Τελευταία νέα
Πολάκης σε Παπασταύρου-Τσάφο: «Είστε πράκτορες Γερμανών και Αμερικάνων» Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας: Ζητά την παραίτηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Στ. Παπασταύρου σε Ν. Ανδρουλάκη: “Δεν μπορούμε να έχουμε δικαιοσύνη α λα κάρτ” Ν. Ανδρουλάκης: Eπικίνδυνος o Mητσοτάκης, πρέπει να παραιτηθεί – Η πολιτική αλλαγή θα φέρει την κάθαρση και θα αποκαταστήσει το κράτος δικαίου Ν. Φαραντούρης: Και επίσημα στο ΠΑΣΟΚ ο ευρωβουλευτής – Η συνάντηση με τον Ν. Ανδρουλάκη Και επίσημα στο ΠΑΣΟΚ ο Φαραντούρης- Συναντήθηκε με τον Ανδρουλάκη Ανδρουλάκης: Όσοι και όσο ανέχεστε τη συμμορία του Μαξίμου που οργανώθηκε από Μητσοτάκη – Δημητριάδη είστε συνένοχοι Νικόλας Φαραντούρης: Και επίσημα στο ΠΑΣΟΚ ο ευρωβουλευτής – Η συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει αίτημα για Προανακριτική Επιτροπή Εκλογές: Τα δύο σενάρια για κάλπες, τέλη Οκτωβρίου ή τέλη Μαρτίου Σφοδρή επίθεση Πολάκη σε Παπασταύρου και Τσάφο: «Πράκτορες αμερικανικών και γερμανικών συμφερόντων» Μ. Θεμιστοκλέους: Την επόμενη εβδομάδα εκδίδεται η προκήρυξη για χίλιες μόνιμες θέσεις γιατρών
Newsauto.gr

Κάμερες AI στην παραλιακή, 24ωρη επιτήρηση σε όλη την Αττική

Σε λειτουργία μπήκαν οι πρώτες «έξυπνες» κάμερες με τεχνητή νοημοσύνη στην παραλιακή, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός εκτεταμένου σχεδίου οδικής ασφάλειας από την Περιφέρεια Αττικής.

Ξεκίνησε η εγκατάσταση των πρώτων καμερών τεχνητής νοημοσύνης στην παραλιακή λεωφόρο, με στόχο τη συνεχή παρακολούθηση της κυκλοφορίας και τον εντοπισμό επικίνδυνων παραβάσεων. Οι κάμερες τοποθετήθηκαν αρχικά στη συμβολή των λεωφόρων Ποσειδώνος και Αλίμου, παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά.

Το έργο προβλέπει συνολικά την εγκατάσταση 388 «έξυπνων» καμερών σε κεντρικές οδικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου, με προϋπολογισμό 17,6 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, έως τον Φεβρουάριο θα έχουν τοποθετηθεί οι πρώτες 44 κάμερες σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας, ενώ το πλήρες δίκτυο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου.

Οι κάμερες θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, καταγράφοντας αποκλειστικά το πίσω μέρος των οχημάτων, ώστε να διασφαλίζεται η προστασία των προσωπικών δεδομένων. Το υλικό θα αποστέλλεται αυτόματα στην Ελληνική Αστυνομία για τη βεβαίωση παραβάσεων, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, πρόκειται για «έργο ζωής» και όχι για μια απλή τεχνολογική παρέμβαση, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι η μείωση των τροχαίων και η εμπέδωση μιας νέας κουλτούρας υπευθυνότητας στους δρόμους.

Η δράση εντάσσεται σε ευρύτερο σχέδιο οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής, που περιλαμβάνει επίσης νέες διαβάσεις πεζών, αναβάθμιση φωτισμού σε υπόγειες διαβάσεις και παρεμβάσεις σε βασικές λεωφόρους του Λεκανοπεδίου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Oι Έλληνες αγοράζουν υβριδικά και γυρίζουν την πλάτη στο diesel

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αρχίζει πιλοτικά η 24ωρη λειτουργία του

Πώς η επόμενη γενιά των Porsche 718 θα «μυρίζει» βενζίνη

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...