Τελευταία νέα
Τσίπρας: Να ενταθούν οι έρευνες στη Γκράβα και να επιστρέψουν με ασφάλεια οι μαθητές [βίντεο] Π.Μαρινάκης: Η Ελλάδα ανάμεσα στις 14 χώρες με ισχυρή παρουσία στην κατάταξη υπερυπολογιστών Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Γκρίνια στη ΝΔ για τους χειρισμούς Γεραπετρίτη – Αναμονή για την παρέμβαση Καραμανλή ΕΟΚ: Η διαιτησία στο επίκεντρο της κρίσης από την εποχή Βασιλακόπουλου έως τον Λιόλιο Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας [24.10-31.10.26] Επιχείρηση συσπείρωσης της Ν.Δ. με στοχευμένες περιοδείες Μητσοτάκη σε όλη τη χώρα Ο Βασίλης Μπισμπίκης στο ντιβάνι της efsyn: «Πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση, δεν μπορώ άλλο» Υπερεργασία στην Ελλάδα: O μέσος μισθωτός του ιδιωτικού τομέα καλύπτει το κόστος του σε 4,2 ώρες Καθησυχάζει ο Γεωργιάδης: Ουδείς επαγγελματίας ψυχολόγος χάνει τα δικαιώματά του από τη σύσταση του ΝΠΔΔ Θεώνη Κουφονικολάκου – ΕΛ.Α.Σ.: «Να αξιοποιήσουμε τις συμμαχίες μας για την ανατροπή του τουρκολιβυκού μνημονίου» Ψυχολόγοι και νοσηλευτές αποκλεισμένοι στη συζήτηση του νομοσχεδίου Υγείας Προς νέα επίθεση στο Ιράν; Τραμπ και Νετανιάχου τρίβονται στη γκλίτσα του τσοπάνη. Ιράν: “Ανυπομονούμε”, “Θα κάνουμε την κατεχόμενη Παλαιστίνη καμμένη γη”
Libre.gr

Καθησυχάζει ο Γεωργιάδης: Ουδείς επαγγελματίας ψυχολόγος χάνει τα δικαιώματά του από τη σύσταση του ΝΠΔΔ

“Εμβληματική μεταρρύθμιση” χαρακτηρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας “Σύσταση και οργάνωση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ» – Σύσταση Εθνικού Παρατηρητηρίου Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας – Σύσταση Εθνικού Παρατηρητηρίου Ψυχιατροδικαστικής – Άσκηση του νοσηλευτικού επαγγέλματος – Γιατροί και νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας – Τεχνολογίες υγείας – Φάρμακο και άλλες διατάξεις”.

Κατα τη επεξεργασία του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι “Με το νομοσχέδιο για τη δημιουργία του ΝΠΔΔ των Ψυχολόγων, κανένας από όσους σήμερα έχει επαγγελματικά δικαιώματα δεν τα χάνει” και επισήμανε ότι “Όποιος έχει σήμερα επαγγελματικά δικαιώματα, η μόνη του υποχρέωση είναι να εγγραφεί, εντός ενός έτους, στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και αυτομάτως, εφόσον έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, δικαιούται να εγγραφεί στο ΝΠΔΔ”.

“Εφόσον εγγραφεί, πρόσθεσε, συνεχίζει να έχει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος” και υπογράμμισε “δεν χάνει κανένας, που έχει σήμερα άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, το επάγγελμά του”, σχολιάζοντας έτσι τόσο την ανησυχίες που εκφράζει ο Συλλόγος Ελλήνων Ψυχολόγων, όσο και την κριτική κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι, από τους φορείς που εξέφρασαν τη γνώμη τους στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων,  οι 16 από τους 17 υποστήριξαν το νομοσχέδιο, με το οποίο, όπως είπε, “οριοθετούμε το επάγγελμα του ψυχολόγου, για πρώτη φορά, σε μία ενιαία συλλογική έκφραση τους, μέσω της σύστασης ΝΠΔΔ” και  απέδωσε τα εύσημα στον πρώην υφυπουργό Υγείας, και ψυχίατρο, Δ. Βαρτζόπουλο για την επιμέλεια αυτού του νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, το οποίο υπερψηφίζει η ΝΔ, καταψηφίσουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα επιφυλάσσονται για την Ολομέλεια στις 29/10 οπότε θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί, προβλέπονται μεταξύ άλλων:

– η ίδρυση του Πανελληνίου Συλλόγου Ψυχολόγων ως Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), με παράλληλη ρύθμιση της οργάνωσης, της διοίκησης και της λειτουργίας του.

– ο καθορισμός των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ψυχολόγων και η θέσπιση Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας, ο οποίος θα καλύπτει, μεταξύ άλλων, την επαγγελματική προβολή και τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με πρόβλεψη για την προστασία όσων λαμβάνουν υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

– η σύσταση του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας και του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ψυχιατροδικαστικής, καθώς και ο καθορισμός των αρμοδιοτήτων, της οργάνωσης και της λειτουργίας τους.

–  η επικαιροποίηση των διατάξεων για το αδίκημα της αντιποίησης του νοσηλευτικού επαγγέλματος, η διεύρυνση του θεσμού του κλινικού εκπαιδευτή και ο ορισμός του εφημερεύοντος νοσηλευτή και

– η εισαγωγή διακριτών ειδικοτήτων για τους νοσηλευτές και τους βοηθούς νοσηλευτών που υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...