX Ο Νίκος Ανδρουλάκης με την αγαπημένη γιαγιά των φιλάθλων του Παναθηναϊκού Αλέξης Τσίπρας: Θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί η πόντιση του καλωδίου (Βίντεο) Ανδρουλάκης: Χρέος μας να διασφαλίσουμε τις ίσες προοπτικές για όλα τα παιδιά Υπόθεση ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Αποχώρησε ο δικηγόρος των Φιρινίδη και Μανησιώτη – Η διαφωνία που έφερε τη ρήξη
Filathlos.gr

Ιτούδης για Παναθηναϊκό: «Υπέροχη η επιστροφή του Ομπράντοβιτς»

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του για τη σεζόν 2026-27, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να έχει σηκώσει μανίκια και να χτίζει την ομάδα, προκειμένου να την επαναφέρει στην κορυφή της Ευρώπης.
Ο επί πολλά χρόνια συνεργάτης του και assistant coach στον Παναθηναϊκό, Δημήτρης Ιτούδης, μίλησε στη Mozzart Sport για την τεράστια σημασία που έχει για τον Επτάστερο, αλλά και τη EuroLeague η επιστροφή του Ζοτς, αλλά στάθηκε και στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πλαίσιο που υφίσταται στη φετινή διοργάνωση.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της Χάποελ Τελ Αβίβ:
Για την επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Μια εξαιρετική κίνηση. Πάνω απ’ όλα επειδή ο Ζέλικο επέστρεψε στον χώρο όπου για 13 χρόνια έδωσε τα πάντα και, μαζί με όλους τους παίκτες και το προσωπικό, συνέβαλε σε σπουδαία αποτελέσματα. Εκεί νιώθει καλά, και όταν κάποιος νιώθει καλά στον χώρο εργασίας του και στο περιβάλλον του, τότε αποδίδει αποτελέσματα. Έτσι, τόσο για τους οπαδούς όσο και χάρη στην κίνηση του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος κατέληξε σε συμφωνία με τον Ζέλικο, είναι υπέροχο για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και υπέροχο για τον Παναθηναϊκό. Έχουν δημιουργήσει και συνεχίζουν να δημιουργούν μια εξαιρετική ομάδα».
Για το επίπεδο ανταγωνισμού στην EuroLeague: «Κάθε χρόνο οι ομάδες γίνονται πιο δυνατές, και φέτος ίσως λίγο περισσότερο. Αυτό είναι μόνο θετικό για τους οπαδούς. Αυτή είναι η δύναμη και η ομορφιά του διαγωνισμού. Έχουμε αυτό το σύνθημα: «Κάθε αγώνας μετράει». Στην Ευρωλίγκα, κάθε αγώνας είναι σημαντικός. Πραγματικά είναι. Είτε παίζεις εναντίον της τελευταίας είτε της προτελευταίας ομάδας – αν χάσεις δύο αγώνες, αποκλείεσαι. Αν κερδίσεις δύο αγώνες, προκρίνεσαι στα πλέι οφ. Αυτό δείχνει πόση συγκέντρωση απαιτείται και πόσο σημαντικό είναι να διαθέτεις ένα ευρύτερο ρόστερ. Βλέπεις ότι οι ομάδες με 12 ή 13 παίκτες, όπως είχαν πριν, έχουν πλέον περάσει στους 16, 17 ή 18. Επειδή και τα εγχώρια πρωταθλήματα είναι απαιτητικά σε όλες αυτές τις χώρες.
Είμαστε 20 ομάδες τώρα. Πιστεύω και ελπίζω ότι οι ρωσικές ομάδες θα επιστρέψουν. Η FIBA έχει ξεκινήσει και έχει δώσει το πράσινο φως για τους παίκτες, τα άτομα και τους διαιτητές, οπότε το επόμενο βήμα θα είναι οι ομάδες, τα ομαδικά αθλήματα. Αν επιστρέψουν οι ρωσικές ομάδες, κάτι που είναι και δική μου επιθυμία, έχουμε ήδη και άλλους υποψηφίους. Έχουμε τον ΠΑΟΚ, τον Άρη, τη Ρόμα και όλες τις ομάδες που θέλουν να συμμετάσχουν, να αποκτήσουν δικαιώματα συμμετοχής, πράγμα που σημαίνει ότι επεκτείνουμε την Ευρωλίγκα. Σημαίνει ότι έχουμε περισσότερες ομάδες που μπορούν να εγγυώνται σταθερά οικονομική σταθερότητα. Σημαίνει επενδύσεις».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...