Τελευταία νέα
Τι σημαίνει: Φλερτ Πυρά Μυλωνάκη μετά τις 101 κατηγορίες σε Δρουσιώτη και «Σάντη»: «η αλήθεια βρίσκει πάντα τον δρόμο της» «Βουλιάζουν» τα λιμάνια της Αττικής: Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο διακεκριμένος ψυχίατρος Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου Τι αλλάζει στα τιμολόγια ρεύματος: Φθηνότερα τα κίτρινα, ακριβότερα τα μπλε, σταθερά τα πράσινα Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας [26.07-01.08.26] Συνάντηση Μητσοτάκη-Χριστοδουλίδη για συντονισμό ενόψει επίσκεψης Γκουτέρες στην Κύπρο  Coolcation: Πώς η αναζήτηση δροσερών διακοπών μπορεί να αλλάξει την παγκόσμια γεωγραφία του τουρισμού «Πέφτουν» τηλέφωνα στο ΠΑΣΟΚ – Ψάχνουν τους 300.000 χιλιάδες που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές Η «αλήθεια» του Μητσοτάκη για τις κάλπες «Σοσιαλισμός ή θάνατος»: Εκατό χρόνια από τη γέννηση του Φιντέλ Κάστρο Σαλμάς: Να ανοίξει πάλι η υπόθεση της Novartis
Efsyn.gr

Καιρός: Σε Red Code έντεκα περιοχές – Σταδιακή βελτίωση των έντονων φαινομένων

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο, και μόνο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες θα συνεχιστούν τα φαινόμενα της Παρασκευής κυρίως στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.
Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία με τη μέγιστη τιμή της να μην ξεπερνάει τους 33οC. Ισχυροί άνεμοι, πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ αναμένονται στο Νότιο Αιγαίο.
Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 25 Ιουλίου, τοπικές βροχές και ίσως καταιγίδες αναμένονται κατά τις πρωινές ώρες στην Κεντρική και Νότια Εύβοια, στις Σποράδες, τοπικά στις Κυκλάδες, στα νησιά του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου, καθώς επίσης και στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν μέχρι το μεσημέρι, ενώ ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στην υπόλοιπη χώρα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 16 έως 33 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 31 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 12 έως 31 βαθμούς, στην Πελοπόννησο από 13 έως 31 βαθμούς, στην Κρήτη από 15 έως 31 βαθμούς, στα Επτάνησα από 18 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 22 έως 29 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, ενώ τοπικά θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο.
Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς βροχές στα βόρεια του νομού κατά τις πρωινές ώρες. Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει κατά το υπόλοιπο της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά ενδέχεται να φτάσουν τα 6 μποφόρ έως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες, ενώ προς το βράδυ θα εξασθενίσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια θα επικρατήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Έντεκα περιοχές σε Red Code
Παράλληλα σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code) τέθηκαν για σήμερα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αρκετές περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code) έχουν τεθεί για αύριο οι εξής περιοχές:
• Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων (περιλαμβανομένων και των Σποράδων) της Περιφέρειας Θεσσαλίας
• Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
• Περιφερειακή Ενότητα Θάσου και η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου (Νήσος Σαμοθράκη), της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
• Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα έχουν τεθεί σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code) οι παρακάτω περιοχές:
• Περιφέρεια Αττικής
• Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
• Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας και Μαγνησίας (περιλαμβανομένων και των Σποράδων) της Περιφέρειας Θεσσαλίας
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
• Περιφερειακή Ενότητα Θάσου και Περιφερειακή Ενότητα Έβρου (Νήσος Σαμοθράκη), της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
• Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...